lai mednieki pildītu savus pienākumus man nav neviens jādeliģē likumu izstrādei. Likumi un noteikumi ir - pildam tos.
Pilnīgi piekrītu Mārim- arī es uzskatu, ka likumi ir jāievēro- tas attiecas arī uz klejojošo suņu šaušanu.
Ja kāds nepiekrīt esošajam likumu traktējumam- tad ir jāmeklē domubiedri un jācīnās lai likumus un noteikumu mainītu.
Paskat cik ātri izbīdīja cauri Klusinātāju aizlieguma atcelšanu, kā iemeslu minot ĀCM. Likās, jau ka aizmatiem pievilktais ĀCM neko nepalīdzēs- bet projekta virzītājiem izdevās.
Varbūt arī tagad -var virzīt, ka klaiņojošie suņi nekontrolēti dzenā mežacūkas- un tāpēc tie ir jāiznīcina:))
AIGAR.
Vai esi piedalījies, kāda likuma vai MK noteikuma izstrādē?Ja neesi,tad kuru esi deliģējis
Man liekas ka 99 % Latvijas iedzīvotāju nepiedalās tieši likumu vai MK noteikumu izstrādē- nu un ???
Un vēlēšanās mēs tieši arī to darām - DELEĢĒJAM varas priekšstāvjus vadīt valsti- veidot likumus un noteikumus. Ja tie nedara pa Tavam prātam- tad neesi pareizo ievēlējis..
Nē, Aigar, lielākā daļa Latvijas mednieku dzīvo ar domu, ka viņiem pienākas, bet par pienākumiem aizmirst. Tā ir vecā padomju laika domāšana no kuras lielākā daļa nespēj atbrīvoties. Bet PSRS taču sabruka un "visas tautas īpašums" līdz ar to...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2015. 10:42
Un vēlēšanās mēs tieši arī to darām - DELEĢĒJAM varas priekšstāvjus vadīt valsti- veidot likumus un noteikumus.
Par ievēlēto Saeimu, piekrītu.....
Likumu un noteikumu izstrādē ir paredzēta sabiedriskā līdzdalība.....un šinī sadaļā ,mednieku pārstāvniecība, buksē vai precīzāk - iet dīvainā , lielākai daļai mednieku, nesaprotamā virzienā.
29.09.2015. 12:09
Ko Tu neizproti?
1. Savilcējus/marķierus.
2.Medību suņi.
3.Limita aprēķināšana.
4. Nakts tēmekļi.
5.Klusinātāji.
6.MSAF darbība.
Nav jau tā ka Es kaut ko nesaprastu, vienkārši šīm lietām, medniekiem, ir dīvaina pieeja.
Ja kaut ko no šīm lietām ir grūti saprast, tad es varētu neizprast MSAF darbību. Pilnīgi iespējams tādēļ, ka neesmu iedziļinājies. Par citu - tas, ja man ir cits viedoklis, tas nenozīmē, ka man ir taisnība. Nakts tēmekļus es neatzīstu, drošības apsvērumu dēļ, klusinātājus - malumednieku dēļ. Bet ņemot vērā lielākais vairums malumednieku ir likumīgie malumednieki, atkal mans apsvērums ir nekam nederīgs.
Par medību suņiem.... Desmitiem gadu visiem bija skaidrs, kas ir medību suns. Tagad pēkšņi atklājas, ka atrodas tādi indivīdi, kuri nespēj saprast, ka suņa piederību medību suņu šķirnei var pierādīt ar ciltsrakstiem. Par normu tiek uzskatīts, ka medību suns ir tas, kur kaimiņtante vetārsta dotā pasē ieraksta "suņa šķirni". Diemžēl,Aigar, kaut cienu Tavus nopelnus ciltsdarbā, jāatzīst tomēr šo murgu reklamēji arī Tu.
Lai gan, tomēr klaiņojošus suņus saudzēt nevajadzētu, iepriekš teicu ka meži mums tiek piešķirti, lai mēs tur uzturētu optimālu dzīvnieku blīvumu bet, lai mēs pildītu savu brīvprātīgi izvēlēto pienākumu, mums ir vēl jāpiemaksā, gan par eksāmeniem gan par sezonas karti, par atļaujām(savilcējiem) tā ka klaiņojošs suns tomēr ir jāuztver kā liekēdis. Tātad sākumā jāizpilda savi pienākumi t.i. jānovērš postījumi un tikai tad var pieprasīt mežā suņus nelaist. Ja suns raujas no ķēdes nost, lai tiktu uz mežu, tad saimniekam tur īsti nav ko pārmest bet, ja tā iešana uz mežu ir saimnieka pieļauta, lai jau sunīts paēd par velti tad gan saimniekam pa zobiem un sunim lodi ribās.
...,:), ja kāds sāk selekcionēt cilvēkus,tad to sauc par nacistu,- ja runā par suņiem ,tad tas ir ciltsdarbs,varbūt tās lietas vairāk piederās tā Kunga darbības lauciņam. par drošību. drošibas noteikumi ir orientēti uz maksimāli iespējamo drošību ,bet ne uz pilnīgu-jo tas vienkārši nav iespējams. jebkurā situācijā darbības ar ieročiem ir paaugstināta riska faktors ,kā arī daudzas citas sadzīves situācijas -braukšana ar moci,peldēšanās.,u.t.t. piem. šaujot pa mežmalā vai mežā esošu medījumu diennakts gaišajā laikā ir vairāk risku nekā tumsā no tornīša pret zemi ar "nočņiku". par klusinātājiem. neviena tehniska lieta bez cilvēka līdzdalības uz mežu nedodās un ar maliķošanu nenodarbojās .,:). klusinātāja esamība vai neesamība nevienu maliķi no maliķošanas neatturēs ,tāds ir mans uzskats. ja kāds nespēj noticēt citu cilvēku ,šajā gadījumā -mednieku likumpaklausībai, tad tā ir konkrātā indivīda problēma., un ,iespējams, likumu sargājošo institūciju drbinieku domāšanas vadlīnija.,:)
29.09.2015. 20:20
Diemžēl,Aigar, kaut cienu Tavus nopelnus ciltsdarbā, jāatzīst tomēr šo murgu reklamēji arī Tu.
Nesaprotu - par kādu reklāmu Tu runā?
Biju ievilkts BEZJĒDZĪGĀ UN NEKAUNĪGĀ "medību suņu pasu" biznesā.Neticu, ka Tu uzskati-ka medību suns ir suns, kuram kaut kādi dīvainīši izdevuši "Medību suņa pasi", kura pēc būtības nav ciltsraksti, tātad NAV, suņa šķirni, apliecinoš dokuments.
Pilnīgi piekrītu Mārim- arī es uzskatu, ka likumi ir jāievēro- tas attiecas arī uz klejojošo suņu šaušanu.
Ja kāds nepiekrīt esošajam likumu traktējumam- tad ir jāmeklē domubiedri un jācīnās lai likumus un noteikumu mainītu.
Paskat cik ātri izbīdīja cauri Klusinātāju aizlieguma atcelšanu, kā iemeslu minot ĀCM. Likās, jau ka aizmatiem pievilktais ĀCM neko nepalīdzēs- bet projekta virzītājiem izdevās.
Varbūt arī tagad -var virzīt, ka klaiņojošie suņi nekontrolēti dzenā mežacūkas- un tāpēc tie ir jāiznīcina:))
AIGAR.
Man liekas ka 99 % Latvijas iedzīvotāju nepiedalās tieši likumu vai MK noteikumu izstrādē- nu un ???
Un vēlēšanās mēs tieši arī to darām - DELEĢĒJAM varas priekšstāvjus vadīt valsti- veidot likumus un noteikumus. Ja tie nedara pa Tavam prātam- tad neesi pareizo ievēlējis..
Par ievēlēto Saeimu, piekrītu.....
Likumu un noteikumu izstrādē ir paredzēta sabiedriskā līdzdalība.....un šinī sadaļā ,mednieku pārstāvniecība, buksē vai precīzāk - iet dīvainā , lielākai daļai mednieku, nesaprotamā virzienā.
Ko Tu neizproti?
1. Savilcējus/marķierus.
2.Medību suņi.
3.Limita aprēķināšana.
4. Nakts tēmekļi.
5.Klusinātāji.
6.MSAF darbība.
Nav jau tā ka Es kaut ko nesaprastu, vienkārši šīm lietām, medniekiem, ir dīvaina pieeja.
Par medību suņiem.... Desmitiem gadu visiem bija skaidrs, kas ir medību suns. Tagad pēkšņi atklājas, ka atrodas tādi indivīdi, kuri nespēj saprast, ka suņa piederību medību suņu šķirnei var pierādīt ar ciltsrakstiem. Par normu tiek uzskatīts, ka medību suns ir tas, kur kaimiņtante vetārsta dotā pasē ieraksta "suņa šķirni". Diemžēl,Aigar, kaut cienu Tavus nopelnus ciltsdarbā, jāatzīst tomēr šo murgu reklamēji arī Tu.
Pietiek palasīt šo forumu, lai saprastu cik "likumpaklausīgi" ir Latvijas mednieki.
Nesaprotu - par kādu reklāmu Tu runā?
Biju ievilkts BEZJĒDZĪGĀ UN NEKAUNĪGĀ "medību suņu pasu" biznesā.Neticu, ka Tu uzskati-ka medību suns ir suns, kuram kaut kādi dīvainīši izdevuši "Medību suņa pasi", kura pēc būtības nav ciltsraksti, tātad NAV, suņa šķirni, apliecinoš dokuments.