Lūk atrisinājums -nu ja arī gaļa nav vajadzīga-tad nav jēgas medīt vispār, nekā nebija svied kaut krūmos baro suņus ja ēd ,bet jamedī ta ir miera labad ar zemniekiem un VMD,bet kur tad pieņem ādas 5-10-15 eur,kur???,.
Nav runa ta pa to 15e, kaut 10e par to labāko samaksātu kāds tad jau būtu ok.
Nu jā- postījumi ir atsevišķs temats, bet vienalga neuzskatu, ka nomedīt un izmest medījumu ir pieņemami. Kaut vai uztaisi desas/konservus un notirgo, pircēji gan atradīsies. Zinu, ka ir kas tirgo un pērk meža konservus pa 2 - 2,5eur. Bet te jau gāja runa tieši par to ,ka :
Ja cenas būs kā pagājušā gada līmenī tad nav ko pat ņemties ar tām ādām, vairak laika iztērē nekā jēgas :(
Vienalga, lai maksā kaut 1eur, tā pat tā ir nauda. Ja vēl sezonā nomedī tos savus 40 bebrus, beigās kaut kas jau salasās.
Slēpts
10.12.2015. 08:24
es ceru, ka tu jenotus un lapsas neliec bundžās un netirgo :D kā nekā medījums
Nu nezinu kas tos BEBRU konservus baigi pērk,biju sataisijis (pie meistara kas itkā māk labus pagatavot)pašam negāja pie dūšas ,ņemu draugiem kas gribēja piedāvāt pa velti provei -tā vairāk negrib,tirgojis neesmu ,negribas sabojāt kundes kas cūku ņem,taka paliek tā bebru gaļa vienīgi abiem suņiem un caunām slazdos ,ādas jau ārā nemetu sālu un gaidu ka uzradīsies kāds gribētājs,pagaišgadējās bebru ādas forši sasālitas nesen apraku.
Nezinu kā ar tiem konservu taisītājiem. Mans kaimiņš bija pasūtījis konservus un desas (dažādas). Nevienu sliktu vārdu nevaru teikt. Man personīgi patika.
Slēpts
10.12.2015. 12:32
Bebrs viens no garšīgākajiem medījumiem. Žavēts brīnišķīgs, desas ļoti garšīgas. Konservi labi sanāk.... uzrakstīju pēc sajūtām dilstošā secībā.. :)
Slēpts
10.12.2015. 19:55
Man bebra desas un konservi ar garšo.Esmu devis citiem provei-ar slavēja!
Slēpts
10.12.2015. 20:18
es ceru, ka tu jenotus un lapsas neliec bundžās un netirgo :D kā nekā medījums
Jenoti un lapsas aiziet desās, bik vairāk garšvielu piešauj un ir ok. Konservos neiet pie sirds.
Slēpts
10.12.2015. 20:25
Pats neko netirgoju, pašam priekš sevis nepietiek. Bet zinu, ka ir cilvēki, kas to dara. Tā kā pats esmu mednieks un tieku pie meža gaļas, tad no citiem meža produkciju nepērku. Paziņa iedeva pagaršot bebra desas, viņam nepatika, likās par saldu, man likās ļoti garšīgas, par konserviem nezinu- neesmu garšojis.
Bet vispār par visām ādām utt, ko manuprāt 99.99% vnk izmet - brīva niša biznesam, tikai jāpapēta sīkāk. ''Uz meža takas'' stāstīja, ka Zviedrijā medniekiem uzpircēji atved bezmaksas sāli ar ko sasālīt ādas, ādas sakrauj čupiņā un sezonas beigās firma par simbolisku samaksu savāc, i medniekam kāds labums, i fimai labi- ādas pa lēto.
Zviedrijā medniekiem uzpircēji atved bezmaksas sāli ar ko sasālīt ādas, ādas sakrauj čupiņā un sezonas beigās firma par simbolisku samaksu savāc, i medniekam kāds labums, i fimai labi- ādas pa lēto.
Bet cik ir simboliska cena??? Jo ja jau uzpērk,tad ne jau sacaurumotu lai varētu vieglāk nodīrāt.Un ja Tev tur prātīgi cūka janodīrā pa 5 eirīši-sorī.
Nav runa ta pa to 15e, kaut 10e par to labāko samaksātu kāds tad jau būtu ok.
Vienalga, lai maksā kaut 1eur, tā pat tā ir nauda. Ja vēl sezonā nomedī tos savus 40 bebrus, beigās kaut kas jau salasās.
Jenoti un lapsas aiziet desās, bik vairāk garšvielu piešauj un ir ok. Konservos neiet pie sirds.
Bet vispār par visām ādām utt, ko manuprāt 99.99% vnk izmet - brīva niša biznesam, tikai jāpapēta sīkāk. ''Uz meža takas'' stāstīja, ka Zviedrijā medniekiem uzpircēji atved bezmaksas sāli ar ko sasālīt ādas, ādas sakrauj čupiņā un sezonas beigās firma par simbolisku samaksu savāc, i medniekam kāds labums, i fimai labi- ādas pa lēto.
Bet cik ir simboliska cena??? Jo ja jau uzpērk,tad ne jau sacaurumotu lai varētu vieglāk nodīrāt.Un ja Tev tur prātīgi cūka janodīrā pa 5 eirīši-sorī.