Anita, labi, jāgaida ir tā informācija un tad varēs diskutēt par kaut ko. Atgādināšu - man aizdomas par imunitāti bija ~1/2 pirms PVD oficiāli to atzina, vienkārši loģiskie secinājumi un sitācija dabā to parādīja....
ĀCM šogad tika apstiprināts 85,5% no izmeklētajām beigtajām mežacūkām. Tātad atlikušie (teju) 15% tomēr nobeidzas arī no kādas citas slimības...
Agrāk tās "sprāgušās" cūkas, kuras atrada kombainieri, kuļot lauku vai sēņotāji, labākā gadījumā noraka. Tagad viņas tiek "atrādītas" PVD. Tie . iespējams arī šī foruma, plātīzeru - tālšāvēju "darba augļi.
Analizējot vairāk nekā 8400 šogad NOMEDĪTĀS mežacūkas, redzam, ka TIKAI 2,4% no nomedītajām mežacūkām tiek apstiprināta saslimšana ar ĀCM
Analīzes nodod visu trīs zonu mednieki, kā arī liela daļa to mednieku, kuri ir ārpus zonas. Tātad tāds rezultāts ir loģisks.
Kamēr Briedis, terorists būdams, ekstāzē sauc "VMD AKBAR!", brīnos, kā Anita Upīte var sarakstīt tādus murgus, kas ir tikai un vienīgi murgi. Kundzīte vispār saprot kas ir meža cūka? Uz kādiem faktiem Jūs spriedelējiet par MC blīvumu? Pati esiet kaut vienu cūku nošāvusi? Kādi ir jūsu pašas zemes īpašumi, to struktūra? Kundzīt, un citi dīvainīši, mednieks nav profesija! Ko var bezjēdzīgi vervēt pret lauksaimniekiem?!
Atkārtošu - 2013. gada februārī vienīgais Arnis Puksts brīdināja par šo apspriesto, bīstamo infekciju, taču neviens tam nepievērsa uzmanību
Kaut kā beidzamā laikā daudz jauni pamuļķi šī portāla apmeklētāju vidū saradušies
Visubeidzot jautājums Vārnai - tu tiešām esi tik totāli bezcerīgs radījums, vai tev nejauši sanāk murgus sarakstīt?
B... jāsāk lamāties, kurš tad tos rukšus pieaudzēja bezjēgā? Kautkāds parasts mednieks, kuram medības ir vaļasprieks vai lielzemnieks, kuram to graudu ir tonnām un kurš var atļauties mežā viņus bērt? Lielzemnieki-mednieki paši šo putru savārija paši lai tagad aizrijas!
B... jāsāk lamāties, kurš tad tos rukšus pieaudzēja bezjēgā? Kautkāds parasts mednieks, kuram medības ir vaļasprieks vai lielzemnieks, kuram to graudu ir tonnām un kurš var atļauties mežā viņus bērt? Lielzemnieki-mednieki paši šo putru savārija paši lai tagad aizrijas!
Šis ir labais. :)))) Un "galvenā ļaunuma sakne" ir ministrs Dūklavs, kurš to pieļauj. ;))))
Ir gan cilvēciņam domu lidojums... ;))))
Tas jau tāds koks ar diviem galiem, ja graudi ir noēsti uz lauka tad tie ir postījumi bet ja graudi pēc nokulšanas nokļūst mežā lielā kaudzē tie vairs nav postījumi? Ja ruksis ēd tik cik viņš pa vasaru uz lauka paspēj apēst tad ar to viņam visu ziemu jādzīvo un vairošanās periodam jāparedz bet ja graudi pieejami vēl pēc veģetācijas beigām tad vairoties var cauru gadu.
Man šajā tēmā nu nemaz negribējās līst bet tā nu sanāca ka viens kadrs nu dikti uzprasījās pēc mana viedokļa. Lauri Tu laikam esi dikti priecīgs par likuma grozījumiem, tagad varēsi pats saimniekot, līdz šim visi apkārtējie kolektīvi sūtījuši 3 mājas tālāk. Ganjau ar saviem graudiem visos kolektīvos gribēji būt barotājs bet negribēji dalīties, sak es baroju es arī visu limitu apšaušu un laikam visiem zemes pietiekoši, ka Tu nevienam nelikies vajadzīgs un paliki ar plikiem laukiem bez pietiekošiem ha?
Visi sakarīgi mednieki-lauksaimnieki savos kolektīvos ir zelta vērtē, un tiek pie papildus licenzēm nevis viņas vienkārši no kolektīva ierauj nāsīs pārējos atstājot bešā. Tā ka arī man sāk likties tas mēris šeit speciāli ievazāts, lai izdevīgi likumi izietu cauri, gan par klusinātājiem, gan par nakts optikām, gan par postījumiem un to ka cūkai vairs nevajag 1000 ha, kur 200 ha ir mežš bet pietiek ar 200 ha, kur meža ha nespēlē lomu.
Atslēdzat kāds Saliņam internetu.
Nosauc, tad tu Saliņ konkrētas vietas, kur bija tās lielās cūku problēmas.
Es, pagaidām, neticu, ka ĀCM uzrodas vienkārši lielā cūku barā. Tas, ka ĀCM ienāca pa faktiski cūku free teritoriju, tas gan ir fakts un tag mani grib pārliecināt, ka atstājot 5 cūkas uz 1000 ha ĀCM apstāsies un pazudīs. Kurš tad murgo?
Medību koordinācijas komisijas tak ir, tad tur arī risini savas cūku problēmas un beidz jebīt pārējiem dzīvi
Agrāk tās "sprāgušās" cūkas, kuras atrada kombainieri, kuļot lauku vai sēņotāji, labākā gadījumā noraka. Tagad viņas tiek "atrādītas" PVD. Tie . iespējams arī šī foruma, plātīzeru - tālšāvēju "darba augļi.
Analīzes nodod visu trīs zonu mednieki, kā arī liela daļa to mednieku, kuri ir ārpus zonas. Tātad tāds rezultāts ir loģisks.
Atkārtošu - 2013. gada februārī vienīgais Arnis Puksts brīdināja par šo apspriesto, bīstamo infekciju, taču neviens tam nepievērsa uzmanību
Kaut kā beidzamā laikā daudz jauni pamuļķi šī portāla apmeklētāju vidū saradušies
Visubeidzot jautājums Vārnai - tu tiešām esi tik totāli bezcerīgs radījums, vai tev nejauši sanāk murgus sarakstīt?
Pa lielam cūkas medīju cik varu atļauties savu laiku pa nedēļu ziedot.
Šis ir labais. :)))) Un "galvenā ļaunuma sakne" ir ministrs Dūklavs, kurš to pieļauj. ;))))
Ir gan cilvēciņam domu lidojums... ;))))
Visi sakarīgi mednieki-lauksaimnieki savos kolektīvos ir zelta vērtē, un tiek pie papildus licenzēm nevis viņas vienkārši no kolektīva ierauj nāsīs pārējos atstājot bešā. Tā ka arī man sāk likties tas mēris šeit speciāli ievazāts, lai izdevīgi likumi izietu cauri, gan par klusinātājiem, gan par nakts optikām, gan par postījumiem un to ka cūkai vairs nevajag 1000 ha, kur 200 ha ir mežš bet pietiek ar 200 ha, kur meža ha nespēlē lomu.
Nosauc, tad tu Saliņ konkrētas vietas, kur bija tās lielās cūku problēmas.
Es, pagaidām, neticu, ka ĀCM uzrodas vienkārši lielā cūku barā. Tas, ka ĀCM ienāca pa faktiski cūku free teritoriju, tas gan ir fakts un tag mani grib pārliecināt, ka atstājot 5 cūkas uz 1000 ha ĀCM apstāsies un pazudīs. Kurš tad murgo?
Medību koordinācijas komisijas tak ir, tad tur arī risini savas cūku problēmas un beidz jebīt pārējiem dzīvi