nezinu ko teiktu kontrolejosas iestades bet domaju ka ta var pirmaja parskata ieraksta ka medibas sakaas 8.30 beidzas 10.00 un otra parskata medibas sakas 10.30 lidz ... jo nav jau nekur manuprat teikts ka nevar but vairaki medibu parskati... galvenais lai neaizdomajas kaadas gudras galvas lidz tam ka katram nomeditajam lopinam vjg savu parskatu tad butu mazas ragavinas taja vieta kur mugura zaude savu cienigo nosaukumu :)
pastāv tak iespeja ka tai skaistajai medniecei bija 20.kalibrs
Ja būtu 12 , tad arī nebūtu problēmu... ;))) Bet nebija....
Kā jau teicu, nebūtu te sākuši gudrīties, viss sen jau būtu beidzies.
Ko darīt tad, ja palicis pēdējais staltais un vēl kādi padsmit rukši
Nedrīkst, ja pārskatā ir rakstīts, ka medī stalto. Šis ir noteikumu punkts, kura jēgu arī es nespēju saprast. Kāda starpība - 2 vai 4 patronas aptverē..... Bet noteikumi tādi ir, tie ir jāievēro.
Normāls inspektors,redzot,ka pēdējais staltais sezonā ir nomedīts un medības turpinās uz MC,nerakņāsies pa aptverēm,ja vien paši nesāks tēlot zostēviņus, ieraugot svešinieku:):).Ja vien tās attiecības nav regulāri sačakarētas jau agrāk. Tās ir tikai manas-filozofiski cilvēciskas pārdomas.
nu Māri beidz - tik smalkai un trauslai butnei 12.kalibrs tapat ka minisvarki ar zabakiem pari celim :) vnk neiet kopa ;) man liekas ka es jau to kkad te raxtiju ka padomju laiku medibu gramata lasiju ka 12.kal ir piemerots viriem 80kg+ un 16.kal zem 80kg tas ta salidzinajumam...
par to patronu skaitu mja varetu padiskutet ar ko tad tas alnis vai briedis svetaks neka cuka ka pa to var kaut vai aptveri iztirit...visi dizmedijumi un jaizrada vienada ciena savaadak jau ta ir diskriminacija...
briezu klepus un alnus caureja ;) viss attistas un progrese :) varetu ja biku piesarnot temu un izmest tadu konspiracijas teoriju ka cukas izsauj lai izdabatu atbegusajiem "cornazopajiem" ;) jo cuka vinien tak baigais bubulis ;)
Meitenei patīk medības , medību process un nevajag gribēt, lai viņa likumus un noteikumus zinātu no galvas.
Nezināšana diemžēl neatbrīvo no atbildības.
Tad jau es arī savai meitai varu dot kādu no saviem ieročiem lai tik medī.
Un situacija:
Kļaviņš ar kameru : kā medījās?
Meita: forši, tikko kuili ar 22lr nogāzu un pagājušo gadu ar loku alnim dibenā trāpīju bet viņi jau aizskrēja tad jau laikam dzīvos.
Ja būtu 12 , tad arī nebūtu problēmu... ;))) Bet nebija....
Kā jau teicu, nebūtu te sākuši gudrīties, viss sen jau būtu beidzies.
Nedrīkst, ja pārskatā ir rakstīts, ka medī stalto. Šis ir noteikumu punkts, kura jēgu arī es nespēju saprast. Kāda starpība - 2 vai 4 patronas aptverē..... Bet noteikumi tādi ir, tie ir jāievēro.
Kontrolei liela bet alnim manuprāt pilnīgi vienalga:D
Tiks galā ar cūku mēri, izdomās briežu klepu un arī briežu skaitu samazinās ar visiem paņēmieniem līdz 1 uz 1000 ha.
Nezināšana diemžēl neatbrīvo no atbildības.
Tad jau es arī savai meitai varu dot kādu no saviem ieročiem lai tik medī.
Un situacija:
Kļaviņš ar kameru : kā medījās?
Meita: forši, tikko kuili ar 22lr nogāzu un pagājušo gadu ar loku alnim dibenā trāpīju bet viņi jau aizskrēja tad jau laikam dzīvos.