Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
12.10.2016. 16:28
Labi - man arī radās aizdomas tajā virzienā . Briedis labāk par alni dzīvo pieaugušos meža masīvos .Līdzko izcērt brieži pārceļas citur . Kā mežs ataug (5-7 gadi) aļņi ātrāk ieņem tās teritorijas un ja blakus ir purvi , proces norit vel straujāk .Riesti tā jau ir cita tēma .Tur jau lielāku lomu spēlē iedzimtie instinkti .
Man tas pats briežu bullis bauroja nokultā labības tīrumu, alnis tur pat 150m blakus mežā.
Pa šo dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību, nekādu problēmu kā 5-6 gadus atpakaļ medījām 4+3 aļņus tā arī tagad. Staltbriedi- vēl kādu laiku atpakaļ medījām 1+1+1, tagad 3+6+3, sadzīvo labi.
Nu nezinu- mums laikam pretēja katastrofa- brieži ir , bet alnis nav redzēts jau daudzus gadus...
Esmu novērojis tieši to pašu..... gan Zemgalē gan Kurzemē.
Versija - jaunaudžu paliek arvien vairāk un līdz ar to barības barības bāze kļūst plašāk pieejama. Tādēļ varēru būt, ka aļņu vairāk paliek.
Pa šo dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību, nekādu problēmu kā 5-6 gadus atpakaļ medījām 4+3 aļņus tā arī tagad. Staltbriedi- vēl kādu laiku atpakaļ medījām 1+1+1, tagad 3+6+3, sadzīvo labi.