Nu, ir gadījies būt medībās kur ir viens vīrs kas spēj tādus 10niekus gaitā ejošam briedim sašaut (un ne reizi vien to pierādījis, bez pūdeļiem). Bet, pats tā nekad nešautu kustībā esošam, pārāk jau nu liela iespēja ka tik noskrambās kaut ko, un prom būs ar pāršautu rīkli :(
Ernest, dizgan vienkārši-es nešauju skrienošus, bet ja dzivnieks iet tādā vieglā riksīti "uzsvilpjot" paraktiski 95% gadijumu dzvnieks uz mirki apstājas. Tas nedarbojas tikai tad ja dzivnieks jau ir pamanijis mednieku un mūk no viņa.
Ja jaunie sāks ņemt vērā tavus ieteikumus, tad, pieļauju, ka pirmos medījumus viņiem nāksies gaidīt ļoti ilgi...
Un vēl, kā tu panāc, lai tie lopiņi skrietu lēnāk, lai varētu pa tiem bēniņiem notēmēt? Šis mani patiešām interesē...?! (šitas nav tajā tavā latvietītī)
Ernests Pūriņš,kā jau iepriekš minēju savā pirmajā komentārā. Šī ir mana pieredze un mans uzskats par trāpijumiem. Ja šis padoms noder, tad man tikai prieks. bet nu lai tev būtu arī skaidrība, td nu jā-es šādi šauju arī dzinējmedības, tik ir nelielas nianses-es nešauju par ātri skrienošiem dzīvniekiem un nešauju ja neesmu pārliecināts ka varu trāpīt. Medības neiedala "sašautajā" gaļas daudzumā, bet gan emocijās. Galenais nav izdarīt šāvienu pa dzīvnieku.
Un kas galvenais ir šaujot pa tiem "10"ko esmu uzzīmējis ir tas-ja ir trāpijums, dzīvnieks ir uz vietas, bet ja nav trāpijuma, dzīvnieks ir sveiks un vesels un ir iespēja viņu satikt vēlreiz! :)
PS: Vīri lūgšu, ja ir kritika, tad to daram argumentētu un konstruktīvu, nevis kaut kādu riešanu "latvietītī"( ka tik uz di..t).
Kaut kā slikti, Mārtiņ, esi sagatavojies šai tēmai... Redz kur viens jaunais jau sācis ņemt vērā tavus norādījumus, tad varbūt arī paskaidro viņam, ka trāpījuma vieta, no vietas kur tēmē mēdz atšķirties (dzinējmedībās)... bet jebkurā gadījumā, gribētu, kaut blakus pastāvēt tādam vīram, kam būtu tāds skills, dzinējmedībās šaut pa Mārtiņa norādītajiem čirikiem...
Pa lielam dzīvnieks ir kā mašīna, trāpīsi pa kāju (riepu) motors strādā, ātrumi slēdzas prom ir. Plaušas(gaisa filtrs) iet līdz 300m, pārsists karteris tāpat tālu netiek. Tāpēc ejot pakaļ, ja ir virs 300m visbiežāk dzīvnieks vēl ir dzīvs parasti meklē mitrās vietas kur dzesēt pārkarsušo motoru.
Kā jau bija gaidāms, ir cilvēki kuri (latvietītī) piesienās pie anatomiskām detaļām, bet neuztver šīs tēmas ideju. Tāpēc uztaisiju vēl dažus siluetus, lai doma būtu precīzāk noformēta.
Ps: Šie mērķu silueti ir par to, kur būtu jābūt trāpijuma rajonam( pēc mana subjektīvā viedokļa), nevis kurā orgānā būtu jātrāpa(smadzenes, sirds, anas utt..)
Un vēl, kā tu panāc, lai tie lopiņi skrietu lēnāk, lai varētu pa tiem bēniņiem notēmēt? Šis mani patiešām interesē...?! (šitas nav tajā tavā latvietītī)
Un kas galvenais ir šaujot pa tiem "10"ko esmu uzzīmējis ir tas-ja ir trāpijums, dzīvnieks ir uz vietas, bet ja nav trāpijuma, dzīvnieks ir sveiks un vesels un ir iespēja viņu satikt vēlreiz! :)
PS: Vīri lūgšu, ja ir kritika, tad to daram argumentētu un konstruktīvu, nevis kaut kādu riešanu "latvietītī"( ka tik uz di..t).
pa lielam pilns youtube ar video materiāliem kur un kā veikt šāvienu. Skaties vesels.
Ps: Šie mērķu silueti ir par to, kur būtu jābūt trāpijuma rajonam( pēc mana subjektīvā viedokļa), nevis kurā orgānā būtu jātrāpa(smadzenes, sirds, anas utt..)