Māri Medniek
Nu ko Tu tā uzreiz ar zābakiem pa paklāju? :D Te veči gudrojas, stāsta un mēģina aizstāvāt savas teorijas bet Tu te pa brutālo - nav ētiski . :D :D :D
Nav ētiski meklēt 100+1 attaisnojumus, lai ignorētu aicinājumus iet uz šautuvi un mācīties šaut,
Nav ētiski šaut kuņģī, zarnās, kājās u.t.t.,
Nav ētiski šaut " sirds-plaušu" apvidū no 200-300 metru attāluma,
Nav ētiski , pēc šādu " snaiperu" šāvieniem, zvēru asins piles piedēvēt "noberztai kājai",
U.t.t...
Ētiski ir zvēru nošaut uz vietas, aiztaupot viņam mocības un nesačakarēt medību dienu sev un citiem.
Tas tā - par ētiku.
Piekrītu , mugurkaulā viss ideālākais kas vien var būt , vaiŗākas reizes esmu redzējis kā dzīvnieks ar cauršautu sirdi dod pa lauku un spēj noskriet vēl pietiekoši lielus attālumus. līdz pat 300m ja ne vel tālāk.
Trāpījumu galvas smadzenēs vai mugurkaulā var uzskatīt par ideālu, tas gāž zvēru uz vietas, tur tēmas autoram taisnība. Vienīgi šādi šaut, tai skaitā galvā un kaklā, var tikai ar pārliecību, ka noteikti trāpīsi un ka patiešām esi baigs snaiperis (pats tāds neesmu, saku uzreiz). Ja dzīvnieks pēkšņi nesadomās sakustināt galvu. Un jaunos medniekus arī nevajadzētu tā mācīt. Kā jau te minēja par šaušanu kaklā - 3 cm pa labi/kreisi, un pāršauta rīkle vai kakla muskuļi, dzīvnieks nedēļu vēlāk nobeidzas mokās. Ne velti Reinas-Vestfāles sprāgstvielu fabrija (RWS) iesaka bliezt pa pleca augšdaļu, tuvu mugurkaulam
Es ar tā kādreiz lielījos, bet tad kad divu nedēļu laikā, tēmējot galvā, arī otreiz šāvu kuilim, tas nokrita, no smiekliem papurināja kājas, un mierīgi piecēlās un aizlaidās, es stipri veicu korekcijas savā meistarības novērtējumā.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.09.2016. 16:39
Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
A, ko tad tavs Drahthaar dara?
Slēpts
27.09.2016. 16:05
Valdi, esmu pašāvis garām, bet nekad galvai :D tākā ir pietiekošo daudz galvā šautie, tad varu droši pateikt, ka galvai tā zona ir gana liela, protams, ja nedur ar pilnapvalka īlēniem :D
Plecā šautie iet, ne tālu, bet iet, dažreiz pat bez asinīm. Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
Pats svarīgākais ir izvērtēt savas spējas un situāciju.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.09.2016. 14:49
Ģirt - varbūt arī pa mežu tie 4 km. likās , bet 3 ar garantiju . Tā pautus apsaldēju pa to upeli ņemoties . Bija taču novembris un nebija trāpīts zarnās bet gan 9. uz vieniem .
Nu ko Tu tā uzreiz ar zābakiem pa paklāju? :D Te veči gudrojas, stāsta un mēģina aizstāvāt savas teorijas bet Tu te pa brutālo - nav ētiski . :D :D :D
Nav ētiski meklēt 100+1 attaisnojumus, lai ignorētu aicinājumus iet uz šautuvi un mācīties šaut,
Nav ētiski šaut kuņģī, zarnās, kājās u.t.t.,
Nav ētiski šaut " sirds-plaušu" apvidū no 200-300 metru attāluma,
Nav ētiski , pēc šādu " snaiperu" šāvieniem, zvēru asins piles piedēvēt "noberztai kājai",
U.t.t...
Ētiski ir zvēru nošaut uz vietas, aiztaupot viņam mocības un nesačakarēt medību dienu sev un citiem.
Tas tā - par ētiku.
Es ar tā kādreiz lielījos, bet tad kad divu nedēļu laikā, tēmējot galvā, arī otreiz šāvu kuilim, tas nokrita, no smiekliem papurināja kājas, un mierīgi piecēlās un aizlaidās, es stipri veicu korekcijas savā meistarības novērtējumā.
A, ko tad tavs Drahthaar dara?
Plecā šautie iet, ne tālu, bet iet, dažreiz pat bez asinīm. Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
Pats svarīgākais ir izvērtēt savas spējas un situāciju.