Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VMD "gudrības'..... gribas komentēt, bet prātā nāk tikai rupjības...:(

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.10.2017. 10:51

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
28.09.2016. 09:28
Nesaprotu - par ko, īsti, runa?

Tur ir pateikts tas par ko , lielākā daļa mednieku, runā izvairīgi vai nerunā nemaz.
Slēpts
28.09.2016. 10:16
Ko nu cepaties, kādreiz Daugavas labais krats arī nemedīja un bija ok, par to Jūs tikai priecājāties un galu galā Jums jau mēra nav , tas vis ir izgudrots. P.s.Ja godīgi, tad Jums jau bija laiks 2 gadi cūku skaitu samazināt, ko tad to nedarijāt?

Cepiens ir par bezjēdzīgu rīkojumu, kurš vairs neko ĀCM virzībā nemainīs, jo kā redzam, tad ne jau mežacūkas ir vainīgas pie ĀCM straujās virzības. Un tag kad palikuši pēdējie metri, ko tad grib saglābt un ierobežot? Bet ierobežojuši ir gan vareni, es tag nevaru ar suni medīt putnus, vienīgie izredzētie ir alu mednieki
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.09.2016. 10:20
Tur ir pateikts tas par ko , lielākā daļa mednieku, runā izvairīgi vai nerunā nemaz.

Tu domā tāpat kā Es - ka beidzot jāķeras klāt ZM , kurā sāk vārīt, ar vien lielākas", ziepes" medību jautājumos?????
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
28.09.2016. 10:39
Tu domā tāpat kā Es - ka beidzot jāķeras klāt ZM , kurā sāk vārīt, ar vien lielākas", ziepes" medību jautājumos?????

Raksts veidots pamatojoties uz Valtera Lūša - VMD Medību daļas vadītāja teikto.
To, ka medību saimniecībā kaut kas nav kārtībā, to es saprotu.
Kaut - neredzu jēgu medību suņu aizliegumam daļā no ĀCM skartajām teritorijām. Dzinējmedības ir labākais veids zvēru skaita samazināšanai.
Tāpat VMD bija jākontrolē mežacūku limita izpilde. Un nevis tagad, bet jau gadus 5 atpakaļ, tad situācija ar ĀCM būtu savādāka.
Tāpat , komentējot Delfu rakstu, nākas secināt, ka VMD nekontrolē situāciju medībās, tad nebūtu tādu situāciju, ka "nenoraksta" aizšautos dzīvniekus, netiek organizēta aizšautu dzīvnieku meklēšana. Lai vai kā te komentētāji aizvainoti reaģē uz šāda veida kritiku - parasti tieši šie "jūtīgi, aizvainotie" ir visvairāk vainīgi pie tā, kas notiek.
Kontrolei medībās ir jābūt , tāpat kā CP uz ceļa. Cita lieta ir kontrolētāju kvalitāte, profesionālisms, godīgums, intelekts....
Tādēļ es skeptiski skatos uz aicinājumiem medībās veidot uz anarhijas pamatiem veidotu vidi. :))
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2018-08-27 13:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgale
Medību stāžs: Pietiekoš
Aprīkojums: Gludais un spicais
Suņi: nav
Medību trofejas: 1
28.09.2016. 10:41
Kur šajā jautājumā ir LMS un LATMA baigās organizācijas, kad vajag tad nav, bet kad mērkaziņu grib medīt tad bazūnē visos kanālos. Fui mednieku pārstāvošām organizācijām. Vai tik netuvojas naudas sadalīšana ka pa šo jautājumu klusē?
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.09.2016. 11:08
Tādēļ es skeptiski skatos uz aicinājumiem medībās veidot uz anarhijas pamatiem veidotu vidi. :))

Vācijā neviens meža dienests nejaucās limitu noteikšanā, viss ir mednieku pašu rokās. Un ??? Tur ir anarhija??? Tev obligāti ir nepieciešams kāds uzraugs? Un vēl nevisai gudrs???
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-23 10:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme - Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
Suņi: Poļu dzinējsuns.
Medību trofejas: 2
28.09.2016. 12:52
Mums jau izsenis ir tā kā vēji pūš tā mēs locāmies un tas arī nemainīsies. Kārtējo reizi mēs esam aizskrējuši visai ES pa priekšu, jo esam taču paklausīgi un kārtīgi darba rūķi, nu vismaz ZM ministrija ar visu tās vadītāju priekšgalā. Aizliegums ir visvienkāršākais no risinājumiem, jo neprasa lielus ieguldījumus, jo vieglāk ir aizliegt un viss esam savu padarījuši, ES atskaitījušies, varam dzīvot laimīgi.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 16:18
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
28.09.2016. 14:07
Ivar Ozoliņ
tas nebija tas Salas pagasts, bet gan Salas pagasts ir viena no divām Babītes novada administratīvajām teritorijām tā rietumos Lielupes abos krastos. Robežojas ar sava novada Babītes pagastu, Jūrmalas pilsētu, Tukuma novada Slampes pagastu un Jelgavas novada Valgundes pagastu. Lielākās apdzīvotās vietas ir Spuņciems (pagasta centrs), Gātciems, Sīpolciems, Straupciems, Pavasari, Kaģi.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.09.2016. 18:57
Vācijā neviens meža dienests nejaucās limitu noteikšanā, viss ir mednieku pašu rokās.

Andri - ka tik tai Vāczemē nav spēcīga , vienota mednieku (fizisko personu) biedrība. Iekškuras, vāczemes iemītnieks ,kļūst par mednieku, un kura SEKO LĪDZI tā darbībai.....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.09.2016. 07:04
O sākās cepiens. Par ko??? Ka beidzot pie jums tikuši šie izdomātie aizliegumi. Interesanti tagad palasīt komentārus kad es rakstīju un sūdzējos ka ir tā un šitā slikti, visi mani apcēla un teica ko es te raudu, bet tagad paši paskatieties ko jūs darāt!!!! Ne sliktāk par mani, daž labs vēl vairāk raud!!!! Es jau toreiz teicu ka agri vai vēlu mēris tiks arī līdz jums, ja tas ir atnācis mērojis tālo ceļu no krievijas škērsojot lielās upes, tad kas tas tā Daugava priekš mēra, nekas, kaut kāds strautiņs. Varu saderēt ka pat tagad daudzi vēl netic ka mēris plosās Latvijā un gudrojas. Palasot daudzu komentārus tagad redzu ka dažiem tomēr rozā brilles ir noņemtas un rezultāta ir šokā kā tad tā. Pie mums ar bija liegums skartajā zonā vispār rīkot dzinējmedības, pēc tam atļāva tikai bez suņiem, pēc tam ar suņiem. Un Daugavas kreisajam krastam bija viss dalampački, kad tagad jūs tas skāra tā uzreiz rodas lielas pretenzijas kā tad tā. Es brīdināju kad tiks līdz jums izjutīsiet to visu jauko būtību, bet daudzi tikai rakstīja ko tu te raudi. Tagad paši raud, žēlojas. Ko varu ieteikt šajā procesā, vienkārši atslābinieties, ieelpojat dziļāk un viss klūs labi. Mēri neapstādināt, liegumi kā bija pie mums tā arī pāriet pie jums, nekas nemainās. Nu mums arī suņi divus gadus voljerā sēdēja, nu kas no tā, pagāja laiks un viss atgriezās vecajās sliedēs. Piekrītu ka liegumam nav logiskas izskaidrošanas, bet kā ir tā ir ar tiem lēmumiem, ne mēs tos pieņemam, ne mums tos mainīt. Būsiet jūs mēra trešajā zonā un tad atjaunosies medības ar suņiem. Bet tā izbaudiet pēdejās rukšu medības, nu vel kāds gads būs un tad rukšu vairs pat dienā ar uguni neatradīsiet, bet par suņiem ir mācību voljeras kur var mierīgi sunim dot izskraidīties.
Viss būs ok, nevajag stresot. Tas ir tikai laika jautājums, pāris gadi un viss būš pa vecam, tikai rukšveidīgo vai nu nebūs nemaz, vai kāda sēkla paliks, tas ir atkarīgs no pašiem jums, būš sēkla jūsu pusē vai nebūs. Bija laiks izretināt rukšus, bet tagad paskatīsimies kas darīsies jūsu pusē.