Tad varbūt vajag sākt visu pašiem no sevis, ja jau kolektīvā tā notiek? :))
Šaušanas eksāmens būtu ok, ja:
1. nevajadzētu maksāt par eksāmenu- ja vajag, tad baudi...bet, kurš laidīs šautuvē bez maksas? Tātad gribi negribi sanāk šautuvēm lobijs...un, ja paskatās, kas ir lielākie obligāto eksāmenu virzītāji...viss paliek skaidrs.
2. Laiks, kad varēs izšaut? Kurš pieņems ''eksi'' brīvdienā vai man brīvā laikā? Jāpielāgojas būs darba tautai, bet, ja man noteiktajā laikā nav iespējams atbrīvoties no darba?
Vienkarsak ir likt visiem iemacities saut. Tad ari "gajeju" vieta bus porcijas.
Iemāci tad sava kolektīva večiem šaut, ko uztraucies par pārējiem, no mūsu kolektīvā nomedītajiem dzīvniekiem neviens Tev porciju nedos.
Mednieka tēlu zaļo acīs tāpat neuzlabosi, savainosi dzīvnieku slikti, šausi trāpīgi un medījumu krausi kaudzēs teiks ka medī izklaides pēc un pēctam nezini kur visu to nomedīto likt.
Sakars ir vistiesakais. Ka mums kadreiz teica matematiskas skolotaja, "nevajag telot idiotus". Ka jau rakstiju, publiski visi ir svetie. Un protams, ka TAM nav nekada sakara ar sausanas prasmi :)
Slēpts
20.01.2017. 13:08
tad es pareizi saprotu, ka pēc pro šāviena dzīvnieks paliek turpat vienmēr? Te drīzāk Aigars savu obligāto suni varētu izsist, nevis Jūs savu šaušanas mākslu
Vispār jau ne pa tēmu, bet šautuvē tak viss ir pagalam vienkārši.Attālums zināms, šaušanas vieta stabila, šaušanas leņķis paraleli zemei, mērķa kustības virziens un ātrums zināms. Ko var cepties? Ja reiz medībās viss kedā, pūdeļu nav , aizšauto nav, ko kreņķēties? Tie pārbaudes( eksāmena) kritēriji taču ir stipri zem vidējā līmeņa.Paskatiet tajos pašos MMD kausos cik dalībnieku netiek pāri 50 punktiem.Pa stāvošu mērķi un zināmā attālumā. Kāds iebāzīs lieku kapeiku kabatā? Nu lai, ja reiz ar to naudu tik ļoti švaki, var tak iet dzinējos.Tiem gaļa vienmēr tiek. Variantu ir pietiekami, lai šāds pasākums nebūtu pārlieku smags finansiāls slogs.Un ja reiz nevar trāpīt varbūt ir laiks beigt medīt, jeb mazliet patrennēties. Šeit nav runa par vecumu. Kārlim Iesalniekam ir ap 80 taču šauj labāk par daudziem, kam 25. Personīgi mani, pēc katra neveiksmīga šāviena sāk vajāt nojausma ,ka neprotu šaut,kas motivē lieku reizīti aizbraukt uz šautuvi vai piedalīties kādās šaušanas sacīkstēs. Šis ir mans ,subjektīvais, viedoklis.Respektīvi ,ja būs jākārto šāda pārbaude kārtošu.Ja nevarēšu vairs nokārtot beigšu medīt un sākšu rakstīt memuārus un stāstīt pasakas.Darīt jau vienmēr var ko atrast.:)
Personīgi mani, pēc katra neveiksmīga šāviena sāk vajāt nojausma ,ka neprotu šaut,kas motivē lieku reizīti aizbraukt uz šautuvi vai piedalīties kādās šaušanas sacīkstēs.
Es jau arī aizbrauktu uz šautuvi, ja vien kārtīga šautuve ar skrejošo alni 100 m, skrejošo cūku 35 m un sportingu būtu 10 km rādiusā. Ko dos tā piespiedu trenēšanās reizi gadā, lai tikai kautkādu tur pārbaudi nokārtotu, nokārtos pa knapo, būs pāris reizes gaisu šautuvē pasildījis un miers, mežā drīkst iet ko vēl vairāk vajag.
Kaspar, pavērojot Tevis rakstīto gan te, gan iepriekš var secināt, ka Tev patīk čīkstēt par visu un vienmēr. Valdība neceļ labklājību, šautuve neatrodas 10 km no mājām un būtībā viss ir slikti. Ja tā šautuve atrastos arī tos 10 km no mājām, tad droši vien tā būtu par dārgu, alnis kustētos par ātru vai arī benzīna cena būtu nesavietojama ar Tavu vēlmi maksāt par to. Jaunā kārtība būtu tikai sliktajiem inspektoriem un nekrietniem medniekiem no pilsētas.
Kāds vispār šo Kasparu pazīst? Ir tāds nerakstīts likums, ka katrā nelielā forumā ir savs dīvainītis, bet šeit jau izskatās, ka viņš ir bezmaz interneta trollis, vien raksta maz. Troļļi parasti raksta stipri vairāk. Negribas ticēt, ka eksistē tāds cilvēks ar moto "vissirslikti" neatkarīgi no apstākļiem.
Neuzskatu par vajadzīgu to pat komentēt... :(((((
Šaušanas eksāmens būtu ok, ja:
1. nevajadzētu maksāt par eksāmenu- ja vajag, tad baudi...bet, kurš laidīs šautuvē bez maksas? Tātad gribi negribi sanāk šautuvēm lobijs...un, ja paskatās, kas ir lielākie obligāto eksāmenu virzītāji...viss paliek skaidrs.
2. Laiks, kad varēs izšaut? Kurš pieņems ''eksi'' brīvdienā vai man brīvā laikā? Jāpielāgojas būs darba tautai, bet, ja man noteiktajā laikā nav iespējams atbrīvoties no darba?
Ja nespēj redzēt atšķirību starp šaušanas prasmi un nevēlēšanos meklēt ievainoto, tad protams, nav tur ko komentēt.
Iemāci tad sava kolektīva večiem šaut, ko uztraucies par pārējiem, no mūsu kolektīvā nomedītajiem dzīvniekiem neviens Tev porciju nedos.
Mednieka tēlu zaļo acīs tāpat neuzlabosi, savainosi dzīvnieku slikti, šausi trāpīgi un medījumu krausi kaudzēs teiks ka medī izklaides pēc un pēctam nezini kur visu to nomedīto likt.
Es jau arī aizbrauktu uz šautuvi, ja vien kārtīga šautuve ar skrejošo alni 100 m, skrejošo cūku 35 m un sportingu būtu 10 km rādiusā. Ko dos tā piespiedu trenēšanās reizi gadā, lai tikai kautkādu tur pārbaudi nokārtotu, nokārtos pa knapo, būs pāris reizes gaisu šautuvē pasildījis un miers, mežā drīkst iet ko vēl vairāk vajag.
Kāds vispār šo Kasparu pazīst? Ir tāds nerakstīts likums, ka katrā nelielā forumā ir savs dīvainītis, bet šeit jau izskatās, ka viņš ir bezmaz interneta trollis, vien raksta maz. Troļļi parasti raksta stipri vairāk. Negribas ticēt, ka eksistē tāds cilvēks ar moto "vissirslikti" neatkarīgi no apstākļiem.