Nav tik traki - interese ir. Liela problēma ir spico iegāde uzreiz pēc mednieka eksāmena nokārtošanas. Normāli bija tas, ka agrāk ieroča iegādei vajadzēja raksturojumu no kolektīva. It kā formāla lieta, bet pilnīgam cirvim tomēr tādu raksturojumu neviens nedeva. Otra lieta - ja reiz ierocis nopirkts, tad gribas ar to šaut. Nu un tad arī ir problēma, jo tāds jaunais mednieks vairāk grib šaut nevis dzīt. Varbūt īsti par drošību visu nesaprot, bet šaut grib...
Diez vai tie pazīstamie ar interesi par medībām būs tik daudz....
Man no draugu, paziņa ~150cilv. loka ir tieši 0 cilvēkiem interese par medībām un kādiem 5 makšķerēšana interesē...
Un tā, kā LV mirst vairāk, nekā dzimst tad diezvai tie pazīstami kurus varēs paņemt būs visu laiku...
Kad šitā principa burbulis plīsīs un aptrūksies pazīstamie tad nepazīstamajiem varētu būt laba piekrišana...
Gati,nekas jaunajiem nav smagi,ir tikai kolektīva labā, astīte jāpakustina.Jāpastaigā par dzinēju,jāpiedalās citos pasākumos,utt. Tiek pieņemti arī jaunie,bet kā jau teicu-ne svešie.Par nomas maksām......,nedomāju,ka tas būs tik drastiski.Lauksaimnieks jau tomēr uz tā lauka kauto izaudzē,bet tāda situācija,no mednieku puses,ka šito šausim,bet šito pataupīsim un pofig man tā lielsaimnieka pīkstēšana par lielajiem stalto bariem uz viņa sējumiem........,tas gan laikam vairs neies cauri. Rakstu steigā-atvainojos par stilistiku,bet domu droši vien sapratāt.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
26.01.2017. 16:33
Par jaunajiem - kad dabūs no " vecās gvardes " galvām arā dogmu , ka medības nav tikai gaļas ieguve un no visiem pārējiem , ka medības nav arī nekāds bizness nekādā tā formā , jautājums par jaunajiem atkritīs pats no sevis . Bet tagad jaunajiem - smagi !
Arnim - ja nomnieki sāks prasīt kaut tikai nomas maksu , ko viņi maksā novadam - vāks ! Vidēji 20 ero pa meža hektāru un 40 ero pa lauksaimniecības zemi . Tālāk rēķiniet paši .
Interesants jautajums, vai nekustama ipasuma nodokla diezgan nopietns pieaugums sogad un nakosgad, neliks ipasniekiem medibu tiesibas nodot par naudu jau masveidigi. Ir ipasumi, no kuriem cita labuma nav, pardot ari nevar, vismaz par cik necik sakarigu cenu, nodoklis jamaksa...to jau sogad vasara redzesim.
Labdien kolēģi,
Par šaušanas prasmi - domāju katram pašam jāizdara secinājumi un jāpašuj šautuvē pāris reizes gadā obligāti.
Par pieminēto "mugurā šaušanu" jautājums, kā var nolikt tā medniekus, kad mugurā šauj - kur skatās medību vadītājs???!!! Tik tiešām, ja jaunai mednieks vēl nav pieredzes bagāts, tad tie gudrinieki, kuri visvairāk apsmej arī iedot to negatīvo gaisotni, pieej, parādi, pamāci, ja nesaprot tad vēlreiz un tad nebaidies, neviens Tev virsū nešaus!!
Par jaunajiem medniekiem - tie kolektīvi, kuri neuzņem jaunos NEKAD neattīstīsies!!! Jaunajiem daudz labu ideju, jauns aprīkojums un MOTIVĀCIJA, tas ir dīvānos bezdētāju sapnis! Kolektīvā, kurā medīju jaunie ir pārsvarā un tas tikai priecē visi darbojās, kolektīvs strauji attīstās. Tie kolektīvi, kuri neuzņem medniekus viesmedībās vai stažierus no malas un saka, kad tikai savējie, tiem kolektīviem pēc gadiem būs švaki...es tomēr esmu par jauno mednieku pieņemšanu sākumā ar viesmedībās, tad vasaras darbi un tad redz, kā uzvedās un piedāvā palikt vai vēl jāpadomā...
Jaunie, lai jums veicas, šujiet garām un galvenais nenokariet degunus!
Man no draugu, paziņa ~150cilv. loka ir tieši 0 cilvēkiem interese par medībām un kādiem 5 makšķerēšana interesē...
Un tā, kā LV mirst vairāk, nekā dzimst tad diezvai tie pazīstami kurus varēs paņemt būs visu laiku...
Kad šitā principa burbulis plīsīs un aptrūksies pazīstamie tad nepazīstamajiem varētu būt laba piekrišana...
Arnim - ja nomnieki sāks prasīt kaut tikai nomas maksu , ko viņi maksā novadam - vāks ! Vidēji 20 ero pa meža hektāru un 40 ero pa lauksaimniecības zemi . Tālāk rēķiniet paši .
Par šaušanas prasmi - domāju katram pašam jāizdara secinājumi un jāpašuj šautuvē pāris reizes gadā obligāti.
Par pieminēto "mugurā šaušanu" jautājums, kā var nolikt tā medniekus, kad mugurā šauj - kur skatās medību vadītājs???!!! Tik tiešām, ja jaunai mednieks vēl nav pieredzes bagāts, tad tie gudrinieki, kuri visvairāk apsmej arī iedot to negatīvo gaisotni, pieej, parādi, pamāci, ja nesaprot tad vēlreiz un tad nebaidies, neviens Tev virsū nešaus!!
Par jaunajiem medniekiem - tie kolektīvi, kuri neuzņem jaunos NEKAD neattīstīsies!!! Jaunajiem daudz labu ideju, jauns aprīkojums un MOTIVĀCIJA, tas ir dīvānos bezdētāju sapnis! Kolektīvā, kurā medīju jaunie ir pārsvarā un tas tikai priecē visi darbojās, kolektīvs strauji attīstās. Tie kolektīvi, kuri neuzņem medniekus viesmedībās vai stažierus no malas un saka, kad tikai savējie, tiem kolektīviem pēc gadiem būs švaki...es tomēr esmu par jauno mednieku pieņemšanu sākumā ar viesmedībās, tad vasaras darbi un tad redz, kā uzvedās un piedāvā palikt vai vēl jāpadomā...
Jaunie, lai jums veicas, šujiet garām un galvenais nenokariet degunus!