Jā...agrāk zāle bija zaļāka...Es liku '98. Bija tādi savdabīgi MMB rīkoti kursi, eksāmens ar biļetēm, bet mutisks.
Kas attiecas uz kursiem - viens paziņa gāja pagājšgad,notika Ddupleksā, bija 2 nedēļas, katru darba dienas vakaru, tā kā intensitāte atšķiras, līdz ar, labākais variants ir piezvanīt attcīgajiem organizatoriem un apjautāties, cik, kas un kā...
aa un tad man vel tads jautajums - esmu dzirdejis ka tgd vairs nevajagot tris gadus ar gludo lai iegadatos vitnjstobru un uzreiz pec kursu beigsanasa un atljaujas iegusanas var pirkt ko sirds velas!!
vai ta ir taisniba?
Taisnība jau ir, bet tas kas uz gaidi nav medījis ar bisi, tas nezin, ko nozīmē pielīst zvēram pienācīga šāviena attālumā. Nav jau māksla nošaut sēžot tornī. Tās nav medības. Tā ir pārliecināšanās par savas šaušanas prasmēm.
Pats arī medīju ar vītņstobru, bet tā vairs nav tā sāls.
Andri Š.,kas nobraucis no temata,Tev iespējams aborigēni,papuāsi vai tml.iebilstu,sak,tās nav medības,nošaut ar bisi - pamēģini pielīst un ar akmeni,koku,nožņaugt vai rīkli pārkost,vot tās ir godīgas medības.
Pēc novērojumiem, šādi sliecās domāt(aizbildināties)mednieki,kas ir par slinku lai uztaisītu to torni,kurā sēdēt,vai arī' ''ogles biksēs'',kas neļauj nosēdēt vairākas stundas.Starp tādiem varbūt ir arī tas ''suņu audzētājs'',ko apraksta Lauris St. Visi atļautie medību veidi IR MEDĪBAS !
nee man jau ir 21...
es jau esmu iegadajies divus gludos(kas pagaidam ir uz druaga mednieka varda ,jo pasam vel nav atljaujas)12. kalibra bokseni un 32.kalibra vienstobreni kas taisita stendam(tas ierocis mani vnk fascine)...
paldies visiem par info...
Okupācijas laikā vispirms vajadzēja iestāties mednieku biedrībā.
Vajadzēja sameklēt kolektīvu, kas grib un var tevi uzņemt.
Uzņemt varēja tad, ja bija pietiekoša medību platība apmēram 150ha uz galviņu.
Tādēļ bieži iznāca pāris gadus pagaidīt kamēr kāds vecbiedrs pārceļas uz labākiem medību laukiem.
Pēc tam gads kandidātos (dzinēji un biotehnika). Nobeigumā eksāmens teorijā un šaušanā.
Kas attiecas uz kursiem - viens paziņa gāja pagājšgad,notika Ddupleksā, bija 2 nedēļas, katru darba dienas vakaru, tā kā intensitāte atšķiras, līdz ar, labākais variants ir piezvanīt attcīgajiem organizatoriem un apjautāties, cik, kas un kā...
es ari iesu caur LLU MF tpc gribejas zinat ka tas ir...
vai ta ir taisniba?
Pats arī medīju ar vītņstobru, bet tā vairs nav tā sāls.
Pēc novērojumiem, šādi sliecās domāt(aizbildināties)mednieki,kas ir par slinku lai uztaisītu to torni,kurā sēdēt,vai arī' ''ogles biksēs'',kas neļauj nosēdēt vairākas stundas.Starp tādiem varbūt ir arī tas ''suņu audzētājs'',ko apraksta Lauris St. Visi atļautie medību veidi IR MEDĪBAS !
es jau esmu iegadajies divus gludos(kas pagaidam ir uz druaga mednieka varda ,jo pasam vel nav atljaujas)12. kalibra bokseni un 32.kalibra vienstobreni kas taisita stendam(tas ierocis mani vnk fascine)...
paldies visiem par info...
Vajadzēja sameklēt kolektīvu, kas grib un var tevi uzņemt.
Uzņemt varēja tad, ja bija pietiekoša medību platība apmēram 150ha uz galviņu.
Tādēļ bieži iznāca pāris gadus pagaidīt kamēr kāds vecbiedrs pārceļas uz labākiem medību laukiem.
Pēc tam gads kandidātos (dzinēji un biotehnika). Nobeigumā eksāmens teorijā un šaušanā.