Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - topošais mednieks

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 04.08.2008. 20:12

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2022-10-02 15:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Olaine - Jelgava - Saldus rajons
Medību stāžs: no 1998 (93). gada
Medību trofejas: 9
03.07.2008. 16:58
Katram jaunajam VAJAG iziet cauri tam posmam, ko sauc 3 gadus ar gludo. Kāpēc? Tā īstā sajēga par un ap medībām nāk tikai ar laiku, un nevar dot katram jaunajam uzreiz spico, nu nevar.
A tagad katrs jaunais gurķis uzreiz vālēs ar spico.
Varbūt kādu "jauno" mednieku aizskāru, bet nekā personīga.
P.S. Tas ir tieši tas pats stāsts par jaunajiem medniekiem, kuriem neatkarīgi no vecuma ir VAJADZĪGS noiet par dzinēju vismaz to vienu sezonu, lai iepazīst to štelli un iemanto veču uzticību.
Piemēri par šo tēmu noteikti atradīsies vai ik katrā kolektīvā.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2022-10-28 00:07
Atrašanās vieta: Saldus, Blīdene,Bukupe
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: 5stobri
Suņi: Bavārietis
Medību trofejas: 43
03.07.2008. 21:32
Dreimanis vēl tagad to lietu ņem pa nopietno;)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
04.07.2008. 00:14
pagaidām vēl padsmit gadus atpakaļ esošo stāšanos medniekos un medīšnas paņēmienus ar gludstobra bisi atceros kā ļoti pozitīvu un izziņas bagātu procesu.+punkts Tev Andri Š.tā sakot,visgaišākajā piemiņā tas medību laiks.pašlaik,protams,medīju ar precīzu karabīni,mūsu platībās ir sabūvēti lieliski medību torņi,esmu nedaudz arī iemācījies šaut,un...no torņa līdz 150m plakaniski stāvošu pārnadzi nolikt,nuuū pietrūkst tā odziņa. Aivar L., šo sestdien Mārkulīčos IR MEDĪBAS uz 20 papīra zvēriem ar karabīni,u.c. veidi.ja visus un ļoti precīzi nošauj,tad ir medību karalis.,joks.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2016-03-02 16:31
Medību trofejas: 3
05.07.2008. 01:10
Vajadzētu kadus divus gadus paiet dzinējos, tad trīs gadus ar gludo medībās un tad atļaut iegādāties karabīni. Kas attiecas uz eksāmeniem, tad tagad tie ir tīri normāli. Jo malkas skaldīšana jau toč nebija normāli. Tagad daudzi ir tādi, kas nav bijuši mežā, bet jau medenieks ar plinti, man tas nepatīk pat tolkam plinti no malas nav redzējis kur vel to nēsāt medībās. Protams pie medību lietas katram jāpiestrādā individuāli un tad jau būs labi, lai veicas.
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
06.07.2008. 10:32
mani moka vel viens jautajums - ja es esmu dzinejs medibu kolektiva, bet mani uz masta stavet vel nelaiz vai negrib laist, vai tad es varu njemt atljaujas uz individuālajām medībam - bukiem utt?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
06.07.2008. 10:57
JaTev ar papīriem un ieročiem viss kārtībā un esi kolektīva biedrs,tad teorētiski Tev ir visas iespējas atļaujas saņemt.Bet praktiski tā ir katra kolektīva iekšējā lieta,kur vadība skatās un lemj pēc reālajiem apstākļiem.Acīmredzot ir kāds iemesls,kādēļ nelaiž stāvēt mastā un arī atļaujas negrib dot,jeb vienkārši kolektīvā tā pieņemts - ''kurs molodovo boica''
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
06.07.2008. 21:47
Visu te palasoties, cik veču tik viedokļu, par eksāmeniem pasmaidu, kā tai laikā kad zāla zaļāka bija puiši viņus nolika tā tagad, kas vēlās un grib tas arī noliek, viss atkarīgs no motivācijas.
Par spicajiem, droši ka subjektīvs un aizskarošs viedoklis, bet bez pāris gadu pieredzes, kolektīva aprindās ar gludo, arī es tādu DŽEKU uz masta nelaistu.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-02 23:43
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
09.07.2008. 15:41
Pievienojos viedoklim par nepieredzeejusha mednieka (jaunaa mednieka) NElaisshanu dzineejmediibaas uz masta ar karabiini!
Karabiine tomeer ir ljoti biistams ierocis :/ Es pats esmu jaunais mednieks (staazhsh nepilns gads) un pat njemot veeraa, ka esmu gan jau izbaudijis dzineejmediibas, gan arii daudz shaavis shautuvee uz dzineejmediibaam, atziishos, man vienkaarshi ir bail! iet ar karabiini ... baigi jau nu lielos suudus var ievaariit :/
Gludajam tomeer peec 150-200m lode jau pati nokriit zemee ... a vot karabiinei staasts pavisam cits ...
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
09.07.2008. 18:09
mans viedoklis ir tads ka dzinejmedibas vsp nevajadzetu laut ar spicajiem piedalities!
kadreiz tacu tadas extras nebija un iztika tapat, bet tgd ta vien liekas ka medijums iznak tada attaluma ka to var panjemt tikai ar spico...par spcas nepieciesamibu uz vakti es saprotu un pilnigi atbalstu!!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
09.07.2008. 21:00
Muļķis arī ar kaķeni ziepes sataisīs. Ja cilvis ir dumš, tad ieroci nevar dot vispār un nekādu. Ja ar prātu viss kārtībā, tad nav starpības - gludais vai karabīne. Tā lūk.
Par tām klaušu gaitām kandidātos. Pats neesmu gājis, citiem neiesaku un tāpēc nejūtos esam sliktāks mednieks par pārējiem. Tāpat i mežu paspēju iepazīt, i zvēru ieradumus izpētīt, i ar večiem normāli sapazīties. A šādi tādi, kam ir morāls diskomforts, ja nevar uz kāda jaunāka rēķina justies pārāki - ejiet d.., mazgājiet paši savas zeķes, tīriet savu kautuvi un pienesiet sev šņabi. Ja medībās visi nav vienādi, tad nafig tādas medības un kolektīvu.