Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jauno mednieku un medību vadītāju eksāmenu kārtošana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.02.2018. 19:42

Slēpts
25.07.2017. 19:31
Jānis Andžans
Vakardien, 21:55
Luuk,tikai viens piemers iz dzives peec "glusaku" legalizacijas--по бобру и козлу идеально 17Hmr работает, лиса тоже, зато и заяц и всякая птица тоже падает целая. Пуля маленькая и лёгкая а скорость вылета большая. Козла на 250 клал. Патроны дешёвые. Один минус глушитель легально нельзя--.Cilveeks "medii" bez koleektiva (vismaz pirms diviem gadiem nebija biedrs kaadaa klubaa).Atgadinaasu,ka patronai 17 HMR lodes svars ir tikai 1.1 gr.Un nosplauties,ka kalibrs domaats papira caurumosanai.Bet ar klusinataju sanaak kluss saviens.Vina beeda, to legaali uzstaadit nevar.Un,domaajat,taadu ir maz,kam licenzes nekad "nebeidzas" ?

Ta kāds te sakars ar kautkādu legalizāciju? Domā reāli - paskaties ss.lv kas tiek pārdots un ja gribi tad pērc.Varbūt Tu esi iedomājies ka termokameras netiek lietotas jo nav atļautas??? Tad padomā reāli-kapēc tad viņas ir pārdošanā? Ja jau visi tik likumpaklausīgi būtu - nebūtu kas pērk un piedāvājums ar nebūtu.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-08-01 08:46
Lietotāja statuss: Vērotājs
28.07.2017. 10:23
Eksāmens nenokārtots!Kurš palīdzēs paskaidrot?
1.Kuriem no plēsējiem abi vecaki rūpējas par mazuļiem:
Lapsām
Vilkiem (mana atbild)
Abas atbildes pareizas(pareizā)
2.Lielāks rikošeta efekts atsitoties pret ūdens virsmu ir
Svina skrošu lādiņam
Tērauda skrošu lādiņam(pareizā)
Rikošeta efekts nav atkarīgs no skrošu materiāla (mana atbilde)
3.Šaujamieročus, to maināmos stobrus un munīciju, kā arī lielas enerģijas pneimatiskos ieročus atlauts pārvadāt pāri Latvijas Republikas valsts robežai un pārsūtīt tikai:
Nepielādētus, speciālā futlārī vai citādā iesaiņojumā, turklāt ieročus atsevišķi no to munīcijas, ievērojot normatīvos aktus muitas un robežšķērsošanas jomā (mana atbilde)
Bez ierobežojumiem(pareizā)
Slēpti
4.Kāpēc asinspēdu suni nedrīkst izmantot dzinējmedībās?
Tas strādā ar apakšējo ožu (mana atbilde)
Suns nav tik veikls
Abi varianti pareizi (pareizā)
Eksāmenā izkrita kā pupas. Visi nesaprašanā!!!
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
28.07.2017. 21:36
3. un 4. jautājums un pareizās atbildes mani šokē . Vai tad kaut kas mainījies ieroču aprites likumā un tas ka asinspēdu suni nedrīkst izmantot dzinējmedībās ? Vāks visiem bavāriešiem .
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.07.2017. 22:29
Kāpēc asinspēdu suni nedrīkst izmantot dzinējmedībās?

Te nu prasās skaidrojums - KAS IR ASINSPĒDU SUNS ???
Manējie izskatas šādi ... un strādā ... gan ar apakšējo gan augšējo ožu + ir veikas ....
Aigars
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
28.07.2017. 23:09
1. jautājums - lapsām arī abi vecāki piedalās bērnu barošanā.
2. jautājums - svina skrotis ir mīkstākas un deformējas arī pret ūdeni un tāpēc rikošeta efekts būs lielāks tērauda skrotīm, jo tās cietākas.
3. jautājums - pa manam vajadzētu būt kā Tavā atbildē.
4. jautājums - tādu sviestu var uzdot tikai sapīpējies zālīti. Kā var uzdot tādu jautājumu? Es saprastu, ja būtu ar likumu aizliegts medīt, tad jā, bet tagad.
Man dēls taisās likt uz vadītājiem un dabūja jautājumus ar atbildēm, kur itkā kursu apmeklētājs ar pasniedzēju salikuši pareizos variantus. Kad pārgāju pāri kādiem 200 jautājumiem un sazīmēju 31 kļūdu, kur 100% zinu, ka man ir pareizi un par to pārliecinājos pašķirstot likumu, tad teicu lai met tos ārā un nepiebāž galvu ar muļķībām. Bet tad sev uzdevu jautājumu, a ja mežniecībā tā ir pareizi? Pašam ja vajadzētu likt, tad zinātu pastāvēt par savu taisnību un arī varētu pierādīt, bet ko tāds iesācējs var?
Slēpts
28.07.2017. 23:32
-turklāt ieročus atsevišķi no to munīcijas.
Jāglabā atsevišķi, bet pārvadājot, man liekas, ka drīkst būt kopā. Protams izlādēti.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.07.2017. 08:24
4.Kāpēc asinspēdu suni nedrīkst izmantot dzinējmedībās?
Tas strādā ar apakšējo ožu (mana atbilde)
Suns nav tik veikls
Abi varianti pareizi (pareizā)
Eksāmenā izkrita kā pupas. Visi nesaprašanā!!!

Juri - ja nav noslēpums ;
1.Kāda kantora organizetos kursus apmekleji ?
2.Kurš tajos kursos dalījās ar zināšanām kinoloģijā ?
Juris
31.07.2017. 02:57
Gatavojos vadītājiem - individuāli! No - kā saka VMD, visiem pieejamas literatūras!Esmu runājis ar diviem pasniedzējiem-tie atteica atbildes,sakot,ka paši īsti nav droši par dažu jautājumu atbildēm!
Par Lapsu nekur neesmu lasījis,ka abi vecāki rūpējas, un iepriekš(pasen) mednieku kursos arī uzsvēra, ka vilkiem abi vecāki to dara!
Par ieroču pārvešanu paziņa no lidostas teicās,ka ieroči tiek atsevišķi koferos(tajos pašos kuros ikdienā pa iecirkni pārvadā) vesti,ar muitas plombu, un munīciju uzskaita un reģistrē cik tad plāno ļopenē vest!
Par suņiem-šeit pat forumā lasīju,ka asinspēdu suns nestrādā kā dzinējsuns, jo dzinējsuns ar augsto ožu meklē medījumu. Arī youtubē skatījos kā bavārietis ar degunu pa zemi laiž. Līdz ar to izsecināju tādu atbildi,jo visi man zināmie bavārieši noteikti nav neveikli!
No gogles par bavārieti:
Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Suņu šķirne
Latīniskais nosaukums: Canis lupus familiaris
Iedalījums: Šķirne
Temperaments: Drosmīgs, Spirited, Lojāls, Kluss, Mierīgs, Veikls
Augums: Tēviņš: 47–52 cm, Mātīte: 44–48 cm
Svars: Tēviņš: 20–25 kg, Mātīte: 20–25 kg
Krāsas: Tīģerkrāsa, Red, Tan, Black-masked fawn, Biscuit
Juris
31.07.2017. 02:59
P.S. mana publicētā personība ir izdomāta-nekur nereģistrējos ar īsto!
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
31.07.2017. 07:39
Par to, ka iepriekš uzsvēra to, ka vilkiem abi vecāki baro mazuļus, atbilžu variantā nebija lapsas, bet tagad ielikuši. Vakar pat pa nat geo skatījos un tur abi lapsu vecāki rūpējās par mazuļiem.