Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - koks laidei

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.11.2017. 23:26

Slēpts
17.05.2017. 23:44
Jums tie dūmkoki ir domāti šaušanai, vai mājās sekcijā smukumam????, Man parastais plastmas un krīt viss kam normāli notēmēju.
Krišs
Krišs
Pēdējo reizi manīts 2020-01-28 10:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: trikataskaleji.blogspot.com
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: 3 stroķi
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 17
17.05.2017. 20:39
Par to lineļļas piesūcināšanu laidnei,varu teikt sekojoši-tas,ka tu pāris reizes ar eļļainu lupatiņu viņu iesmērē,nedod pilnīgi neko!es pats izgatavoju nažu spalus no Turcijas riekstkoka un daru to paštaisītā vakuma iekārtā.rezultātā lineļļas pernica naža spalam izsūcas cauri tikai pēc 10 stundām.līdz ar to koks ir stabilizējies un ir noturīgs pret vides ietekmi.speciāli testēju vakuma iedarbību stundās-pēc 3 stundām,eļļa bija tikai 4mm dziļi koksnē.kamēr koksnes lielākā daļa ir bez eļļas,viņa temperatūrs ietekmē staigās konkrēti.cita lieta ir rūpnīcu ražojumiem,jo tur pirms eļļošanas tiek izvadīts maksimālais mitrums no koka.taisot jaunu laidi no dēļa ir jānem vērā arī gaisa mitrums,kurā glabāts kokmateriāls,teiksim izgatavojot laidi,viņu vajadzētu pēc visas kokapstrādes noturēt kaltē,vai kaut vai uz krāsns,kādas 2 nedēļas un pēc tam strauji iegremdēt eļļas vannā uz nedēļu(tas tāds lauku variants :) un tad plus mīnus ir cerība,ka laide nestaigās laikapstāļu dēļ.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-11 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
17.05.2017. 16:48
Katram savs. Man tieši patīk zari vai kādi veidojumi laidē, ir pat redzētas laides ar tādiem kā "tabakas zaru" veidojumiem. Manuprāt, tas piedod tādu kā "vipendroniņu" (nevarēju piemeklēt vārdu).
Slēpts
17.05.2017. 15:23
ja jau taisa laidi no jauna, tad nak tāds vaiga augstums uzskruvēts? saprotu no veikala, tur vajag uni izmēru, bet taisot priekš sevis?
Pēteri, ja uzliek uz "pillāriem", nepalīdzēs?
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-05-11 03:00
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
17.05.2017. 15:00
Ja tā laide ir tikai aizmugures daļa , kā tajā bildē merkelim , tad viņa maz ko ietekmē , bet ja pa visu apakšu , tad gan pie deformācijas var spiest uz aizslēga kārbu .
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-05-11 03:00
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
17.05.2017. 14:51
Skaista , praktiska laide . Tieši tas kas vajadzīgs (nevis tās veikala vāles ) . Mani tikai uztrauc , vai atmosfēras ietekmē šīs laides nesāk "staigāt " ? Vai tas koks ir patiešām "nomiris ". Kādreiz man arī bija no riekstkoka smuka laide . Viss it kā okei , bet kad dienu lietainā laikā pastaigāji , ierocim izmainījās trāpījuma vieta . Sapratu , ka šī laide atkarībā no klimata izmaiņām , gan piebriest , gan saraujas . Bija piesūcināta ar lineļļu un tt., bet vienalga . Tāpēc es domāju par finieri .
Slēpts
17.05.2017. 14:24
Tikkai izskatas skaistaks

man gan skatoties liekas, ka stobra ražotājs te ir pilnīgi pie kājas.
Šajā gadījumā prasās tāda un tāda meistara laide no tāda un tāda koka-
Protams pielāgots konkrētajam stobram, bet cik nu tie stobri un patronkārbas viens no otra atšķiras.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
17.05.2017. 13:01
Tikkai izskatas skaistaks raksts nav zaru ka pirmajam stobram,gruti pat pateikt ka tas ir riekstkoks,bet visa visuma izskatas skaisti itseviski uz t3.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-28 17:28
Atrašanās vieta: Limbažu novads
Medību stāžs: 18 gadi
Medību trofejas: 32
17.05.2017. 12:26
Jāni Plotniek diemžēl precīza riekstkoka pasuga nav zināma, iespējams Jūs esat lielāks speciālists to noteikšanā. Varu diezgan droši teikt, ka Intarsijā pirktais materiāls ir gana labs un nav pievīlis ne reizi. Šajā bildē tikko pabeigtais jau no cita riekstkoka dēļa, kas arī iegādāts turpat.
Jānis
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
17.05.2017. 11:49
A kurs tiesi no riekstkokiem?