Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.05.2017. 11:55
Suņi ir jāved uz mežu izskrieties ,......
Zaļi domājošs mednieks tā nedara. Medību sunim nav vienkārša izskriešanās. Jebkura pastaiga ,medību sunim, ir medības, ar visu no tā izrietošām sekām.
Pagājušā gadsimta 90-to beigās biju tāds pats kā Andris . Laidu savu balto - lai takš paskrienas. Vienreiz likvidēja sivēnu metienu ... otreiz.... saņēmu brīdinājumu no VMD,ka labākajā gadījumā noformēs malenes, sliktākajā likvidēs suni. Nebiju gatavs ne vienam ne otram , bet izveidoju aploku ar mežaruksi, kur suņiem paskrieties.....
Viena problēma ir tajā, ka liela daļa suņu saimnieku iedomājas, ka taisnība ir tikai un vienīgi viņiem.
Otra problēma, ka vairums no viņiem uzskata, ka suns nav jātrenē vai vienīgais tam vajadzīgais treniņš ir cūka aplokā, bet saimnieka klausīšana sekundārs pasākums.
Trešā problēma, uzskats, ka viņu "dārgums" nevienai dzīvai būtnei pāri nedara.
Un ceturtā - izturas tā itkā visa pasaule grieztos tikai ap viņu mīluli un medības bez čempiona nav efektīvas vai pat notikt nedrīkst.
Ja visi suņu saimnieki sekotu līdzi savam sunim - šādas diskusijas nebūtu! Suns pēc definīcijas ir bīstam un tas ir jāuzpasē - nevienam pieaugušajam, kur nu vēl bērnam, kurš pastaigājas pa mežu, lauku ceļu, ciemu utt. nebūtu jāsaskarās ar viena "kārtīgā saimnieka" kranci un/vai medību suni, kurš tikai kļūdas pēc ir izmucis no savas sētas.
Interesanti, kur vēl???
STADIONĀ????
Es arī savu taksi vienmēr ņemu līdz jūlija beigās, kad mellenes lasu. Varat lamāt- bet es piekritīšu Andrim- nevar turēt 9 mēnešus suni voljērā un pēc tam pieprasīt- lai dzinējmedībās suns strādātu.
Slēpts
26.05.2017. 08:22
tad vienīgā vieta kur sunim izskrieties ir mežs? tu tak neesi labāks kā tie citi, vienīgā atšķirība, ka ir mednieka apliecība kabatā :D Tev ar kaut kāds padebīls uzskats, ka sunim jāļauj visu gadu mežu dīrāt
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.05.2017. 06:50
Diemžēl mednieku vidū ir daudz suņu nīdēju.
Jo nav izaudzinājuši nevienu medību suni.
Es domāju šeit runā par tādiem suņiem , kuri regulāri ķemmē mastus
Suņi ir jāved uz mežu izskrieties , jo nesezonā viņus turēt tikai pagalmā , vai vēl sliktāk voljērā nav labi. Protams ir jāpārzin platības kurās tu laid suņus izskrieties. Es savējos vedu uz izstrādātajiem kūdras laukiem, vai lauksaimniecības zemēm kur ir salīdzinoši maz patvēruma savvaļas dzīvniekam un ir maza varbūtība uzrauties uz mazuļiem. Taču katru gadu vienalga gadās negadījumi, kad jāiet pēc savilcēja un jāvelk laukā sivēns. Jenotus neskaitu....
Variet protams kritizēt, BET pēc tam sezonā paši nāk un meklē mani ar suņiem lai tik izdzen, lai tik medības ir veiksmīgas....
Es domāju šeit runā par tādiem suņiem , kuri regulāri ķemmē mastus . Ir pat tādi , kuri guļ pie barotavām. Neviens te nav manjaks , kurš ieraugot suni , tūliņ viņam šaus , bet kad šie suņi dzīvo pa mežu ,plēš zvērus , tad var gadīties ka pacietības mērs ir pilns . Cilvēks , kurš rūpējas par savu suni , to nelaidīs savā vaļā . Bija man suns un kad viņš paņēma brīvsoli , vienmēr es devos viņu meklēt. Diemžēl ir cilvēku kategorija , kuri vienkārši laiž suņus lai tie skraida apkārt . Ir tādi , kuri priecājas kad suns no meža atnes buka kāju un saka ; "Mans suns pats sevi pabaro ". Tajā gadā, kad bija dziļā sērsna , šie sunīši , kas tikai " paskraida" pa mežu , tik daudz cūcību bija sastrādājuši , ka varētu rakstīt un rakstīt par viņu darbiem . Visas šīs nelaimes ar suņiem ir cilvēku bezadbildības sekas . Rūpējaties par tiem , ko esat pieradinājuši un nebūs nekādu problēmu ne vieniem , ne otriem .
Zaļi domājošs mednieks tā nedara. Medību sunim nav vienkārša izskriešanās. Jebkura pastaiga ,medību sunim, ir medības, ar visu no tā izrietošām sekām.
Pagājušā gadsimta 90-to beigās biju tāds pats kā Andris . Laidu savu balto - lai takš paskrienas. Vienreiz likvidēja sivēnu metienu ... otreiz.... saņēmu brīdinājumu no VMD,ka labākajā gadījumā noformēs malenes, sliktākajā likvidēs suni. Nebiju gatavs ne vienam ne otram , bet izveidoju aploku ar mežaruksi, kur suņiem paskrieties.....
Otra problēma, ka vairums no viņiem uzskata, ka suns nav jātrenē vai vienīgais tam vajadzīgais treniņš ir cūka aplokā, bet saimnieka klausīšana sekundārs pasākums.
Trešā problēma, uzskats, ka viņu "dārgums" nevienai dzīvai būtnei pāri nedara.
Un ceturtā - izturas tā itkā visa pasaule grieztos tikai ap viņu mīluli un medības bez čempiona nav efektīvas vai pat notikt nedrīkst.
Ja visi suņu saimnieki sekotu līdzi savam sunim - šādas diskusijas nebūtu! Suns pēc definīcijas ir bīstam un tas ir jāuzpasē - nevienam pieaugušajam, kur nu vēl bērnam, kurš pastaigājas pa mežu, lauku ceļu, ciemu utt. nebūtu jāsaskarās ar viena "kārtīgā saimnieka" kranci un/vai medību suni, kurš tikai kļūdas pēc ir izmucis no savas sētas.
Ģirt, lasi uzmanīgāk.
RAUD par sliktajiem suņiem parasti tie, kas kā Andris Z. saka
Padalies, kā tad TU trenē savu Drahthaar?
Interesanti, kur vēl???
STADIONĀ????
Es arī savu taksi vienmēr ņemu līdz jūlija beigās, kad mellenes lasu. Varat lamāt- bet es piekritīšu Andrim- nevar turēt 9 mēnešus suni voljērā un pēc tam pieprasīt- lai dzinējmedībās suns strādātu.
Jo nav izaudzinājuši nevienu medību suni.
Suņi ir jāved uz mežu izskrieties , jo nesezonā viņus turēt tikai pagalmā , vai vēl sliktāk voljērā nav labi. Protams ir jāpārzin platības kurās tu laid suņus izskrieties. Es savējos vedu uz izstrādātajiem kūdras laukiem, vai lauksaimniecības zemēm kur ir salīdzinoši maz patvēruma savvaļas dzīvniekam un ir maza varbūtība uzrauties uz mazuļiem. Taču katru gadu vienalga gadās negadījumi, kad jāiet pēc savilcēja un jāvelk laukā sivēns. Jenotus neskaitu....
Variet protams kritizēt, BET pēc tam sezonā paši nāk un meklē mani ar suņiem lai tik izdzen, lai tik medības ir veiksmīgas....