Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
22.08.2017. 21:18
Sākumlapā var atvērt rakstu par krietnu mednieku tradīcijām Igaunijā. Maniem oponentiem medības Igaunijā varētu būt liegtas. Latvijas mednieks( vismaz daļa foruma personāžu) ir evolūcijas sākumposmā - igauņu izvirtība mūsu čaļiem šķiet kā bagātnieku untums. :)
Bet varbūt tomēr vajag pamācīties no igauņiem?
Slēpts
22.08.2017. 20:56
Kas tad nu? Šaušanas pretinieku komentāri apstājušies!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
22.08.2017. 14:04
Filozofiski ņemot tā laikam ir Latvijas visa veida priekšniecības (vēlētās un nevēlētās) lielākā problēma- VNK saprast, ka tautas balsī ir vērts ieklausīties! Un tautai ir jēga uzticēties, pat ja viņa dažreiz kļūdās. Mums nevajag glābējus, mums nevajag Ivanus Susaņinus un Pavļikus Morozovus, arī Lāčplēšus un Laimdotas nē! Mums vajag iespēju pašiem lamt par savu dzīvi un pašiem līdzdarboties labāku risinājumu meklēšanā! Neko vairāk... Un nevajag "svētā" mērķa vārdā aiz mūsu mugurām kko bīdīt! Ja mums tas liksies aktuāli, mēs to izdarīsim paši bez kārtāja likumdošanas "akta", bez birokrātijas, bez papīrīšiem , apliecinājumiem un iegrāmatojumiem! Mēs to vnk izdarīsim paši priekš sevis!!!! Es ceru ka kāds mani arī sadzirdēja un saprata!
Slēpts
22.08.2017. 13:55
Citāts no apollo
Novērojumi liecina, ka joprojām liela daļa autovadītāju ir bezatbildīgi un būtiski pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot ne tikai sevi, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. Jāatzīst, ka daļa pieķerto šoferīšu pēcāk nožēlo izdarīto un ir gatavi uz visu, lai netiktu sodīti. Taču jāuzsver – tie kuri apzināti riskē un rupji pārkāpj likumus, agri vai vēlu tomēr tiek pieķerti.
Slēpts
22.08.2017. 13:03
Kaujot mājdzīvnieku neviens taču ar nazi vēderā nedur ???

Neesi redzēji filmas par to kā vistas kauj fermās?
Pakarina aiz kājām konveijerā un dzīvas lēnām virzās pretīm ripzāģim.....
Humānisti..
Kad sāksim atrast mežos ar bultām savainotos, ko tad humānisti bļaus?
Un izskaidrojiet- kāpēc SIA IEROČI tirgo kājkeramās lamatas??????
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-04-13 15:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: Merkel RX Helix 270win., Zeiss V8, Dedal, Merkel 12 cal 1953.g.
Suņi: Tobis
Medību trofejas: 8
22.08.2017. 12:18
Nonāvēšanā ētiski ir nonāvēt ātri un bez mokām, bet tas nav par dzinējmedībām, tīri mans viedoklis.
Kaujot mājdzīvnieku neviens taču ar nazi vēderā nedur ???
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
22.08.2017. 11:55
Uģi, to patiešām ir tik grūti saprast, ka eksāmens nav domāts tikai drošībai? Tur jau ir tā problēma, ka liela daļa mednieku uz šo problēmu skatās idiotiski tuvredzīgi -
1. galvenais palikt dzīvam pašam
2. neatkarīgi no procesa - drošības, ētikas u.t.t., tikt pie lielāka vairuma gaļas.
Resp. - ja paši dzīvi, tad ar sūdiem sajaukta gaļa arī nav smādējama.
Kamēr no šis slimās domāšanas forumisti nespēs atbrīvoties, jēga runāt par ētiku, medību saimniecības ilgspējību ir bezjēdzīgi. Vismaz ar tiem cilvēkiem, kas te uzturas...

Nez par ko tad vēl galvenokārt būtu jādomā, ja ne par drošību?!? Kurš tad šeit īsti ir tas tuvredzīgais vai drīzāk vispār "aklais"?
Un palasi savus komentārus - Tu no stresa, ka vairums Tavu ideju neatbalsta, nonāc pretrunā pats ar sevi - pirmajā teikumā raksti, ka drošība nav galvenais, bet jau vēlāk, ka tomēr ir.
Un es vēl joprojām nesaprotu par kādu domāšanu Tu runā?
Man jau liekas, ka tieši Tev ir jāizmet tā doma no galvas ārā, ka nomedīt dzīvnieku 10niekā ir ētiskāk kā nomedīt to trāpot 3niekā. Manuprāt medībās par kaut kādu tur izdomātu šāviena ētiskumu vispār ir glupi - kas nonāvēšanas procesā vispār var būt ētisks?
Slēpts
22.08.2017. 10:40
Bļin,
Man Palejās sacensībās blakus šāva sacensību uz varētājs- viens no labākajiem Latvijas šāvējiem.
Pa cūku - 100 metros 2 desmitnieki un viena 0 ( Nulle).
Mežā ja vienīgo šāvienu nullē trāpītu - arī būtu "mednieku salāti "
Nu ko- arī viņam mednieku apliecību jāņem nost???
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
22.08.2017. 10:35
tieši tā Ivar, vispirms derētu parūpēties par līdzcilvēku drošibu.
M@M kur tu šo izpīpēji?
"Mednieks", kurš uzskata, ka ir pilnīgi vienalga ar ko šauj, ko šauj, kā šauj.....
Bet ne par ko nav jābrīnās, viens kadrs izdomā autiņiem piesviest 300eur nodoklim tīri sporta pēc, man tā gribas, tad kapēc, lai vēl kāds neieliktu obligāto eksāmenu, kuru pamato ar paša izdomātiem murgiem, nevis reāliem, taustāmiem faktiem.
Dod vienreiz tos faktus par nelaimes gadījumiem un sakropļotajiem dzīvniekiem.

Ģirt - M@M uztraucas par to, ka Tev kādu reizi var patrāpīties gaļas gabals kuram virsū ir bijuši "mednieka salāti" ;) - Resp. - ja paši dzīvi, tad ar sūdiem sajaukta gaļa arī nav smādējama. :D :D :D Cēli un augstsirdīgi nodomi.. un tas ka no tā nedaudz iegūs kāds vai kādi kuriem pieder šautuves vispār nav svarīgi ! ;)
Slēpts
22.08.2017. 10:29
tieši tā Ivar, vispirms derētu parūpēties par līdzcilvēku drošibu.
M@M kur tu šo izpīpēji?
"Mednieks", kurš uzskata, ka ir pilnīgi vienalga ar ko šauj, ko šauj, kā šauj.....

Bet ne par ko nav jābrīnās, viens kadrs izdomā autiņiem piesviest 300eur nodoklim tīri sporta pēc, man tā gribas, tad kapēc, lai vēl kāds neieliktu obligāto eksāmenu, kuru pamato ar paša izdomātiem murgiem, nevis reāliem, taustāmiem faktiem.
Dod vienreiz tos faktus par nelaimes gadījumiem un sakropļotajiem dzīvniekiem.