Vai nebūtu jauki- aizbraucu uz šautuvi, samaksāju 10 Eiro un kādu pusstundu - stundu klapēju ar visādām munīcijām un attālumiem, instruktor paskatās un saka OK, Tev iet!!!
Kam valadzīgs atļaut medības apdzīvotās vietās- nesparatu- paskaidrojiet.
Slēpts
21.07.2017. 10:36
Es ar izlasot visas 24 lapas, vēljoprojām, neesmu ieraudzījis reālus faktus tām sliktajām šaušanas iemaņām, ir tikai "viena tante teica". Var izlasīt, ka neviens nav pret šaušanas prasmju uzlabošanu, bet ir pret obligātu pārbaudi, kura pamatota ar baumām ;)
Visvairāk mani mani izbrīna fakts, ka 23 lpp garā sadaļā liela daļa mednieku nav sapratuši, ka noteikumu izmaiņas nav domātas šautuvju biznesa attīstībai, bet gan mednieku pašu drošībai un un medību ētikas saglabāšanai, jo dzīvnieks jānomedī ir ētiski - ar precīzu šāvienu, ar atbilstošu munīciju, lai maksimāli samazinātu dzīvnieka ciešanas.
Tātad sausais atlikums pēc Tavām domām ir tāds! Mednieks aizbrauc uz šautuvi 1x gadā, samaksā 20 Eur par eksāmenu, uz "Dieva vārdiem" nokārto to un viņš tagad zinās kāda ir pareizā munīcija? Kāds ir vajadzīgs apsteigums pie dažādiem mērķa kustības ātrumiem, dažādiem lodes ātrumiem, dažādiem mērķa attālumiem? Šapratīs šaušanas sektorus? Utt. Njā - drošība pirmajā vietā, ko lai saka!!!
Ir tāds teiciens - Stulbums no ļaunprātības ne ar ko neatšķiras - izpausmes veidi vienādi! Es izlasot tomēr līdz galam nesaprotu vai šis priekšlikums ir stulbums vai ļaunprātība! Kas zin varbūt pat stulba ļaunprātība :)
Un šaudīt pa papīru ar medību munīciju dārgs prieks- šaut ar sporta- lētāk, bet lodes lidos CITUR, nekā ar medību munīciju
Tā nu gan nav problēma, kamēr nav sacensības uz punktu skaitu tikmēr lai lido kaut nullē, galvenais lai veidojas smuka grupa, tad kad brauks uz sacensībām tad to grupu aizbīdīs uz centru, toties medību lodi vienmēr uzpasē lai iet pa centru.
Par tām pašām šautuvēm- ja atļautu šaut jebkurā karjerā, tad pirmkārt vīri ātrāk sapratīs, kāpēc aizšāva garām , un daudz lielāka iespējamība , ka savu reizi aizbrauks arī uz tuvējiem mačiem.
Šim es piekrītu par visi 100 . Katru reizi , kad vajag optiku piešaut , pamēģināt citu munīcijas partiju , vai vienkārši tāpat pa papīru izšaut kādas desmit , braukt 50-70 km , ar visiem ar to saistītajiem sarežģījumiem nav reāli .
". Sakropļoti - ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi - tā ir šo suņu audzētāju "maizīte". Tādēļ man šķiet ciniski apgalvojumi, ka medniekiem nav jāmācās šaut , ka visas problēmas atrisinās suns. Aigars saprot Aivaru, bet es saprotu Aigaru.... :)))
Bet atšķirībā no šautuvēm , Aigas nav NOLOBĒJIS Medību likuma izmaiņas, ka medību kolektīvā ir OBLIGĀTI jābūt pieejamam pa asinspēdu sertificētam sunim. ( un pieminēt tos pašus pamatojumus, par ētiku un to ka daudzās valstīs tā esot)
Bet šādas izmaiņas daudzi suņu audzētāji vēlētos..
liela daļa mednieku nav sapratuši, ka noteikumu izmaiņas nav domātas šautuvju biznesa attīstībai, bet gan mednieku pašu drošībai un un medību ētikas saglabāšanai, jo dzīvnieks jānomedī ir ētiski - ar precīzu šāvienu, ar atbilstošu munīciju,
Atkal pa riņķi- par kādu drošibu runājam un vai medības ir nedrošas?? Ja mednieks medību apstākļos dara nepareizas lietas, tad tās ir pārsvarā NEVAR saustīt ar šautuves apmeklēšanu/ neapmeklēšanu. pamatā problēmas ir GALVĀ.
Un šaudīt pa papīru ar medību munīciju dārgs prieks- šaut ar sporta- lētāk, bet lodes lidos CITUR, nekā ar medību munīciju un gala rezultāts būs tāds pats-"ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi "
Aivar , tas viss ir labi un apsveicami . Tikai mēģini kaut kā savādāk , popularizēt un aicināt , vārdu sakot pa labam . Neko nevajag uzspiest , tas tikai satracina tautu . Tevis pieminētā 17 . gada revolūcija tieši tādēļ arī notika , ka tauta tika vienkārši tika iedzīta nabadzībā , badā , divos karos un uzlikti neskaitāmi jūgi , ko vairāk nespēja izturēt ( papēti vēsturi ) , kas notika pēc tam , tas ir cits stāsts . Nekādas tirgus ekonomikas tur nebija , tikai monarhija . Kad tauta labi dzīvo , tad nekādu revolūciju nevar uztaisīt .
Kam valadzīgs atļaut medības apdzīvotās vietās- nesparatu- paskaidrojiet.
Tātad sausais atlikums pēc Tavām domām ir tāds! Mednieks aizbrauc uz šautuvi 1x gadā, samaksā 20 Eur par eksāmenu, uz "Dieva vārdiem" nokārto to un viņš tagad zinās kāda ir pareizā munīcija? Kāds ir vajadzīgs apsteigums pie dažādiem mērķa kustības ātrumiem, dažādiem lodes ātrumiem, dažādiem mērķa attālumiem? Šapratīs šaušanas sektorus? Utt. Njā - drošība pirmajā vietā, ko lai saka!!!
Ir tāds teiciens - Stulbums no ļaunprātības ne ar ko neatšķiras - izpausmes veidi vienādi! Es izlasot tomēr līdz galam nesaprotu vai šis priekšlikums ir stulbums vai ļaunprātība! Kas zin varbūt pat stulba ļaunprātība :)
Tā nu gan nav problēma, kamēr nav sacensības uz punktu skaitu tikmēr lai lido kaut nullē, galvenais lai veidojas smuka grupa, tad kad brauks uz sacensībām tad to grupu aizbīdīs uz centru, toties medību lodi vienmēr uzpasē lai iet pa centru.
Bet atšķirībā no šautuvēm , Aigas nav NOLOBĒJIS Medību likuma izmaiņas, ka medību kolektīvā ir OBLIGĀTI jābūt pieejamam pa asinspēdu sertificētam sunim. ( un pieminēt tos pašus pamatojumus, par ētiku un to ka daudzās valstīs tā esot)
Bet šādas izmaiņas daudzi suņu audzētāji vēlētos..
,
Atkal pa riņķi- par kādu drošibu runājam un vai medības ir nedrošas?? Ja mednieks medību apstākļos dara nepareizas lietas, tad tās ir pārsvarā NEVAR saustīt ar šautuves apmeklēšanu/ neapmeklēšanu. pamatā problēmas ir GALVĀ.
Un šaudīt pa papīru ar medību munīciju dārgs prieks- šaut ar sporta- lētāk, bet lodes lidos CITUR, nekā ar medību munīciju un gala rezultāts būs tāds pats-"ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi "