Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Slēpts
19.07.2017. 15:50

Pēteris Pētersons
Šodien, 10:33
Ivar, kāpēc nešauj skrejošos???

Es taču vienreiz to skaidroju.
Netaisos cīnīties ar sportistiem.
Katram savs hobijs- vienam patīk sāut pa papīru- tas iet uz šautuvi, otram patīk daba, klusums un citas lietas. Man labāk patīk medību process..
Slēpts
19.07.2017. 14:22
Man personīgi nepatīk, ja skaita svešu naudu un izdomā cik kuram par ko jāgrib un jāvar nolikt. Ja māca dzīvot vispār. Izdomā, kas man ir jāgrib. Rada jaunu birokrātiju un augsni korupcijai.
Un man patīk, ja mani neaiztiek. Patīk nevienam nemaksāt. Patīk "bļaut" internetā.
Tas tiešām ir smieklīgi, ja nevar tikt galā ar pāris cilvēkiem un panākt kaut kādu disciplīnu. Vajag padomāt divreiz vai pietiks resursu ķerties klāt visiem.
Vajag saprast, ka cilvēki ir dažādi. Aizvāc visus vecos (padomājot kā pašam ies) ar bisēm. Aizvāc tos ar tām tūkstošu plintēm, kuri visam liek mīksto (slabo?) Un atstāj tos, kuri skrien maratonu, un nelieto alkoholu.
Uztaisi šautuvi, kur gribas atgriezties.
Visa problēma.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-18 16:10
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
19.07.2017. 14:18
Ja runājam ar medību drošību un cieņpilnu attieksmi pret dzīvniekiem, tur ir tikai viens likums: NEESI PĀRLIECINĀTS - NEŠAUJ! Tā ir katra indivīda iekšējā lieta, to neviens eksāmens, normatīvais akts, vai ierēdnies tev galvā neiedzīs - vai nu tev tas ir, vai nav. Viss pārējais: šautuves, pārbaudes, eksāmeni, utt., nekā personīga, tīri bizness.
P.S. Par kaut kādiem $ūda 30 EUR mani varde nežņaudz - pat uzskatu ka sezonas karte pie mums ir neadekvāti lēta, būtu gatavs arī 100 gadā samaksāt.
Slēpts
19.07.2017. 14:04
Auto apskatēm bija reāli cipari, nevis nostāsti ;)
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
19.07.2017. 13:55
Izlasīt 19 lpp. un neko īsti nesaprast ! Es saprotu, apjoms liels ,nav nekāds romāns un daļa rakstītāju arī tā īsti nemāk noformulēt savu domu . Ja Tu, Ivar, to lasītu kā neitrāls novērotājs , tad varbūt te daudz ko saskatītu savādāku . Tu to lasi kā ieinteresētā persona , kā vienas no pusēm aizstāvis , izskatās lobētājs . Tādēļ uz objektīvu vērtējumu neceram . Domāju šī tēma būtu jāliek balsošanai . Citādi sanāks kā ar to tehnisko skati , kuru pieminēji . Ideja bija laba , bet lielais instanču buldozers to visu nolīdzināja neļaujot tautai pat kārtīgi izteikties . Runājot par tiem pierādījumiem . Tos var cik uziet aiz matiem pievilkt , īpaši ja tāda nauda slīd no rokām ārā . Vēlreiz esmu par to , ka tā ir katra kolektīva iekšējā lieta . Esmu pret piespiedu biznesa lobēšanu . Parasti, ar pūdelētājiem ,vai vecu patronu lietotājiem, vismaz mūsu kolektīvs cīnās ļoti veiksmīgi .
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
19.07.2017. 13:45
Ivar L. Nu bet 10+20+7=37 Varbūt Tev vajag vēl vienu reizi likt vidusskolu pabeigt?
Martins
Pēdējo reizi manīts 2019-09-24 09:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
Medību stāžs: 20
Suņi: Laika, taksis
19.07.2017. 13:44
Sveiki!
Sākumā- es esmu pret obligāto šaušanu.
1.Tas neatrisinās problēmu(īstenībā tā nav problēma, bet gan medibu situācija)ar "pūdeļiem" jo šautuve un mežs nav salīdzināmi, šautuvē nav stresa, adrenalīna pieplūduma zvēram tuvojoties, nav koku, krūmu, blakus mednieku u.c., blakus faktoru kas ietekmē mednieku uz medību līnijas. Kā piemēru varu minēt pats sevi-šautuvē es izpildu "sporta meistara"kritērijus, bet mežā man gadās arī netrāpit un ne jau tāpēc ka es nemācētu šaut.
2. Obligātas šaušanas vietā labāk būtu jāmāca/jāatprasa drošibas prasības, elementāra rīkošanās ar ieroci. Un atkārtoti jāmaca princips "NEESI PĀRLIECINĀTS, NEŠAUJ"
3. Daudzi vecāka gada gājuma mednieki(pensionāri) nāk uz dzinējmedībām, nevis lai šautu, bet lai būtu kopā ar domubiedriem, 90% gadijumu viņi tā pat nešauj pa dzīvnieku. Un tagad prasīt šiem kungiem no savas pensijas vēl maksāt par kaut kādu eksāmenu, kura kritēriji ir pievilkti līdz ar nagiem. Ko viņiem darīt, ja nenoliek? Iet dzinējos?
Es šo visu "obligāto "pasākumu atstātu uz kolektīvu atbildību,lai organizē/neorganizē pirmsdzinēju sezonas šaušanas-paši lemj kuru pielaist, kuru nē. Ja dodas viesmedības, tad kolektīvs var pārbaudīt mednieka iemanās pirms laist savas medību platības.
Slēpts
19.07.2017. 12:40
Nu izlasīju 19 lpp un sapratu to, ka visi ir par šaušanu, bet negrib lobēt šautuves. Ok sērija 10 Euro, patronas 20 Euro, degviela ~100km/7L=0,95*7=7Euro kopā ~27 Euro izmaksātu šāds eksāmens. Tikai neviens nebļauj par Alkohola lobiju pēc katra nomedīta brieža, aļņa utt., kas redz ir jāapmazgā/jānosvin un tur ~30 Euro sākas tikai laba pudele. Mēs arī protestējām par tehnisko apskati 1x gadā, jo redz citur esot 1x 2 gados. Tikai, kad nosauca, cik auto iziet tehnisko ar pirmo reizi - visi apklusa. Šautuves apmeklēšana un šaušana neko neatrisinās, ja mednieks šaus 1x gadā, tikai šautuvē, obligātajā ieskaitē. Ir mums kolektīvā bijuši gadījums, kad šāva pa briežu bulli ar 12 kal un lode IZRIPOJA no strobra.. Vecas patronas.. Ir arī biedrs kurš nav šāvis gadus 3..4 jo nāk tikai uz dzinējmedībām - t.i. pēc gaļas. Tad vot visi šie reizi gadā 2x gadā arī vismaz izšaus vecās patronas.. un Zinās vai ierocis vispār vēl strādā. Pārējiem protestētājiem domāju ka vienkārši patīk iestāties tādā pozā, ka viss ko liek mums darīt ir slikti. Cilvēks, kurš grib labi trāpīt, zināt ,kur lode lido utt. jau apmeklē šautuves un viņam arī nebūtu problēma to eksāmenu nokārtot. Lielākie bļāvēji man liekas ir retākie šautuvju apmeklētāji. Varu arī kļūdīties, bet nu tad viņi iegulda ieročos tūkstošus, bet negrib iztērēt 30euro reizi n-gados.. Smieklīgi..
Slēpts
19.07.2017. 11:37
Boikots...
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2023-02-26 10:34
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: Ilgs
Aprīkojums: Pagaidām pietiekošs
19.07.2017. 11:24
Tāpat , ja gribēs pieņems likumu šauŗā ieinteresētu personu lokā, un uzliks visiem par pienākumu....