Plus vēl viens papīrs. Plus vēl viena lieta, par ko tevi var izčakarēt. Plus vēl viena iestāde, kur jātērē laiks un līdzekļi. Viss.
Kurš gribēs, tas iemācīsies arī brīvprātìgi.
Zin, ka beigās nesanāk tā, ka nav laika medīt...
Cilvēki, kas iet uz medībām, bet paniski baidās no šautuves, baidās iemacīties šaut.... Tas vien liecina, ka kaut kas medību lietās nav kārtībā.
Nezinu vai mednieki baidās no šautuves, ir vecie mednieki, kuri visu māk jo tak mednieka stāžš esot n-tie gadi un h.j pierunāsi aizbraukt kolektīvi uz šautuvi pašaut un otrkārt man piemēram tuvumā esošās šautuves ir "Daugava", 80 km vienā virzienā, kautkā padārgi gan degvielā gan arī cenu ziņā kopš īpašnieki pamainījās, Steķi itkā nav tālu bet brauc vai nu ar pārceltuvi caur Līvāniem un bleķo 4,50 eiro vienā virzienā, turp-atpakaļ jau gandrīz vienas sērijas vērtība izdota, vai arī brauc caur Jēkabpili un kopā tas pats kas uz Sēreni aizbraukt. Skrejošo pļavā varbūt nenoorganizēsi bet optiku piešaut un kautvai pa stāvošu pašaut jau nu gan var bet tas tak bīstami un vēl nezin kas, tā patrenējoties vismaz stāvošos guldīs bez problēmām, un kāpēc neļauj būvēt šautuves kur var uz kilometru šaut?
Cilvēki, kas iet uz medībām, bet paniski baidās no šautuves, baidās iemacīties šaut.... Tas vien liecina, ka kaut kas medību lietās nav kārtībā.
Neviens neko nebaidās , vienkārši besī tas bizness . Atkal izlobēs jaunu nišu kā noslaukt naudu . Godīgi sakot māk , vai nemāk šaut , tiem kas to lobēs ,( tas ir šautuvju īpašnieki un citi ) IR NOSPĻAUTIES ,ka tikai nauda . To mēs ļoti labi redzam , kādi frukti pēdējā laikā dabuj mednieka apliecību .Lielākai daļai par medību ētiku un morāles normām nav pat nojausmas . Daudziem pat neinteresē medības kā tādas , dabūt gaļu , tas gan . Padomju laikos pirms dzinējmedībām, vajadzēja sašaut attiecīgos punktus , ja nē gāji dzinējos un par to neviens naudu nekāsa , tik vien kā patronas bija jāpērk . Un vēl instruktors vajadzīgs , tad man jautājums ; " Kā, nafig ,šis ir dabūjis mednieka apliecību , jau šautuvē bez instruktora nemāk šaut ? Kā tad šis šaus medībās ? Arī ar instruktoru ?
Cilvēki, kas iet uz medībām, bet paniski baidās no šautuves, baidās iemacīties šaut.... Tas vien liecina, ka kaut kas medību lietās nav kārtībā
Māri M., Tu to par sevi??
Man, piemēram, absolūti nav bail no šautuves, bet es esmu pret , kaut kādiem mistiskiem obligātajiem pasākumiem, ar kuriem man jāfinansē privātās struktūras.
Ja šo ieviestu un administrētu VMD, tad droši vien par... Bet VMD jau cilvēku trūkst...
Samariešu biedrība arī ļoti vēlas panākt, lai CSDD veiktu uzskaiti par viņu izdotajām apliecībām , un mēs ir 5 gadi būtu spiesti tās atjaunināt...
Atkal- filozofiski droši vien , ka noder tās zināšanas, bet cik gadījumos no 1000, kāds tās pielieto?
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.07.2017. 16:53
Piemēram Es nemaz nebaidos no šautuves un to eksāmenu nokārtotu bez mazākā stresa , bet riebās tā kārtējā aitu cirpšana .Tā taču ir katra kolektīva iekšējā lieta .Es apgrozos vairākos kolektīvos un ne ēsmu nekur redzējis ka kolektīvam ir baigi " pofig " ka kāds tur baigi māzē vai kropļo .Tā kā tā šaušanas lieta jāatstāj kolektīva iekšējā lietā , ne viss naudas pelnīšanai .
Nebaidās no šautuves...
Baidās pa betona bluķi iešaut un konjaka tērcītēs savu pienesumu dot, kuru tagad par upēm taisīs.
Iemācīties šaut var šaujot, nevis kādam maksājot obligāti un katru gadu.
Nevaig tā iekarst,paskat kāda "atsaucība" bija no mednieku puses aizpildot aptauju par lielajiem plēsējiem.
Visdrīzāk arī par šiem grozijumiem bija pieejama info agrāk.... tikai attieksme " kā būs tā būs" ņēma virsroku.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.07.2017. 15:26
Kartējā naudas slaukšana . Mūsu " policistiskajā " valstī - kur lielu daļu budžeta sastāda sodu naudu iekasēšana . Tu cilvēks esi jau nolicis eksāmenu un ieguvis mednieku apliecību un tajā nekas nebīja teikts , ka būs jāliek katru gadu šaušana pa jaunam . Lai tad arī tas kas izdomāja šo likumu kompensē Man radītos zaudējumus . Ja baigi grib tad lai iestrādā likumos , ka jaunajiem medniekiem tā būs obligāta prasība ( lai rēķinās ) .Salīdzināšana ar Vācīju - vispār mūsu lielākā bēda . Ar likumiem Mēs skrienam Eiropas vilcienam pa priekšu , bet ar finansēm , pat nē esam to vilcienu pat redzējuši .
Ja jau likums ir atvērts varētu sakārtot dienas - nakts optikas lietošanu . Medīšanu medību objektu robežjoslās .Medījamo dzīvnieku medību termiņi un dzimumi .Savilcēju lietošana .Licenzēto medījamo dzīvnieku licenšu aprēķināšana un izsniegšana .
Nu jau 5 sezonas esmu bijis MMD kausos.
gan sev - gan kolēģim ar ko braucu uz šo pasākumu, sašautie punkti "peld"
Man var būt nedaudz mazāk- bet kolēģim no 17 līdz 65 punktiem.
izšāvis viņš savā mūžā ir vairākus tūkstošus patronu.
Un ko konstatēs šautuvē?- tikai šī brīža rezultātu.
Un par 100% esmu vienis prātis ar Andri Z.,
šo papīriņu tirdzniecība BŪS. un varen plaša.
Ja kāds mazāk zināms būs spiests kārtot, tad paziņas un to paziņas, gan jau tiks pie kārotā papīra..
p.s kā gribētos redzēt, kā Saeimas deputāti , mednieki , šo pārbaudījumu kārtotu.
Ja viņi publicētu SAVU pārbaudījumu datumus- domāju varētu biļetes tirgot- interesentu to redzēt dabā būtu daudz.
Kurš gribēs, tas iemācīsies arī brīvprātìgi.
Zin, ka beigās nesanāk tā, ka nav laika medīt...
Nezinu vai mednieki baidās no šautuves, ir vecie mednieki, kuri visu māk jo tak mednieka stāžš esot n-tie gadi un h.j pierunāsi aizbraukt kolektīvi uz šautuvi pašaut un otrkārt man piemēram tuvumā esošās šautuves ir "Daugava", 80 km vienā virzienā, kautkā padārgi gan degvielā gan arī cenu ziņā kopš īpašnieki pamainījās, Steķi itkā nav tālu bet brauc vai nu ar pārceltuvi caur Līvāniem un bleķo 4,50 eiro vienā virzienā, turp-atpakaļ jau gandrīz vienas sērijas vērtība izdota, vai arī brauc caur Jēkabpili un kopā tas pats kas uz Sēreni aizbraukt. Skrejošo pļavā varbūt nenoorganizēsi bet optiku piešaut un kautvai pa stāvošu pašaut jau nu gan var bet tas tak bīstami un vēl nezin kas, tā patrenējoties vismaz stāvošos guldīs bez problēmām, un kāpēc neļauj būvēt šautuves kur var uz kilometru šaut?
Māri M., Tu to par sevi??
Man, piemēram, absolūti nav bail no šautuves, bet es esmu pret , kaut kādiem mistiskiem obligātajiem pasākumiem, ar kuriem man jāfinansē privātās struktūras.
Ja šo ieviestu un administrētu VMD, tad droši vien par... Bet VMD jau cilvēku trūkst...
Samariešu biedrība arī ļoti vēlas panākt, lai CSDD veiktu uzskaiti par viņu izdotajām apliecībām , un mēs ir 5 gadi būtu spiesti tās atjaunināt...
Atkal- filozofiski droši vien , ka noder tās zināšanas, bet cik gadījumos no 1000, kāds tās pielieto?
Baidās pa betona bluķi iešaut un konjaka tērcītēs savu pienesumu dot, kuru tagad par upēm taisīs.
Iemācīties šaut var šaujot, nevis kādam maksājot obligāti un katru gadu.
Visdrīzāk arī par šiem grozijumiem bija pieejama info agrāk.... tikai attieksme " kā būs tā būs" ņēma virsroku.
Ja jau likums ir atvērts varētu sakārtot dienas - nakts optikas lietošanu . Medīšanu medību objektu robežjoslās .Medījamo dzīvnieku medību termiņi un dzimumi .Savilcēju lietošana .Licenzēto medījamo dzīvnieku licenšu aprēķināšana un izsniegšana .
gan sev - gan kolēģim ar ko braucu uz šo pasākumu, sašautie punkti "peld"
Man var būt nedaudz mazāk- bet kolēģim no 17 līdz 65 punktiem.
izšāvis viņš savā mūžā ir vairākus tūkstošus patronu.
Un ko konstatēs šautuvē?- tikai šī brīža rezultātu.
Un par 100% esmu vienis prātis ar Andri Z.,
šo papīriņu tirdzniecība BŪS. un varen plaša.
Ja kāds mazāk zināms būs spiests kārtot, tad paziņas un to paziņas, gan jau tiks pie kārotā papīra..
p.s kā gribētos redzēt, kā Saeimas deputāti , mednieki , šo pārbaudījumu kārtotu.
Ja viņi publicētu SAVU pārbaudījumu datumus- domāju varētu biļetes tirgot- interesentu to redzēt dabā būtu daudz.