Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.07.2017. 13:00
Latvijā ir vismaz kādas 25 šautuves, kurās var šaut skrejošo mērķi vai šķīvjus un sasa lapā ir 290 sertificēti instruktori. Kā raksta Ivars, padomju laikā bija obligātā šaušana un bagātāki arī nebijām........
Tātad veicam aprēķinu 25 šautuves , ja izdalam mednieku skaitu 21000 ar 25 būs 840 uz šautuvi , vai pa 7,1 uz instruktoru. Izklausās labi? Īstenībā ne sūda, jo jautājums par pieejamību un mākslīgām pīķa stundām pirms sezonas? Kur nu vēl atkārtotu eksāmenu un regulāriem trenniņiem??? UTOPIJA!!!
Vajadzēja ierosināt OBLIGĀTO mednieku brīdināšanu (ar sms vai tamlīdzīgi. 21.gs. galu galā) par termiņu beigšanos visiem tiem n dokumentiem un izziņām. Vai tas nebūtu jauki?
Vai nevajadzēja pateikt okulistam un LORam, ka mednieks, elektriķis un amatpersona var arī nebūt 3 personas, bet viena un tā pati?
Vai nebūtu jauki vismaz tēmekli piešaut nejūtoties kā noziedzniekam vai nekratoties uz citu novadu? Kad glušaki ir atļauti un speciālās tiesības it kā apstiprina to, ka tas cilvēks zina, ko dara.
Uzraudzīt un sodīt- tas nav demokrātiski.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.07.2017. 12:56
Latvijā ir vismaz kādas 25 šautuves, kurās var šaut skrejošo mērķi vai šķīvjus un sasa lapā ir 290 sertificēti instruktori. Kā raksta Ivars, padomju laikā bija obligātā šaušana un bagātāki arī nebijām........
Nesmīdiniet! Es jau tagad varu pateikt par ko izvērtīsies šī lieta, ja to mēģinās realizēt!
Pirmkārt, tas būs jauns epohāls dažādu projektu un finansējumu vilnis, ko varēs ātri apgūt!
Otrkārt, papīriņu, par eksāmena sekmīgu nokārtošanu tirdzniecība! Masveidā !!! Un ziniet, es būšu šo papīriņu pircēju pirmajās rindās! Kāpēc? VNK mans laiks pilnīgi noteikti būs daŗgāks nekā tas papīrelis... :D
ko darīt tiem medniekiem,kuri medījuši 50 gadus un vairāk?Medības visus šos gadus ir viņu sirdslieta, un nāk uz medībām šie cilvēki ne jau dēļ šaušanas.Katrā mednieku kolektīvā ir tādi mednieki.Nestādos priekšā,kā lai pasaka-dzinējmedībās nenāksi,jo nevari sašaut normu.
Brīvā formā izsniedzot papīru - kuru iegūstot vari medīt. Kārtot brīvi izvēlētā laikā un vietā. Tikai atbalstāmi. Pašiem ir kolektīvā cilvēki kuru gadiem nav šāvuši - un kad tas ir jāizdara tad sākas brīnumi. Ātri ieejot Sasa.lv un visu apskatot kartē http://www.balticmaps.eu/?lang... nav nekādu problēmu atrast kādu šautuvi. 10 patronām arī naudai ir jābūt tā pat kā šautuves apmeklējumam ~10Euro. Zviedrijā, kā jau minēja arī Vācijā ir eksāmeni un Padomju laikos arī visiem bija un visi brauca.
Ideja par šautuvēm jauka, bet realitātē būs kā ar eksāmenu - vismaz pusi darbadienas jāņem brīva, lai tiktu uz "pareizo" šaušanu. Atkārtot to katru gadu? Jau tagad ir brīži kad tikt uz vēlamo šautuvi, laikā kas TEV der, nesanāk. Ja ir brīvāks darba režīms - OK. Bet ne visiem tāds ir, ne visiem tās šautuves ir pie deguna, vai vismaz 20km attālumā.
Nu kur tā var d..st...
Tātad veicam aprēķinu 25 šautuves , ja izdalam mednieku skaitu 21000 ar 25 būs 840 uz šautuvi , vai pa 7,1 uz instruktoru. Izklausās labi? Īstenībā ne sūda, jo jautājums par pieejamību un mākslīgām pīķa stundām pirms sezonas? Kur nu vēl atkārtotu eksāmenu un regulāriem trenniņiem??? UTOPIJA!!!
Vai nevajadzēja pateikt okulistam un LORam, ka mednieks, elektriķis un amatpersona var arī nebūt 3 personas, bet viena un tā pati?
Vai nebūtu jauki vismaz tēmekli piešaut nejūtoties kā noziedzniekam vai nekratoties uz citu novadu? Kad glušaki ir atļauti un speciālās tiesības it kā apstiprina to, ka tas cilvēks zina, ko dara.
Uzraudzīt un sodīt- tas nav demokrātiski.
Nesmīdiniet! Es jau tagad varu pateikt par ko izvērtīsies šī lieta, ja to mēģinās realizēt!
Pirmkārt, tas būs jauns epohāls dažādu projektu un finansējumu vilnis, ko varēs ātri apgūt!
Otrkārt, papīriņu, par eksāmena sekmīgu nokārtošanu tirdzniecība! Masveidā !!! Un ziniet, es būšu šo papīriņu pircēju pirmajās rindās! Kāpēc? VNK mans laiks pilnīgi noteikti būs daŗgāks nekā tas papīrelis... :D