Nu lūk tagad ir saprotams skaidrs mērķis regulārai šaušanai - atbalstīt šautuves :)
Viesturs Krūmiņš
Vakardien, 16:33
A ko darīt?
Darīt var sekojošo mednieku pārstāvošās organizācijas (LMS, LATMA), jebkurš kolektīvs (biedrība vai indivīds) var nosūtīt n-tās vēstules vai iesniegumus katram Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas loceklim ar viedokli par priekšlikumiem. Tā būs medus maize opozīcijas deputātiem un dažiem pozīcijas deputātiem paspīdēt.
Komisijas locekļu e-pasti:
Romans.Naudins@saeima.lv
Ingmars.Lidaka@saeima.lv
Edvards.Smiltens@saeima.lv
Inesis.Bokis@saeima.lv
Janis.Klauzs@saeima.lv
Armands.Krauze@saeima.lv
Ilmars.Latkovskis@saeima.lv
Anrijs.Matiss@saeima.lv
Aivars.Meija@saeima.lv
Rihards.Melgailis@saeima.lv
Arturs.Rubiks@saeima.lv
Janis.Urbanovics@saeima.lv
Ivars.Zarins@saeima.lv
p.s. Starp citu ir arī citi iespējas uzlabot drošības pasākumus medībās:
1)dzinējmedības var notikt tikai no stāvtornīšiem.
2) dzinēj medībās pie katra stāvvietas (numuriņa) ar spilgtu krāsu jābūt iezīmētiem šaušanas sektoriem.
ir arī drastiski pasākumi :)):
1)šaut tikai pa stāvošu mērķi
2)reizi desmit gados iziet drošības instruktāžu ( VMD kursus)
Bet skaidrs ir viens šo grozījumu mērķis ir saistīts ar dažu labu paputējušu biznesu atblstīšanu uz ierindas mednieku rēķina.
Nu re, Gatis jau pasteidzās.
Labi pievienošu es arī ar ieteikumiem, ko varētu ielikt Medību likumā.
Lietas, ko varētu ielikt likumos iekšā, kā obligātas:
1. Ieroča ikgadējā apkope pie sertificēta ieročmeistara.
2. Optiskās ierīces drīkst uzmontēt un ieroci piešaut tikai sertificēti piešāvēji.
3. Medību kolektīvā ir jābūt vismaz 2 pick-up tipa automašīnām ar vismaz 3.0 litru dzinēju un ne vecāku par 10 gadiem.
4. Medību kolektīva jāslēdz līgums ar uzņēmumu , kas veiks medījuma atkaulošanu un safasēšanu vakumiepakojumā.
5. Medību mājai jābūt vismaz 150 k.m. lielai, jābūt pieejamai saunai 24/7 un jābūt vismaz 3 divvietīgajiem nr.
6. Medību kolektīva biedriem īpašumā jābūt vismaz 2 Blazer firmas ieročiem.
7. Latgalē medību kolektīva biedriem īpašumā jābūt vismaz vienai SAIGA , 223 kalibrā.
8. Žurnāla Medības abonēšana katram medniekam
9. Medniekam obligāti jābūt biedrības biedram, tādā biedrībā kurā biedru skaits ir lielākas par xxxx
10. Par "zelta" buļļiem ( dzīviem) sniegt zinas VMD 24 stundu laikā.
11. Medību kolektīvam jārezervē 1 staltbrieža buļļa, vai Alņa licence Saiemas, vai Ministru kabineta darbiniekiem, kas izniedzama pēc pirmā Saimas , MK pārstāvja pieprasījuma , neatkarīgi no sezonas.
Diemžēl, daudz kas no šī joka ar laiku var kļūt par realitāti . Ja tā paskatās , tad visās jomās pamazām tiek piegrieztas skrūves . Likumi tiek pakārtoti nevis lai atvieglotu dzīvi , bet lai visus un visās jomās varētu kontrolēt . Starp citu , ja uzmanīgi palasa ieroču aprites likumu , tad tevi var sodīt par vecu kara laika patronu , kura mētājas bēniņos un ne tikai . Tas sāk atgādināt veco , pad. laiku teicienu ; "Būtu tikai cilvēks , pantu atradīsim ".
Pēteris Siksna
Šodien, 10:54
Diemžēl, daudz kas no šī joka ar laiku var kļūt par realitāti . Ja tā paskatās , tad visās jomās pamazām tiek piegrieztas skrūves . Likumi tiek pakārtoti nevis lai atvieglotu dzīvi , bet lai visus un visās jomās varētu kontrolēt
Nu nav tik slikti , kā izskatās. ir taču aŗi labas lietas- ierocī viaŗak nav jāatšauj, ieroču atļauja uz neierobežotu laiku, jaunā mednieku apliecība maksāja 1.42.. utt.
Bet , kas man nepatīk, ka parādās likumos normas, kas balstās uz PRIVĀTO biznesu- un tas NAV normāli!!!
No vienas puses deputāti samazina administratīvo slogu 9reāli tas tiešam arī notiek), bet no otras puses dzen privāt kompāniju valgos..
Piemēram OIK - super maksājums bijušajiem politiķiem un tiem pietuvinātajām personām.
To pašu loku šāvēju sertifikācija, kā jau minēja atkal ož pēc privātā biznesa..
Ja godīgi- tad ieroča apkope pie sertificēta ieroču meistara, varētu būt noderīgāka kā obligātais šautuves apmeklējums.
Tātad, šautuves, kas bieži uzceltas par mūsu visu līdzekļiem (ES fondi=visu nodokļu maksātāju līdzekļi) vēl par maz pelna? Mandomāt, jālūdz iestādei Talejas ielā veikt padziļinātus auditus visās šautuvēs. Man ir aizdomas, ka tur būs interesanti rezultāti. Kaut kā tā.
Pārstāvju sanāksmē pat bija balsojums, ja pareizi atceros, apmēram 40:60 par labu nešāvējiem.
Situācija patreiz ir tāda, ka šie grozījumi ir nonākuši Saeimā un tiks izskatīti. Tad arī mums tiks jautāts atbalstam tos vai nē. Ja teiksim nē, tad tie tiks skatīti šā kā tā, bet bez mums un tad gan gala rezultāts nav prognozējams, kādi tie būs.
M.Bērziņ Tu tiešām tam tici, ko pats uzrakstīji jeb uzskati lasītājus par muļķiem? Pēdējais teikums Tevis paustajā citātā ir pilnīgs bullshits! Jūs (LMS) nemaz nedrīkstat teikt Jā, ņemot vērā balsojumu, vai arī LMS biedriem vajadzētu būt skaidram, kāda ir viņu vieta. :) Un otrais punkts - tātad, pie lemšanas tiek tikai tie, kas vienmēr saka jā? Kas tas par sviestu? Vienmēr jā saka tikai skuķi ap Daugavpils šoseju pie Rumbulas un arī tikai par naudu.
Šodien, 15:07
Tātad, šautuves, vēl par maz pelna? Man domāt, jālūdz iestādei Talejas ielā veikt padziļinātus auditus visās šautuvēs. Man ir aizdomas, ka tur būs interesanti rezultāti.
Neapskaužu šautuves. Esmu bijis 4 , un nevienā neredzēju kvīti par manis samaksāto naudiņu:))))))
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
20.07.2017. 16:33
Tātad, šautuves, vēl par maz pelna? Man domāt, jālūdz iestādei Talejas ielā veikt padziļinātus auditus visās šautuvēs. Man ir aizdomas, ka tur būs interesanti rezultāti.
Nedomāju ka tur būs kkādi rezultāti. MAX veiks kontrolpirkumu un sastādīs protokolu par soda naudu.
Dažādu pakalpojuma sniedzēju, kas darbojas bez kvītīm ir pilna pakaļa un jēgas viņus kontrolēt ir ZERO. Citur Eiropā ir mazo uzņēmumu kategorija kur ir fiksēts maksājums gadā un nevienu neinteresē cik viņš beigās ir iekasējis!
...,ja situācijas nopietnība nav saprotama ,varētu sākt rosinăt no šautuvju puses kādu manāmāku demokrātisku argumentu, piem. šautuvju streiku sākot ar augusta mēnesi. Ja tā padomâ, kāpēc gan nē !?
Vakardien, 16:33
A ko darīt?
Darīt var sekojošo mednieku pārstāvošās organizācijas (LMS, LATMA), jebkurš kolektīvs (biedrība vai indivīds) var nosūtīt n-tās vēstules vai iesniegumus katram Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas loceklim ar viedokli par priekšlikumiem. Tā būs medus maize opozīcijas deputātiem un dažiem pozīcijas deputātiem paspīdēt.
Komisijas locekļu e-pasti:
Romans.Naudins@saeima.lv
Ingmars.Lidaka@saeima.lv
Edvards.Smiltens@saeima.lv
Inesis.Bokis@saeima.lv
Janis.Klauzs@saeima.lv
Armands.Krauze@saeima.lv
Ilmars.Latkovskis@saeima.lv
Anrijs.Matiss@saeima.lv
Aivars.Meija@saeima.lv
Rihards.Melgailis@saeima.lv
Arturs.Rubiks@saeima.lv
Janis.Urbanovics@saeima.lv
Ivars.Zarins@saeima.lv
p.s. Starp citu ir arī citi iespējas uzlabot drošības pasākumus medībās:
1)dzinējmedības var notikt tikai no stāvtornīšiem.
2) dzinēj medībās pie katra stāvvietas (numuriņa) ar spilgtu krāsu jābūt iezīmētiem šaušanas sektoriem.
ir arī drastiski pasākumi :)):
1)šaut tikai pa stāvošu mērķi
2)reizi desmit gados iziet drošības instruktāžu ( VMD kursus)
Bet skaidrs ir viens šo grozījumu mērķis ir saistīts ar dažu labu paputējušu biznesu atblstīšanu uz ierindas mednieku rēķina.
Labi pievienošu es arī ar ieteikumiem, ko varētu ielikt Medību likumā.
Lietas, ko varētu ielikt likumos iekšā, kā obligātas:
1. Ieroča ikgadējā apkope pie sertificēta ieročmeistara.
2. Optiskās ierīces drīkst uzmontēt un ieroci piešaut tikai sertificēti piešāvēji.
3. Medību kolektīvā ir jābūt vismaz 2 pick-up tipa automašīnām ar vismaz 3.0 litru dzinēju un ne vecāku par 10 gadiem.
4. Medību kolektīva jāslēdz līgums ar uzņēmumu , kas veiks medījuma atkaulošanu un safasēšanu vakumiepakojumā.
5. Medību mājai jābūt vismaz 150 k.m. lielai, jābūt pieejamai saunai 24/7 un jābūt vismaz 3 divvietīgajiem nr.
6. Medību kolektīva biedriem īpašumā jābūt vismaz 2 Blazer firmas ieročiem.
7. Latgalē medību kolektīva biedriem īpašumā jābūt vismaz vienai SAIGA , 223 kalibrā.
8. Žurnāla Medības abonēšana katram medniekam
9. Medniekam obligāti jābūt biedrības biedram, tādā biedrībā kurā biedru skaits ir lielākas par xxxx
10. Par "zelta" buļļiem ( dzīviem) sniegt zinas VMD 24 stundu laikā.
11. Medību kolektīvam jārezervē 1 staltbrieža buļļa, vai Alņa licence Saiemas, vai Ministru kabineta darbiniekiem, kas izniedzama pēc pirmā Saimas , MK pārstāvja pieprasījuma , neatkarīgi no sezonas.
Pēteris Siksna
Šodien, 10:54
Diemžēl, daudz kas no šī joka ar laiku var kļūt par realitāti . Ja tā paskatās , tad visās jomās pamazām tiek piegrieztas skrūves . Likumi tiek pakārtoti nevis lai atvieglotu dzīvi , bet lai visus un visās jomās varētu kontrolēt
Nu nav tik slikti , kā izskatās. ir taču aŗi labas lietas- ierocī viaŗak nav jāatšauj, ieroču atļauja uz neierobežotu laiku, jaunā mednieku apliecība maksāja 1.42.. utt.
Bet , kas man nepatīk, ka parādās likumos normas, kas balstās uz PRIVĀTO biznesu- un tas NAV normāli!!!
No vienas puses deputāti samazina administratīvo slogu 9reāli tas tiešam arī notiek), bet no otras puses dzen privāt kompāniju valgos..
Piemēram OIK - super maksājums bijušajiem politiķiem un tiem pietuvinātajām personām.
To pašu loku šāvēju sertifikācija, kā jau minēja atkal ož pēc privātā biznesa..
Ja godīgi- tad ieroča apkope pie sertificēta ieroču meistara, varētu būt noderīgāka kā obligātais šautuves apmeklējums.
Situācija patreiz ir tāda, ka šie grozījumi ir nonākuši Saeimā un tiks izskatīti. Tad arī mums tiks jautāts atbalstam tos vai nē. Ja teiksim nē, tad tie tiks skatīti šā kā tā, bet bez mums un tad gan gala rezultāts nav prognozējams, kādi tie būs.
M.Bērziņ Tu tiešām tam tici, ko pats uzrakstīji jeb uzskati lasītājus par muļķiem? Pēdējais teikums Tevis paustajā citātā ir pilnīgs bullshits! Jūs (LMS) nemaz nedrīkstat teikt Jā, ņemot vērā balsojumu, vai arī LMS biedriem vajadzētu būt skaidram, kāda ir viņu vieta. :) Un otrais punkts - tātad, pie lemšanas tiek tikai tie, kas vienmēr saka jā? Kas tas par sviestu? Vienmēr jā saka tikai skuķi ap Daugavpils šoseju pie Rumbulas un arī tikai par naudu.
Neapskaužu šautuves. Esmu bijis 4 , un nevienā neredzēju kvīti par manis samaksāto naudiņu:))))))
Nedomāju ka tur būs kkādi rezultāti. MAX veiks kontrolpirkumu un sastādīs protokolu par soda naudu.
Dažādu pakalpojuma sniedzēju, kas darbojas bez kvītīm ir pilna pakaļa un jēgas viņus kontrolēt ir ZERO. Citur Eiropā ir mazo uzņēmumu kategorija kur ir fiksēts maksājums gadā un nevienu neinteresē cik viņš beigās ir iekasējis!