Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Slēpts
21.07.2017. 09:11

Aivars Bundzens
... Ivar , man vienkārši ir paveicies,ka varēju savā vaļaspriekâ- medībās un šautuvē , šausanas sportā kādu lielāku kapeiku ieguldīt.tā ir kopējā mednieku lieta, neviens cits neko mednieku labā nedarīs,ja ne paši. ja esi mednieks ,tad , palīdzi kopējai lietai , liec savu gudrību un enerğiju pozitīvā virzienā.

Par to ka ir šautuve-PALDIES, it sevišķi agrāk, kad bija lielāka birokrātija- to katrs nevarēja izdarīt.
Ja par sevi- es uzskatu, ka arī ši diskusija ir PALĪDZĪBA medniekiem, jo ir jārunā skaļi par to kas medniekiem dzīvi padara nevis vieglāku bet sarežģītāku.
Kad dibinājām biedrību , daudzi gribēja statūtos ielikt dažādus ierobežojumus utt, bet izdevās tos novērst, jo nevajag īstenot PERSONĪGAS intereses drukātā dokumentā.
Dzīve var mainīties un tad tas var atspēlēties pašam.
Ja mūsu kolektīvā ir biedrs, kas dzīvo strādā Anglijā un var atbraukt ap jauno gadu uz dzinējmedībās- mēs visi labi zinām kā viņš šauj- kāpec viņš nevar piedalīties medībās? Jo kur var atrast šautuvi decembrī???,
Es ieteiktu drīzāk padomāt- kā jauniešus uz šo šautuvi atvilināt, jo man šaušana sākās skola - ar mazkalibra šauteni, Lunaparkā ar gaiseni.
Skolā nopelnīju nozīmi "Metkij Strelok", un man iepatikās šaut.
Pilsētā kādreiz kādu kapeiku patērēju arī šautuvē ar gaiseni- un tas viss man dzīvē noderējis.
Kad darba kolēģi kārtoja mednieka eksāmenu 1997 gadā, pie reizes nokārtoju eksāmenu bez kādiem trenniņiem , ko prasīja- to sašāvu.
Pirms 5 gadiem mani aizvilka uz MMD. Šāvu tikai karabīni- sašāvu 7 punktus, izdarīju secinājumus un sapratu, kas ir nepareizi ..
Un MMD sapratu , kādu ļaunumu masveidībai šautuvēs nodara sportisti- skatoties uz kilo atsvariem, pufaikām 28 grādu karstumā, ziemas zābaki- nu goda vārds- man iekšā bija jautājums- ko es te ar savu pusautomātu daru?, vai tad ar šo aprīkojumu viņi iet arī mežā? Lai gan sašaujot ar pusautomātu nākamajā gadā 79 punktus sapratu, ka var arī ar parastu ieroci izbaudīt šo pasākumu.
Un savā personā esmu konstatējis arī šautuvju ĻAUNUMU. Kad no atbalsta saproti, ka vari trāpīt, tur kur tēmē, tad medībās sāc šaut ar lielāku pārliecību. Un, kad gadījās pāris neveiksmīgi šāvieni ruksim galvā, tad saproti, ka šautuve un medības NAV viens un tas pats.
Un viss šis cepiens ir par to, ka manuprāt mēs ar visu valsti esam tur kur esam, tieši viena apstākļa pēc- mūsu valstī likumus taisa , lai atbalstītu kāda personīgo biznesu.
Un man tas NEPATĪK, un tāpēc es eju uz vēlēšanām, un savu iespēju robežās arī pret to cīnos.
Man ir pārliecība , ka valsts un privātie biznesmeņi iegūtu, ja vairāk ATĻAUTU.
Par tām pašām šautuvēm- ja atļautu šaut jebkurā karjerā, tad pirmkārt vīri ātrāk sapratīs, kāpēc aizšāva garām , un daudz lielāka iespējamība , ka savu reizi aizbrauks arī uz tuvējiem mačiem.
Labāk būtu izcīnījuši , ka arī NEPILGADĪGIE OFFICIĀLI drīkstētu medīt ar gludo- kaut vai pīļu medībās pieaugušo klātbūtnē.
Un nevajag rakstīt likumus ar domu- man ir blats, es varēšu likumu pārkāpt, bet kaimiņu gan par to izdrāz.s...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.07.2017. 09:15
ES ĻOTI LABI TEVI SAPROTU

Tāpat es saprotu Aigaru, jo pats medīju ar suņiem. Tas ir milzīgs darbs izaudzināt un darboties ar medību suni. Darbs, kas man dod tikai gandarījumu. Savukārt , es neizslēdzu iespēju, citi suņu audzētāji ar to var "piepelnīties". Sakropļoti - ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi - tā ir šo suņu audzētāju "maizīte". Tādēļ man šķiet ciniski apgalvojumi, ka medniekiem nav jāmācās šaut , ka visas problēmas atrisinās suns. Aigars saprot Aivaru, bet es saprotu Aigaru.... :)))
Visvairāk mani mani izbrīna fakts, ka 23 lpp garā sadaļā liela daļa mednieku nav sapratuši, ka noteikumu izmaiņas nav domātas šautuvju biznesa attīstībai, bet gan mednieku pašu drošībai un un medību ētikas saglabāšanai, jo dzīvnieks jānomedī ir ētiski - ar precīzu šāvienu, ar atbilstošu munīciju, lai maksimāli samazinātu dzīvnieka ciešanas.
Bet..... laikam tomēr jāsāk ticēt Darvina teorijai - evolūcija, kā jau tas viss dzīvē notiek, ir viļņveidīga.... Ne visi to vēl spēj saprast...
Vēl vakar man nācās redzēt kādu biznesu taisa mednieki - gaļas konservus tirgo līdzīgi kā 90tajos spirtiku... Tā kā par šautuvju "biznesu" labāk paklusēt...
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2026-07-13 02:44
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
21.07.2017. 09:20
Aivar , tas viss ir labi un apsveicami . Tikai mēģini kaut kā savādāk , popularizēt un aicināt , vārdu sakot pa labam . Neko nevajag uzspiest , tas tikai satracina tautu . Tevis pieminētā 17 . gada revolūcija tieši tādēļ arī notika , ka tauta tika vienkārši tika iedzīta nabadzībā , badā , divos karos un uzlikti neskaitāmi jūgi , ko vairāk nespēja izturēt ( papēti vēsturi ) , kas notika pēc tam , tas ir cits stāsts . Nekādas tirgus ekonomikas tur nebija , tikai monarhija . Kad tauta labi dzīvo , tad nekādu revolūciju nevar uztaisīt .
Slēpts
21.07.2017. 09:29
Kaut kas norāvās...
,
liela daļa mednieku nav sapratuši, ka noteikumu izmaiņas nav domātas šautuvju biznesa attīstībai, bet gan mednieku pašu drošībai un un medību ētikas saglabāšanai, jo dzīvnieks jānomedī ir ētiski - ar precīzu šāvienu, ar atbilstošu munīciju,

Atkal pa riņķi- par kādu drošibu runājam un vai medības ir nedrošas?? Ja mednieks medību apstākļos dara nepareizas lietas, tad tās ir pārsvarā NEVAR saustīt ar šautuves apmeklēšanu/ neapmeklēšanu. pamatā problēmas ir GALVĀ.
Un šaudīt pa papīru ar medību munīciju dārgs prieks- šaut ar sporta- lētāk, bet lodes lidos CITUR, nekā ar medību munīciju un gala rezultāts būs tāds pats-"ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi "
Slēpts
21.07.2017. 09:37
". Sakropļoti - ar nošautām kājām, sašautiem kuņģiem un zarnām lopiņi - tā ir šo suņu audzētāju "maizīte". Tādēļ man šķiet ciniski apgalvojumi, ka medniekiem nav jāmācās šaut , ka visas problēmas atrisinās suns. Aigars saprot Aivaru, bet es saprotu Aigaru.... :)))

Bet atšķirībā no šautuvēm , Aigas nav NOLOBĒJIS Medību likuma izmaiņas, ka medību kolektīvā ir OBLIGĀTI jābūt pieejamam pa asinspēdu sertificētam sunim. ( un pieminēt tos pašus pamatojumus, par ētiku un to ka daudzās valstīs tā esot)
Bet šādas izmaiņas daudzi suņu audzētāji vēlētos..
Pēteris
21.07.2017. 09:39
Par tām pašām šautuvēm- ja atļautu šaut jebkurā karjerā, tad pirmkārt vīri ātrāk sapratīs, kāpēc aizšāva garām , un daudz lielāka iespējamība , ka savu reizi aizbrauks arī uz tuvējiem mačiem.
Šim es piekrītu par visi 100 . Katru reizi , kad vajag optiku piešaut , pamēģināt citu munīcijas partiju , vai vienkārši tāpat pa papīru izšaut kādas desmit , braukt 50-70 km , ar visiem ar to saistītajiem sarežģījumiem nav reāli .
Pēteris
21.07.2017. 09:43
Tāda sajūta , ka M . M . ir interneta trollis , vai arī šī likuma tētis . :)
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
21.07.2017. 09:43
Visi palika tik sentimentāli un pieklājīgi un saprotoši , ka Man pat asariņa nobira :) . Kaut tik īstajā dzīvē tā notiktu .
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-05 11:51
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
21.07.2017. 09:46
Un šaudīt pa papīru ar medību munīciju dārgs prieks- šaut ar sporta- lētāk, bet lodes lidos CITUR, nekā ar medību munīciju

Tā nu gan nav problēma, kamēr nav sacensības uz punktu skaitu tikmēr lai lido kaut nullē, galvenais lai veidojas smuka grupa, tad kad brauks uz sacensībām tad to grupu aizbīdīs uz centru, toties medību lodi vienmēr uzpasē lai iet pa centru.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
21.07.2017. 10:26
Visvairāk mani mani izbrīna fakts, ka 23 lpp garā sadaļā liela daļa mednieku nav sapratuši, ka noteikumu izmaiņas nav domātas šautuvju biznesa attīstībai, bet gan mednieku pašu drošībai un un medību ētikas saglabāšanai, jo dzīvnieks jānomedī ir ētiski - ar precīzu šāvienu, ar atbilstošu munīciju, lai maksimāli samazinātu dzīvnieka ciešanas.

Tātad sausais atlikums pēc Tavām domām ir tāds! Mednieks aizbrauc uz šautuvi 1x gadā, samaksā 20 Eur par eksāmenu, uz "Dieva vārdiem" nokārto to un viņš tagad zinās kāda ir pareizā munīcija? Kāds ir vajadzīgs apsteigums pie dažādiem mērķa kustības ātrumiem, dažādiem lodes ātrumiem, dažādiem mērķa attālumiem? Šapratīs šaušanas sektorus? Utt. Njā - drošība pirmajā vietā, ko lai saka!!!
Ir tāds teiciens - Stulbums no ļaunprātības ne ar ko neatšķiras - izpausmes veidi vienādi! Es izlasot tomēr līdz galam nesaprotu vai šis priekšlikums ir stulbums vai ļaunprātība! Kas zin varbūt pat stulba ļaunprātība :)