Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
15.07.2017. 23:46
...prasmes šaut un pareizi un droši apieties ar ieročiem ir vajadzīgas medniekam ,un tikai .katram ,pašam ,individuāli , intīmi,privāti. Kad notiks šis ğeniālais atklāsmes brīdis daudzu ,jo daudzu mednieku "bēniņos" ?, :).
...kraukļu barības daudzums noteikti samazinās pieaugot šaut prasmēm . , un būtiski samazinās zinoši izmantojot šautpasmes.
...bet , vislielākais ieguvums no obligātās šausanas ir pakārtoti izrietošs trenniņš droši un pareizi apieties ar ieroci. es personīgi , un,domāju,ka neviens negrib stāvēt uz masta blakus pašapzinīgam nejēgam ar ieroci rokās. un caur demokrātiski pieńemtu obligātumu es redzu iespēju situāciju maksimāli uzlabot.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.07.2017. 06:04
Aivar.
Visu cieņu ,TEV , kā sporta šāvējam. Tu esi viens no tiem sportistiem@šāvējiem , kara rezultātiem sekoju līdz.
Bet, Es NEKO.......nezinu par Aivaru Bunzenu@mednieku ....
Nu ņemsim salīdzināšanai manus šaušanas rezultātus.
Šautuvēvē (ja labi koncentrējos) varu sašaut 60-80 puntus.
Medībās sezonā nomedīju 20-25 pārnadžus. 90% ar pirmo šāvienu un dzīvnieks paliek +- uz vietas. 10% gadījumos ir kaut kāda šaizīte, kurai iemesls NAV MANA ŠAUTPRASME. ŠAUTUVĒ ES NEKO NEUZLABOŠU.
Šādā formātā ,obligātās šaušanas pārbaudes iekļaušana medību likumā , ir PRIVĀTA BIZNESA LOBĒŠANA.
Būtu interesanti uzzināt - kurš (vai kuri) ir iesnieguši šos grozījuma priekšlikumus???
Slēpts
16.07.2017. 07:26
Aigar Remes- maķenīt oponēšu Tev. Vakār aizgāju uz šautuvi sava prieka pēc un joka pēc pašaudījos uz 100, 60 un 25 metriem. Tīri savai zināšanai , kā lodes guļas uz dažādiem attālumiem.
Piekrītu ka vajadzētu reizi 5 gados pāršaut, jo daudzi ieroci paņem rokās tikai medībās un tad arī pa retam.
Ja māki un vari šaut, tad no pāršaušanas nevajadzētu baidīties.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
16.07.2017. 09:51
Ja grib drošību uzlabot tad eksāmenam jāskaitās nenokārtotam, ja ierauj sienā, tas nozīmē ka neievēro šaušanas sektora robežas, ne jau tikai grozīšanās ap savu asi ar ieroci rokās uzskatāma par bīstamu darbību.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
16.07.2017. 10:45
šaizīte, kurai iemesls NAV MANA ŠAUTPRASME. ŠAUTUVĒ ES NEKO NEUZLABOŠU.

Varbūt Tu neuzlabosi, varbūt Tu spēj trāpīt, bet lielākā daļa mednieku gadā izšauj pāris patronas, cits nevienu. Par kādām šautprasmēm te var spriest?
dažu cilvēku dēl, kas ir spējīgi rīkoties ar ieroci, nedrīkst dot atlaides tiem, kas nav uz to spējīgi.
Ja ir pietiekami objektīva un pamatota statistika par ievainotiem zvēriem ...., kuru pamatā ir vājas mednieku šaušanas prasmes

Šo statistiku vislabāk izskaidros kombainieri, kas rudenī kuļ labību..... :)))
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
16.07.2017. 14:08
...tikko sākam runāt par šaušanas parasmju uzlabošanu,par to lai regulāri atjaunotu prasmi pareizi un droši apieties ar plinti., tā ļar,ļar,ļar- sarunas fināls -pretīgā,nejaukā naudas kāsēja šautuve.,:)).
...manuprāt saruna jādala vismaz divās daļās :
1. vai mednieku demokrātiskais vairākums atzīst,ka regulāri atjaunot prasmes droši un pareizi apieties ar ieroci un uzlabot şaušanas iemaņas ir laba un atbalstāma lieta.
2. izdiskutēt demokrātiskajam vairākumam pieņemamu,vienkāršu juridisko un praktisko modeli ,kā šo procesu realizēt.
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
16.07.2017. 15:54
man jau liekas ka brauksanas eksamenu vajadzetu ieviest ka obligati parliekamu pec x perioda....
ja gribam uzlabot sausanas prasmes un apiesanos ar ieroci videjam statistiskajam medniekam tad varbut vajag iestradat tadu punktu ja mednieks ir bijis noteikta perioda uz noteiktu sacensibu skaitu un vienalga ka tur ir gajis nevajag nekadu sausanaa eksamenu! mana skatijuma divi zaki ar vienu savienu - popularizesim sausanas sportu un uzlabosies sausanaa prasmes un maka apieties ar ierociem... zinot latviesa dabu ka pastav iespeja tikai par piedalisanos sanemt kadu balvu - karabini vai ko tamlidzigu tad dalibnieku skaits augs sacensibas, ar balvu fonds un eksamenu vel nevajadzes kartot... kaut ka ..
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.07.2017. 16:15
...tikko sākam runāt par šaušanas parasmju uzlabošanu,par to lai regulāri atjaunotu prasmi pareizi un droši apieties ar plinti., tā ļar,ļar,ļar-

Tā nu gluži nav.
Ne jau pret šaušanas parasmju uzlabošanu, mednieku demokrātiskais vairākums ir, BET GAN PRET REGULĀRU, OBLIGĀTU ŠAUDĪŠANOS.....
izdiskutēt demokrātiskajam vairākumam pieņemamu,vienkāršu juridisko un praktisko modeli ,kā šo procesu realizēt.

Nopietni mednieku formējumi ,vienkārši un praktiski, to šaušanuJAU veic.
Nu nejutīšos Es medībās drošāk, ja kolektīva "šautnemācējs" atnāks uz medībam ar kaut kur, LV otrā galā, nokārtotu šaušanas pārbaudi.....
Šitā štelle IR MEDNIEKU FORMĒJUMA IEKŠĒJĀ LIETA.To ka laicīgā valsts pārvaldes sistēma rada pie mednieku formējumiem nepiederošus indivīdus, kuri šurī pa komercmedībām un dažādu dzīvnieku atšaušanas pasākumiem iežogotajās teritorijās, JAU IR CITS STĀSTS.....
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
16.07.2017. 16:50
Nu te gan cepiens iestājies par eksāmeniem kas varētu rasties papildus... Es laikam būšu tas kurams būs vienalga ja jākārto tad jākārto un ja šāvi pa dzīvnieku tad pārbaudi savu šāvienu kā minimums rūpīgi un ideālā variantā ar suni nevis pat neatrodot šāviena vietu ar lukturīti paspīdini 15 m un nosaki grudri "Laikam atkal aizšāvu garām" bet beigās lopiņš guļ 150 m pretējā virzienā kā tu domāji, ka tas ir aizskrējis. Mani atkal satrauc nafig tas Loks atkal ir uzradies grozījumos ja jau cūku ar iesmiem šausim tad, lai uz cūkām atgriež renkas un vītni zem 3000 džouliem. nafig tad tos džoulus taisija???
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
16.07.2017. 16:53
ps. Tad jau labāk par obligātu katra šāviena rezultātu pārbaudīt ar apmācītu medību suni, kurš ir nokārtojis darba pārbaudi.