Īsti normāli jau tas nav, jo piemēram šaujot ar Fiocchi pīlenēm nekad neesmu atradis konteineri, kurš nebūtu atvēries, varbūt sakritība. Viss sāpīgākais jau ir tad, ka pats konteiners neiejiet blīvi čaulā. Izmēģināju vairākas čaulas un nekā, atlika pret galda malu konteinera pamatni paļurkāt platāku, bet uzticību tā pat tas neievieš.
Cenšamies nešaut uz "savainotām" pīlēm, ja nezinam, kurš viņas ievainojis. Bieži var gadīties, ka tā ir pīļu māte, kas cenšas aizvilināt ienaidnieku (piemēram, brienošu mednieku) no saviem pīlēniem. Patreiz ir novēroti vēlie perējumi (gan otrie, gan atkārtotie). Un, nešaujam peldošas pīles. Ne spalviņas!
Nu, es Daugavā - dabas liegumā pie Kaibalas. Pilna josta ar bezsvina munīciju. Ir tur arī teritorija, kur vispār nedrīkst atrasties. Un, vēlreiz apgalvošu - krīt arī ar bezsvina skrotīm (pat neētiskā attālumā - nelepojos).
Slēpts
12.08.2017. 09:45
Es šeit nedomāju krišanu, bet tieši lietošanu, nu medī vēl daudzi ar vecajām plintēm un faktiski lielākajai daļai nemaz nav skaidrs kur un ko var likt stobrā. Mednieku kursos šis ir vispār izrunāts un izskaidrots? Eksāmenā jautājumi? Ja reiz ejam uz bezsvinu ūdensputniem, tad šim būtu jāpievērš vērība un jāinformē, lai izskaustu baumas :D
Vili, neņem ļaunā, bet tev arī zināms ir tikai viens parametrs ;) varu pateikt, ka dzelzenes var lietot arī ar pilno čoku, līdz 3.25mm mierīgi. Vecajās plintēs ir vēl daži ierobežojumi.
Ģirtam taisnība,cik no dedzigajiem pīļotājiem ir painteresejušies līdz kādam stobra sašaurinājumam dzelzs skrotis ir lietojamas????
Vili, no tiem kas šeit raksta, esmu pārliecināts, ka absolūtais vairākums visu zina par savu ieroci un čokiem, jo tēma agrāk ir plaši apspriesta. Problēmas būs ar tiem "īstajiem medniekiem, kas internetā nesēž, bet labāk iet mežā"....
Jāni, kāda ražotāja bezsvina munīciju lieto? Cik grami, kāds Nr.? Tuvākajā laikā nāksies tādas lietot, vajadzīga informācija. Paldies:)
Vili, no tiem kas šeit raksta, esmu pārliecināts, ka absolūtais vairākums visu zina par savu ieroci un čokiem, jo tēma agrāk ir plaši apspriesta. Problēmas būs ar tiem "īstajiem medniekiem, kas internetā nesēž, bet labāk iet mežā"....