Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Laidne

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 7. Pēdējais viedoklis 20.12.2018. 15:57

Slēpts
19.12.2018. 10:28
Pilnīgi piekrītu Mārcim, bet tie kas parasti sēz uz gaidi un bliež no atbalsta, tiem tā laide vairāk priekš tā, lai plinte no atsitiena neizkrīt pa logu ... ;}}
Slēpts
19.12.2018. 10:55
iztieku ar standarta laidi, galvenais, lai var vaidziņu uzregulēt un laides garumu pamainīt. Ja nešauj kādu sportu, tad pārējie smalkumi, manuprāt, poh
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
19.12.2018. 19:30
Nu re! Standartiņš bija pa īsu un zemu? Man arī. Bet man bija jāpaiet gadiem 7, lai to apjēgtu :). Un kad nopirku savu pirmo CZ 550 LUX versijā laide teju bija tabu. :):):) Bet atlika pāris reizes pašaut SK100 ,lai saprastu ,ka kaut kas nav īsti kā vajag. Pietrūkst laika savākties. Trāpīt jau var , bet diezgan vāji. Uz lūri jau poo, Pietin dzelzi kaut ar izoleni pie aira :) . Vienalga vai bebrs ,alnis vai cūka. Bet tur kur jāveic ātrs tēmēts šāviens šīm, it kā nelielajām izmaiņām, ir ļoti liela nozīme. Laika izteiksmē tas ir apmēram 1/3- 1/2 vairāk laika tēmēšanai pirms šāviena.
Slēpts
20.12.2018. 08:33
standartiņs jau nevienam nav pareizs, ja liek virsū optiku. Reti kurai plintei ir regulējams vaidziņš, bet laides visiem kā reiz priekš mehāniskajiem tēmekļiem. Bez regulējuma vaidziņa kloķējamajam tāpat neiztikt, plinte jau šad tad arī jāiztīra :D
pašlaik iz18 laidei tiek lipināts augstums vaidziņam, laikam būšu ticis jau īstajā, amortizātoru arī jau būšu piedzinis, gan garumu, gan slīpumu - 3D printers dod iespējas eksperimentēt ;) tag tik jāpašauj testā vai viss ir tā kā nākas.
nu un ar nepareizu ieroča balansu tāpat nekas nesanāks, man iz18 un howa svarā vienādi ap 4.5kg, iz18 balanss, manuprāt, perfekts, bet howai baigi disā un ātrs ieplecojums nesanāk kā arī traucē pats amortiņš, ja iz18 izprintēts plastmasas, tad howai ir gumija un tas arī traucē, jo neslīd pa drēbi, ķeras. Tapēc saku, ka, manuprāt, iespringt medībām nah, ja nepaspēj, lai tas dzīvnieks skrien, būs nākamreiz veiksme ;)
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
20.12.2018. 14:11
Nez, varbūt es īsti nesaprotu tēmu, bet man laides vaidziņš kaut kā stipri vienaldzīgs. Kaut kā iztieku bez un nekad nav bijusi doma, ka vajadzētu.
Slēpts
20.12.2018. 14:19
laides vaidziņš nodrošina atkārtojamību ieplecojot, kalpo kā atdure ieplecojot plinti un arī kā vēlviens atbalsta punkts
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
20.12.2018. 15:57
Lai to saprastu iesaku pamēģināt uzšaut ar GRX laidi kādu sēriju pa kustīgu mērķi. Jo tā laikam ir vienīgā ko var ļoti labi saregulēt priekš konkrēta šāvēja. Un pēc tam pašaut ar savu bāzīti. :) Ja uzliek 56 stiklu tad tak uz laides zods jāliek ,lai "pilnu mēnesi" redzētu. Nu bet var jau arī tā.