ja bebrs atrodas ūdenī man liekas ka lode ūdenī izjūk bet bebru nosit ar ūdens radīto spiedienu. Jūlijā viens bebrs iznira man blakus 3m attālumā un blisinās, man uzvilkts kamuflāžas tērps ar bārkstīm, šis nesaprata ka es tur stāvu bet izšaut nevaru. Bebrs aizpeldēja tālāk, tajā mirklī sagatavojos šaušanai, bebrs atpeldēja atpakaļ un tad jau es biju ieplecojis ieroci, atlika tikai optikā noķert. Šāvu pa sprandu, īsāk sakot āda vesela bet kad nodīrāju iekšā lauzti kauli un hematomas.
Slēpts
13.11.2019. 16:11
Bebram ar 22LR pinīgi pietiek līdz 30m. Ja nevar trāpīt pa vadības pulti - tas ir cits stāsts...
Saku to no pieredzes nevis viena tante teica.
5 gramīgo lodi uzlādējot ar bezskaņu ir baigi jātestē uz balastiku. Bebrus 6 metros nēēsmu šāvis, bet tālākais ir bijis 45 - 50m. Vēl ne reizi nēēsmu sūdzējies ka subsonikam uz šādu attālumu pietrūktu enerģijas, visi ir nomedīti ar sašķaidītiem vadības moduļiem. Ja trāpu pa zemu, tad skaidrs ka nopūdelēju un nevainoju ieroci , bet sevi, ka nepareizi noteicu attālumu.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
13.11.2019. 17:21
Laikam mums vel jamacas ir saut, lai ar 22lr ta gultos,taka man negulas ar 22lr,bet ar 223gan medz daudzi apgulties!:)mana skatijuma medit ar 22lr tada ka akstisanas puiku limeni,kadus kakus apsaut pagalma vel tiri ok,lai nesabiedetu tantukus apkartne!:)
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
13.11.2019. 21:39
Sveiki, kolēģi,
Tā kā foruma meklētājs neko neizmeta uz kombinācijām "ieroča pārrakstīšana" un "ieroča pārreģistrācija", pajautāšu iereibušiem cilvēkiem (galu galā, šoreiz tas ir par tēmu). Nupat čoms (uzreiz precizēšu, ka es pats neesmu tas čoms) ielidoja ar vakardienas pergaru pie stūres. Līdz ar to no plintes uz kādu laiku jāatvadās. Gribēju jautāt, kā tagad notiek ieroča pārrakstīšana? Pircējs un pārdevējs nedzīvo vienā atļauju sistēmas iecirknī (pārdevējs rajonā, potenciālais pircējs Rīgā). Vai pircējam, pirms doties uz pārdevēja policijas iecirkni, ir jāizņem iegādes atļauja? Pircējs pats arī ir mednieks, attiecīgās ieroču kategorijas eksemplāri pašam arī seifā stāv.
Pēc loģikas jāizņem, jo policists nevarēs izsniegt jaunajam īpašniekam zaļo papīrīti, bet kautkādu pavaddokumentu, lai aizvestu ieroci reģistrēt savā iecirknī tomēr vajadzēs.
Slēpts
14.11.2019. 00:02
Jāni P, ja nemāki ar 22.LR medīt, tad jā, atliek vienīgi sētas kaķus, tev tas piestāvētu! ;)) Bet ja nopietni, tad tev un arī man un vēl daudziem medniekiem, vēl jāmācās šaut ar 22.LR. un izprast šī kalibra kaprīzes. Es tiešām zinu, kā H.Sūrais ar 22.LR subsoniku liek tos galdniekkungus vienu pēc otra. Jā, distances diži tālāk par 20.m. nav. Tikai precīzi jāpiešauj plinte attiecīgajos attālumos, ņemt vērā gaisa C. ,atrast pareizo medīšanas vietu, pievilināt ar visādām smaržām un skaņām un bez vibrācijām nospiest. Tā kā es vēl neesu izkodis 22.LR kaprīzes, bliežu ar savu 3006 garām bebra galvai, priecājos par ūdens šļakatām un liels prieks, ka gadās arī trofeja! :)))
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
14.11.2019. 06:35
Vesetam-Nekadas atlaujas nebus janem,ja tava ieroca kategorija atbilst vina kat tad vnk parforme papirus uz tevis!Varb tgd ari kas mainijas bet agrak ta bij!
ja bebrs atrodas ūdenī man liekas ka lode ūdenī izjūk bet bebru nosit ar ūdens radīto spiedienu. Jūlijā viens bebrs iznira man blakus 3m attālumā un blisinās, man uzvilkts kamuflāžas tērps ar bārkstīm, šis nesaprata ka es tur stāvu bet izšaut nevaru. Bebrs aizpeldēja tālāk, tajā mirklī sagatavojos šaušanai, bebrs atpeldēja atpakaļ un tad jau es biju ieplecojis ieroci, atlika tikai optikā noķert. Šāvu pa sprandu, īsāk sakot āda vesela bet kad nodīrāju iekšā lauzti kauli un hematomas.
Saku to no pieredzes nevis viena tante teica.
Tā kā foruma meklētājs neko neizmeta uz kombinācijām "ieroča pārrakstīšana" un "ieroča pārreģistrācija", pajautāšu iereibušiem cilvēkiem (galu galā, šoreiz tas ir par tēmu). Nupat čoms (uzreiz precizēšu, ka es pats neesmu tas čoms) ielidoja ar vakardienas pergaru pie stūres. Līdz ar to no plintes uz kādu laiku jāatvadās. Gribēju jautāt, kā tagad notiek ieroča pārrakstīšana? Pircējs un pārdevējs nedzīvo vienā atļauju sistēmas iecirknī (pārdevējs rajonā, potenciālais pircējs Rīgā). Vai pircējam, pirms doties uz pārdevēja policijas iecirkni, ir jāizņem iegādes atļauja? Pircējs pats arī ir mednieks, attiecīgās ieroču kategorijas eksemplāri pašam arī seifā stāv.