Es varu pateikt sekojošo, par cik esmu iesācējs saistībā ar "spico", tad dodos viņas meklējumos pa Rīgas veikaliem. Tad lūk kur esmu bijis- tērbatas ielas veikalā Vinārs normāli kā pie cilvēkiem runāju par attieksmi, pastāsta dod aptaustīt var apspriest šo un to, man patika, Zommerā 1.stāvā kur optikas džeks sakarīgs arī visu pastāsta, parāda, toties uzeju 2.stāvā pie ieročiem, nu atvainojiet mani, jutos kā muļķis. Labi neesmu es tāds meistars un ar karabīnēm neesmu specs, bet interesējos, lai gan šāvis esmu gan armijā gan ar bokseni, gan man pistole pašam ir, bet to augstprātīgo attieksmi! Nezinu gan. Teksts tāds- ko nāc ka nezini ko gribi u.t.t., kas tā par lietu? Stobri arī izlikti 3 gabali. Saku gribas apskatīties, a viņš- neies tak laukā no aružeikas visus nest. Labi, izplūdu jau par traku, bet nu tā ir, aizgāju prom sašutis un iztaisīts kā par muļķi. Man šķiet, ka attieksme cita parādās laukos, biju Gulbenē, pats no tā gala esmu, veikalos- vot tur pārdevējs ar sirdi stāsta un klāsta un var diskutēt kaut līdz vakaram. Noskatīju stobru pa 1200Ls un kaut tajā zommerā maksātu 1000, tāpat nepirktu. Attieksmi tak gribās- ne jau desu vai sieru pa 2Ls pērc, bet stobru.
Atvainojiet domu biedri,biju nedaudz izbraucis.Normu pirku Lietuvā pilsētā Mažaiķi.Tur ir divi veikali.Ja konkrēti, tad vecajā medību veikalā netālu no Maxsimas.Veikalniece bija ļoti pretīmnākoša.Pirmo reizi nebija vajadzīgais daudzums.Iedevām telefona numuru pēc nedēļas zvans var braukt pakaļ. Runājot par degvielu.Brauciens uz Lietuvu man 2x tuvāk,kā braukt uz Rīgu.
Tā jau tas viss būtu, bet pers. man šķiet, ka lielā mērā preču noietu un veikala attīstību nosaka tieši pārdevējs(a). Piem. ir veikals, kurā man regulāri jāiepērkas, un tanī bodē strādā 3 jaukas pārdevējas, taču veikala nodaļai kurā atrodas plintes un patronas vienmēr ir priekšā dzelzs vārti. Manuprāt tas ir nenormāli. Reizēm pircējam vajag nevis nopirkt, bet vienkārši parunāt ar zinošu un nelecīgu pārdevēju, un pircējs nāks atkal un nopirks varbūt pat to, ko iepriekš nebija domājis pirkt, tāpēc ka zinās, ka viņu gaida.
Un pēdējais-nebūt nēesmu sexists vai kāds tur sieviešu nīdējs (tieši otrādi), taču man ne reizi nav nācies sastapt sievieti-pārdevēju, ar kuru var puslīdz profesionāli parunāt par ieročiem, munīciju un tamlīdzīgām specifiskām lietām. Tomēr tā plinšu būšana vairāk piestāv vīriešam:) Lai gan-ir redzēti TĀDI pārdevēji-vīrieši, ka gribas ātrāk no veikala pazust.
Eh...gandrīz gribas uz pusslodzi pašam pastrādāt kādā bodē...:)))
Es teiktu ka liela problema ir arii likumdoshana, mazak vai vairaak, bet varbut ir verts pieskarties, teiksim veikala/ierochu/municijas glabatavas prasibam, sienas biezumam, dzelzs durviim, to izmeriem, pieslegums apsardzes firmam + ligums utt. Tad vel liela latvieshu balelinju (piedodiet) velme nopelniit miljonu pirmaja gada, braukt ar Land Rover dzipiem maksajot 300-400 lvl algas pardevejiem utt. No otras puses, nesaukshu nosaukumos firmas kas importe municiju un ierochus mentenei un armijai un tur jau ir tas lielais rublis, pieljauju. Bet treshkart, nav jau piena paka, neieskriesi 50 metrus talak un nenopirksi letaak.
Paskatieties ka ir ar spico pulveri, viens veikals ved un neatved (laikam aizmirsushi iekraut, klauni taadi - doma ka import/export licenzes saraksta tas nav jauzrada jau ieprieksh un jaapstiprina strategisko prechu iestadee), officialie dileri vispar brinas un nekad spica pulveri veikala nav redzejushi un pat smaku sajutushi, tas pats par lodem utt.
Un domajams, ka viens no galvenajiem trukumiem ir tas ka veikali nesaprot ka "PIRCEJS IR DIEVS". Amen!
Tēmas mums te ļaudis interesanti nosauc, tas ir viens no iemesliem, kapēc šis forums man derdzas..., bet ne par to! Par Norma patronu pirkšanu Lietuvā tika minēts tēmā "Komentejiet ludzu Cehu HPC 11,7g"
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
15.07.2008. 17:56
Teemu "Čehu patronas" neatradu, bet nu labi .... pienjemsim, ka Lietuvaa tomeer ir par 20 santimiem leetaak un es kljuudijos.
Nu un?! Cik tad tu taas patronas peerc? 500-1000? Benziins tak ar naudu maksaa liidz leishiem aizbraukt. :)
Ir Lietuvaa miitiskais teels sportists Sigitas ... vinjsh pats laadee patronas un tirgo, tipa UBER-SUPER-MEGA labas ... maksaaja gan ar ~ tik pat cik original Norma :) .... varbuut Jaanis Rubulis tajaa sakaraa runaaja?
Par Norma patronu cenām tepat forumā tēmā "Čehu patronas" Jānis Rubulis komentēja, ka braucis uz Lietuvu pakaļ, jo tur bijis vidēji par Ls 0.20 lētāk nekā Rīgas Hiks veikalā... Vajadzēs šo lietu papētīt dziļāk! Jānis gan neatbildēja kurā leišu bodē pircis...
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
15.07.2008. 15:47
Kristaps Ozolinjsh:
Piekriitu! Tas ir tieshi tas, ko es teicu ... nu mazinjsh mums tas tirgus :(
Par mediiblietu cenaam arii veel vareetu pastriideeties.
Piemeeram (no savas pieredzes) NORMA muniicija mums ir stipri leetaaka,
Blaser, Browning plintes var sarunaat leetaak, tachu arii Riigaa to var izdariit (esmu pats pircis)
Piem., Walther G22 cena ir faktiski taada pati ... :/ ... taa ka nav jau arii tee Lietuva zelta zeme,
varbuut cilveeki drusku shiveriigaaki un saprot, ka labaak paardot un nopelniti 100ls nevis nepaardot un cereet, ka atnaaks biezais Mihails un uz vinja nopelniis 300Ls .... bez tam leishi visu muuzhu ir bijushi veiklaaki uz visaadiem shmuguljiem nodoklju zinjaa utt, bet tas nu taa ... pilniigi personiigs un ne ar ko nepamatots viedoklis :)))
Vienīgā latviešu mednieku cerība ir, ka, paplašinot savu darbības lauku, šeit ienāks kāds liels medīblietu tirdzniecības tīkls vai nu kāds izdarīgs latvijas veikalnieks nopirks no tāda franšīzi. Jāsamierinās, ka esam ļoti maziņš tirgus un nevienam kā nopietns pircējs neinteresējam:(
Lai gan, paskatoties uz blakus kaimiņu lietuviešu aktivitātēm, nākas secināt, ka varbūt mums nedaudz pietrūkst aktivitātes, izdomas vai nekaunības, jo pie viņiem nez kapēc lielākā daļa medīblietu ir pa lētākām cenām un ar piegādēm arī nav problēmu un nedomāju, ka Lietuvā ir vairāk mednieku!
15.07.2008. 11:25
Jaanis Baars:
Nu varbuut ir 50, bet arii taads skaits gada laikaa prieksh Blaser ruupniicas ir NEKAADS! Atnaak krievija un pasuuta IWE vagonu ar plinteem ;/ un Latvija seezh un gaida rindaa ... nu maza taa Latvija, nevar te nodroshinaat razhotaajam normaalu apjomu :(
... vot i rezultaataa attieksme ... vinji jau pasuutijumus izpildi ... tikai 3 meeneshi, a varbuut 4 .... kaa sanaaks tipa :)
Un pēdējais-nebūt nēesmu sexists vai kāds tur sieviešu nīdējs (tieši otrādi), taču man ne reizi nav nācies sastapt sievieti-pārdevēju, ar kuru var puslīdz profesionāli parunāt par ieročiem, munīciju un tamlīdzīgām specifiskām lietām. Tomēr tā plinšu būšana vairāk piestāv vīriešam:) Lai gan-ir redzēti TĀDI pārdevēji-vīrieši, ka gribas ātrāk no veikala pazust.
Eh...gandrīz gribas uz pusslodzi pašam pastrādāt kādā bodē...:)))
Paskatieties ka ir ar spico pulveri, viens veikals ved un neatved (laikam aizmirsushi iekraut, klauni taadi - doma ka import/export licenzes saraksta tas nav jauzrada jau ieprieksh un jaapstiprina strategisko prechu iestadee), officialie dileri vispar brinas un nekad spica pulveri veikala nav redzejushi un pat smaku sajutushi, tas pats par lodem utt.
Un domajams, ka viens no galvenajiem trukumiem ir tas ka veikali nesaprot ka "PIRCEJS IR DIEVS". Amen!
Nu un?! Cik tad tu taas patronas peerc? 500-1000? Benziins tak ar naudu maksaa liidz leishiem aizbraukt. :)
Ir Lietuvaa miitiskais teels sportists Sigitas ... vinjsh pats laadee patronas un tirgo, tipa UBER-SUPER-MEGA labas ... maksaaja gan ar ~ tik pat cik original Norma :) .... varbuut Jaanis Rubulis tajaa sakaraa runaaja?
Piekriitu! Tas ir tieshi tas, ko es teicu ... nu mazinjsh mums tas tirgus :(
Par mediiblietu cenaam arii veel vareetu pastriideeties.
Piemeeram (no savas pieredzes) NORMA muniicija mums ir stipri leetaaka,
Blaser, Browning plintes var sarunaat leetaak, tachu arii Riigaa to var izdariit (esmu pats pircis)
Piem., Walther G22 cena ir faktiski taada pati ... :/ ... taa ka nav jau arii tee Lietuva zelta zeme,
varbuut cilveeki drusku shiveriigaaki un saprot, ka labaak paardot un nopelniti 100ls nevis nepaardot un cereet, ka atnaaks biezais Mihails un uz vinja nopelniis 300Ls .... bez tam leishi visu muuzhu ir bijushi veiklaaki uz visaadiem shmuguljiem nodoklju zinjaa utt, bet tas nu taa ... pilniigi personiigs un ne ar ko nepamatots viedoklis :)))
Lai gan, paskatoties uz blakus kaimiņu lietuviešu aktivitātēm, nākas secināt, ka varbūt mums nedaudz pietrūkst aktivitātes, izdomas vai nekaunības, jo pie viņiem nez kapēc lielākā daļa medīblietu ir pa lētākām cenām un ar piegādēm arī nav problēmu un nedomāju, ka Lietuvā ir vairāk mednieku!
Nu varbuut ir 50, bet arii taads skaits gada laikaa prieksh Blaser ruupniicas ir NEKAADS! Atnaak krievija un pasuuta IWE vagonu ar plinteem ;/ un Latvija seezh un gaida rindaa ... nu maza taa Latvija, nevar te nodroshinaat razhotaajam normaalu apjomu :(
... vot i rezultaataa attieksme ... vinji jau pasuutijumus izpildi ... tikai 3 meeneshi, a varbuut 4 .... kaa sanaaks tipa :)