Diez ar kādu munīciju šauj biatlonā, kur precizitāte ir ļoti vajadzīga....
Nezinu precīzi, tikai no biatlona translācijām atceros to ka lodes ātrums ir ierobežots, metra attālumā no stobra gala šautuvē ir novietoti hronogrāfi.
4.5cm 50m guļus nav nekāds izcils rezultāts priekš 22LR. Es būtu diezgan bēdīgs ja mana plinte šautu tik štruntīgi. Tehniski biatlonam der gandrīz jebkura standarta patrona, tas ka pēc slēpošanas pa kalniem neviens nekur netrāpa (domāju ka man būtu grūti trāpīt 3l burkā), jau ir cits stāsts. Patronas ar piebildi Biatlon vienkārši labāk darbojas ziemā.
Biatlona mačos šauj ar Lapua Polar Biathlon short range. Treniņos ar fiocchi utml. Visbiežāk ir sausie treniņi, ko biatlonists veic ikdienā, ieplecojot,mērķējot, improvizējot šāvienu netālu novietotā miniatūrā mērķī ierocī ievietojot dummy patronas.
2cm uz 50m ir labs rezultāts. Manam Savage Mark II ātrās patronas negaršo. Un testējot dažādu munīciju uz 50m rezultāts sanāca šāds. Ja nav noslēpums ar kādu ražojumu vai tvistu var panākt 2cm ar CCI Stingers?
Nezinu precīzi, tikai no biatlona translācijām atceros to ka lodes ātrums ir ierobežots, metra attālumā no stobra gala šautuvē ir novietoti hronogrāfi.