Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.02.2020. 11:37
Uz mani lēti populistiski saukļi nestrādā. Izdomā ko labāku.
Pirmkārt tie nav, ne saukļi, ne arī lēti (ja ņem vērā VMD bezjēdzīgi iztērēto budžetu)!
VMD pēc lielos vilcienos veic sekojošas funkcijas:
- Meža likuma izpildi un uzraudzību
- Medību likuma izpildi un uzraudzību
- Ugunsdrošības uzraudzību mežos
Visus trīs blokus VMD veic sūdīgi, vai arī tikpat nemaz.
Pirmais bloks, tā ir bezjēdzīga birokrātija, datu noplūdes, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.
Otrais bloks, feika medību resursu uzskaite, lieka birokrātija, MSAF finansējuma nepildīšana atbilstoši likumam, dienesta stāvokļa izmantošana lai ietekmētu savas, vai pietuvināto personu intereses.
Trešais bloks, pilnīga un totāla izgāšanās, par ko liecina sausi cipari, kādreiz normatīvs bija 0,1 hektārs uz vienu meža ugunsgrēku, šobrīd statistika liecina, ka vidējais meža ugunsgrēks ir jau krietni pāri par vienu hektāru!
Kopumā sausi fakti liecina vienu, šī organizācija vairs nav spējīga kvalitatīvi pildīt tai uzticētos pienākumus un funkcijas!
Meža un Medību likuma uzraudzību var nodot pašvaldībām.
Datu bāzes uzturēšanu Lauksaimniecības Datu centram
Ja atceļ limitētā medījuma statusu pārnadžiem, tad limitu noteikšanu un medību uzraudzību četrām atlikušajām sugām, Mednim, Rubenim, Lūsim (nejaukt ar medību daļas vadītāju) un Vilkam, var nodot Dabas aizsardzības pārvaldei.
Sakarīgie VMD speciālisti dabūs darbu pašvaldībās, kurām šādi speciālisti noderēs, lai realizētu jaunās funkcijas.
Rīgas ūdensgalva ar visiem "ģeniālajiem speciālistiem" un gaisa piļu projektētājiem, varēs pārkvalificēties par sētniekiem, vai doties uz Īriju lasīt sēnes (veikt sēņu monitoringu)!
Jā, jāpiekrīt iepriekš izskanējušam viedoklim, ka Rīgā tev kāds konfektīti atņēma vai nepadalījās. Tādu bļauru rakstu, ka viss ir slikti var par jebkuru iestādi sadzejot. Pašvaldībām meža funkciju iedot - beigta suņa murgi. Lai tiek ar esošajām galā. VMD atšķirībā no pašvaldībām prognozējamā termiņa es visu izdarīšu. Gan klātienē gan attālināti.
16.02.2020. 17:33
Meža funkciju pašvaldībām - tiešām slima suņa murgi!
Slimais suns vēlētos dzirdēt pamatojumu šādam apgalvojumam. Es savu priekšlikumu tomēr cenšos pamatot, atšķirībā no klibā VMD fanātiskajiem aizstāvjiem, kas to vien dara, kā karina man birkas! :D P.S. pie kā gan es jau sen esmu pieradis... :D
Kas mainīsies ja nolikvidēs VMD? Kur pašvaldība ņems tos godīgos darbiniekus? Nekas jau nemainīsies, ja pašreizējais negodīais mežzinis nomainīs tikai kabinetu. Un kā vispār pašvaldībās ir ar to godīgumu? Tos sensenos laikus, kad notika zemes reforma, labāk neatcerētos. Pietiktu ar jaunākiem laikiem. Drīzāk būtu jāpanāk lai VMD darbinieki ievērotu likumus, kuri nosaka viņu darbības rāmjus. Ierosinājums pārnadžiem atcelt medību atļaujas nav nopietns. Atcerēsimies kādēļ aļņiem ieviesa dalījumu govis un nenoteikts. Tikai tādēļ ka lielākā mednieku daļa vēl nav pietiekami apzinīga. Varbūt ir arī robs zināšanās. Kur Eiropā uz lielajiem pārnadžiem nav vajadzīgas atļaujas?
16.02.2020. 20:00
Kur Eiropā uz lielajiem pārnadžiem nav vajadzīgas atļaujas?
Piemēram Vācijā. Un ne tikai... Mēs vēl aizvien mokamies ar PSRS domāšanas atliekām.... :( Sakiet man lūdzu, kādu lomu attiecībās starp mednieku un zemes īpašnieku spēlē VMD??? Es jums pateikš, VMD ir uzmeties par šo attiecību suteneri! Un kā jau kārtīgs suteneris iekasē par šo "pakalpojumu" naudu!
Ne tikai mocamies ar PSRS domāšanas atliekām, bet joprojām tās darbojās un notiek.
Slēpts
16.02.2020. 20:15
Ne visiem zemes īpašniekiem jebkurš zvērs, kas pāriet viņa laukam, ir kaitnieks, bet daudzi gan tā uzskata. Ja zemes īpašnieka un mednieka starpā nebūtu tas ''suteners'', iespējams uz laukiem reti kad būtu redzami pārnadži..
16.02.2020. 21:16
Ne visiem zemes īpašniekiem jebkurš zvērs, kas pāriet viņa laukam, ir kaitnieks, bet daudzi gan tā uzskata. Ja zemes īpašnieka un mednieka starpā nebūtu tas ''suteners'', iespējams uz laukiem reti kad būtu redzami pārnadži..
Vēl viens padomju domāšanas piemērs. Eiropā viss sākas un beidzas ar īpašnieku, nevis mednieku. Vajag iepazīties ar civillikumu. Īpašums ir svēts! Jebkurā gadījumā tieši īpašnieka intereses vienmēr būs primāras, nevis mednieka!
16.02.2020. 21:18
Un otrkārt, pārnadžu populācijām šobrīd klājas tik saldi, ka pat pie krietni lielāka medību spiediena (kas tehniski nav realizējams) to populācijas netiks apdraudētas. Drīzāk ir jārunā par virzību uz otru galējību- pārpopulāciju!
Pirmkārt tie nav, ne saukļi, ne arī lēti (ja ņem vērā VMD bezjēdzīgi iztērēto budžetu)!
VMD pēc lielos vilcienos veic sekojošas funkcijas:
- Meža likuma izpildi un uzraudzību
- Medību likuma izpildi un uzraudzību
- Ugunsdrošības uzraudzību mežos
Visus trīs blokus VMD veic sūdīgi, vai arī tikpat nemaz.
Pirmais bloks, tā ir bezjēdzīga birokrātija, datu noplūdes, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.
Otrais bloks, feika medību resursu uzskaite, lieka birokrātija, MSAF finansējuma nepildīšana atbilstoši likumam, dienesta stāvokļa izmantošana lai ietekmētu savas, vai pietuvināto personu intereses.
Trešais bloks, pilnīga un totāla izgāšanās, par ko liecina sausi cipari, kādreiz normatīvs bija 0,1 hektārs uz vienu meža ugunsgrēku, šobrīd statistika liecina, ka vidējais meža ugunsgrēks ir jau krietni pāri par vienu hektāru!
Kopumā sausi fakti liecina vienu, šī organizācija vairs nav spējīga kvalitatīvi pildīt tai uzticētos pienākumus un funkcijas!
Meža un Medību likuma uzraudzību var nodot pašvaldībām.
Datu bāzes uzturēšanu Lauksaimniecības Datu centram
Ja atceļ limitētā medījuma statusu pārnadžiem, tad limitu noteikšanu un medību uzraudzību četrām atlikušajām sugām, Mednim, Rubenim, Lūsim (nejaukt ar medību daļas vadītāju) un Vilkam, var nodot Dabas aizsardzības pārvaldei.
Sakarīgie VMD speciālisti dabūs darbu pašvaldībās, kurām šādi speciālisti noderēs, lai realizētu jaunās funkcijas.
Rīgas ūdensgalva ar visiem "ģeniālajiem speciālistiem" un gaisa piļu projektētājiem, varēs pārkvalificēties par sētniekiem, vai doties uz Īriju lasīt sēnes (veikt sēņu monitoringu)!
Slimais suns vēlētos dzirdēt pamatojumu šādam apgalvojumam. Es savu priekšlikumu tomēr cenšos pamatot, atšķirībā no klibā VMD fanātiskajiem aizstāvjiem, kas to vien dara, kā karina man birkas! :D P.S. pie kā gan es jau sen esmu pieradis... :D
Piemēram Vācijā. Un ne tikai... Mēs vēl aizvien mokamies ar PSRS domāšanas atliekām.... :( Sakiet man lūdzu, kādu lomu attiecībās starp mednieku un zemes īpašnieku spēlē VMD??? Es jums pateikš, VMD ir uzmeties par šo attiecību suteneri! Un kā jau kārtīgs suteneris iekasē par šo "pakalpojumu" naudu!
Vēl viens padomju domāšanas piemērs. Eiropā viss sākas un beidzas ar īpašnieku, nevis mednieku. Vajag iepazīties ar civillikumu. Īpašums ir svēts! Jebkurā gadījumā tieši īpašnieka intereses vienmēr būs primāras, nevis mednieka!