Man ir VEPR 308 Win. ar garo laidi kopā ar pilno pastobri. Ir viņam labas lietas un arī ne tik labas.
Labās: Vienkārš apkopšanā un tīrīšanā, visiem loriņiem elementāri var tikt klāt. Stobru ar garo slauķi mierīgi var tirīt no patrontelpas nevis kā citiem pusautomātiem no stobra priekšas gala. Aizslēgkārbā viss elementāri iztīrams. Starp citu man nevienā veiklā nav mācējuši paskaidrot, kā tīrīt Brownig pusautomātu! (Krutākā atbilde: jānes pie apkopes meistara) Šāvienu blīvums priekš pusautomāta labs, kaut arī izvālēsi 20 lodes vienu aiz otras. Labs uz gaidi, pagaidām bēgošo nav, tikai kritušie, gan buki gan cūkas.
Netik labas: Dzinējmedībām mans modelis pasmags (4 kg + optika). Tākā ir ko turēt uz rokām, bet es izlīdzos pārliekot siksnu tikai pie laides un tad karabīne man karājas siksnā jau ieplecota.
Ja nemaldos, tad arī cena tagad šim modelim jau ap 750 LVL!!!
Taču galvenais pērkot ieroci, pacilā, piemet pie pleca, ja uzreiz nevari noķert tēmekļus, vai nejūties ar to ērti, labāk meklē citu, kurš uzreiz krīt plecā.
Nu jā, bet ko jūs ieteiktu ņemt šo stobru, ja ņem vērā to faktu, ka man tā pirmā karabīne un tik ātri arī mainīta netiks, jeb nosvērties uz kādu ārzemju ražojumu. Ja uz ārzemju, tad uz kādu marku man lūkoties? Nu un cenu ziņā no 400-600 Ls varētu rēķināties, dārgāku gan nepavilkšu.
Pēc norma.cc datiem, 150 metros lodes ātrums un enerģija:
308Win. Oryx 11,7 g - 647 m/s un 2446 J
7,62x54R Soft Point 11,7 g - 621 m/s un 2254 J
Trajektorijas 150 metros būtiski neatšķiras.
Tā ka 308Win būs drusku jaudīgāks. Arī patronu izvēle būs daudz lielāka. Vienīgais, ka vepri tomēr labāk barot ar krievu ražojuma patronām, kam ir par kādām milimetra desmitdaļām lielāks diametrs, taču atkāpšanās ceļš uz Rietumu patronām ar būs.
Kungi, esmu mednieks iesācējs, lai gan šāvis esmu daudz un dikti, bet man interesē konkrēti šitais ierocis- """Вепрь" калибра 7,62x54R". Ko jūs teiktu ir jēga ņemt, jebšu draņķis? Patronas jau salīdzinoši lētas arī pats nemaksā dārgi 550Ls Vinārā. Veikala pārdevēji jau teica, ka labs, kā arī kāds onkulis no Limbažiem , kurš bija ieceļojis patronas iepirkt slavēja un teica, ka viņu kolektīvā pāris mednieki ir nopirkuši vepri un priecīgi un apmierināti. Varbūt man paskaidrojiet kāda atšķirība ir starp šito kalibru un 308Win, jo cena 308 ir 440Ls. Gaidu kādu atziņu vai komentāru.
ipirku vepr super no sākuma vis skaisti un jauki ,bet pēc kādam simt izšautām patronām - bēda .patrona no aptveres mēdz isprūst starp aizslēgu un stobru t.i patrona nevis ielec stobrā bet slidot ārā no aptveres ieķilejas blakus stobram , un nekad nevar zināt būs otrs šāviens vai nē.varbūt kāds zin kādas zāles pret to?
Labās: Vienkārš apkopšanā un tīrīšanā, visiem loriņiem elementāri var tikt klāt. Stobru ar garo slauķi mierīgi var tirīt no patrontelpas nevis kā citiem pusautomātiem no stobra priekšas gala. Aizslēgkārbā viss elementāri iztīrams. Starp citu man nevienā veiklā nav mācējuši paskaidrot, kā tīrīt Brownig pusautomātu! (Krutākā atbilde: jānes pie apkopes meistara) Šāvienu blīvums priekš pusautomāta labs, kaut arī izvālēsi 20 lodes vienu aiz otras. Labs uz gaidi, pagaidām bēgošo nav, tikai kritušie, gan buki gan cūkas.
Netik labas: Dzinējmedībām mans modelis pasmags (4 kg + optika). Tākā ir ko turēt uz rokām, bet es izlīdzos pārliekot siksnu tikai pie laides un tad karabīne man karājas siksnā jau ieplecota.
Ja nemaldos, tad arī cena tagad šim modelim jau ap 750 LVL!!!
Taču galvenais pērkot ieroci, pacilā, piemet pie pleca, ja uzreiz nevari noķert tēmekļus, vai nejūties ar to ērti, labāk meklē citu, kurš uzreiz krīt plecā.
http://talks.guns.ru/forummess...
308Win. Oryx 11,7 g - 647 m/s un 2446 J
7,62x54R Soft Point 11,7 g - 621 m/s un 2254 J
Trajektorijas 150 metros būtiski neatšķiras.
Tā ka 308Win būs drusku jaudīgāks. Arī patronu izvēle būs daudz lielāka. Vienīgais, ka vepri tomēr labāk barot ar krievu ražojuma patronām, kam ir par kādām milimetra desmitdaļām lielāks diametrs, taču atkāpšanās ceļš uz Rietumu patronām ar būs.