Par tēmu - kolēģis nesen nopirka. Prieki nebija ilgi, nemet ārā izšauto čaulīti. Tagad gaida, kad aizsūtīs atpakaļ uz rūpnīcu un tur skatīsies. Ieroču meistars esot teicis, ka tas Latvijā jau otrs gadījums.
Medību stāžs: kopš mana cilts parādijās uz plakanzemes
Medību trofejas: 1
30.01.2023. 19:36
Nu tādā ziņā jā,zāle,lapas,bet nevar izpīpet matemātiski,jo vējš ir mainigs,piem,lidz sotakam viņš nepuš,tad no 200m jau ir brāzmains,tad lodei lidojot vel 100 pūš jau no citas puses,vot tā kautkā un respektīvi nevar sarēkināt atrumu un vadīt apsteidzi ar kliku,nekad tā nēsmu trāpijis,bet ar iznešanu 95% trāpu!
Nu, šaubos ka gluži "nevar" Ir zāle, ir koku lapas utt. Bet, tas viss prasa treniņus, un reālā vidē nevis šautuvē. Kas, prakstiski, iet pretrunā ar šaušanas noteikumiem medību platībās. Kam interesē - atliek trennēties uz nabaga lapsām.
Medību stāžs: kopš mana cilts parādijās uz plakanzemes
Medību trofejas: 1
30.01.2023. 19:13
Vispār vējš ir lielākā problēma,un viss lielākā problēma ir tā ,ka vējš nav konstanta vērtība!
Un mana doma ir tā ka šaujot dabā,nevis lasot pēc karodziņiem ābeci,vēju nevar izpīpēt!
Tieši horizontāli vēja laikā esmu šāvis ar iznešanu un ļoti rezultatīvi,kliks nestrādā dabā pa horizontāli!
Slēpts
30.01.2023. 18:48
Nelaime, ka no atbalsta šautuvē plauksta, reālās medībās ir 3. Un stirnas lieluma zvērā jau var būt problēmas. Nerunāju par šaušanu pa lidojošiem briežiem utt, kas ir cits stāsts.
Slēpts
30.01.2023. 18:20
ja tālāk par 100m nešauj, tad principā plauksta ir pilnīgi pietiekoša
Slēpts
30.01.2023. 17:46
Es ieteiktu visiem iet trenēties, lai droši zin ka var šaut visus 300m. Nevis pieņemt "es jau nekad virs 150m nešauju". Ar tādu pieeju arī 150m jau ir par tālu, ja nezini kā lode reaģē uz vēju, kā pareizi jāšauj no dažādas cietības atbalsta utt. Ir jocīgi šautuvēs skatīties uz mērķiem "iet jau labi" kur 100m no atbalsta ir plaukstas lieluma "grupa".
Slēpts
30.01.2023. 13:25
un jāanalizē katrs šāviens, kapēc tā sanāca trāpīt vai aizšaut garām. tad ar laiku tā arī ir, notēmē un jau jūti, nē nebūs, nav jēgas riskēt un izdarīt šāvienu. Tas attiecas arī līdz tiem 150m
Es teiktu gribēja ferrari par fiat cenu....
Un mana doma ir tā ka šaujot dabā,nevis lasot pēc karodziņiem ābeci,vēju nevar izpīpēt!
Tieši horizontāli vēja laikā esmu šāvis ar iznešanu un ļoti rezultatīvi,kliks nestrādā dabā pa horizontāli!