Es domāju , ne jau visiem viss 100 % krīt un paliek uz vietas . Ar visu labo šaušanu ir bijis , ka jāsauc suns palīgos . Doma ir tāda ,( ja pareizi saprotu) gan ar lielo kalibru , gan ar pieļaujamo mazo kalibru ja normāli trāpa - labi , ja nē tad slikti , dzīvnieks aiziet . Būtībā tas ir mīts , ka ar 9-nieku var trāpīt kur grib un dzīvnieks paliks uz vietas . Jautājums ir tāds , vai nepieciešams Latvijā dzīvniekus šaut ar lielgabalu , ja to pašu var izdarīt ar 308 win , protams pie normāla trāpījuma .
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
27.10.2018. 21:17
Bet kapec tev Aivar nekrit?ja man ar 308win krit un uzskatu ka jaudas ir pietiekami,bet tev savejam kurs vismaz reizes 10labak sauj nekrit kosmoss kautkads :)
Bet kapec tev Aivar nekrit?ja man ar 308win krit un uzskatu ka jaudas ir pietiekami,bet tev savejam kurs vismaz reizes 10labak sauj nekrit kosmoss kautkads :)
Gan jau Aivars arī 10 reizes vairāk šauj un arī tālākās distancēs un tāpēc arī rodas tie "nekrīt" gadījumi un tad nu situācijas labošanai tiek šauts pa mērķi un saukti palīgā arī papildus Džouli. Distancēs kurās es parasti šauju .308 win nu pilnīgi pietiek.
Aprīkojums: FABARM Euro S 12/76 TRIBORO +ATN ULTRA SIGHT sarkanais punkts; Remington770 243 Win +OPTISAN 2,5-10x50;TITAN 6 6,5x55 un 9,3x62 +MEOSTAR R1 1,5-6x42RD
Suņi: Bija...
27.10.2018. 23:51
Ir pieejamas karabīnes ar maināmiem stobriem,piemēram Titan 6,par normālu cenu.Vienu nikno kalibru dzinējmedībām,otru maigāku papīram,bukiem,lapsām,ja džauli atļauj tad arī uz gaidi.Ierocis nemainas,ja esi pie viena pieradis,tad samaini stobru,attiecīgi pārklikšķini optiku,izšauj vienu,divas proves patronas un uz priekšu.Klusinātāju vajaga ņemt niknajam stobram,tad der arī maigajam,praksē pārbaudīts.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
28.10.2018. 00:22
Hornady a max 2600dzouli 300m un ar pasladeto var dabut 2800!
Slēpts
28.10.2018. 00:34
Cik tad ir starts?
amax jau papīram tik der, lodes uzbūve max sūdīga medībām - ātri šķīstoš svins, kā reiz veselības uzlabošanai :D
Un J ir tikai viens no lielumiem, kas palīdzēs nogāzt.
Gan jau Aivars arī 10 reizes vairāk šauj un arī tālākās distancēs un tāpēc arī rodas tie "nekrīt" gadījumi un tad nu situācijas labošanai tiek šauts pa mērķi un saukti palīgā arī papildus Džouli. Distancēs kurās es parasti šauju .308 win nu pilnīgi pietiek.
amax jau papīram tik der, lodes uzbūve max sūdīga medībām - ātri šķīstoš svins, kā reiz veselības uzlabošanai :D
Un J ir tikai viens no lielumiem, kas palīdzēs nogāzt.