Nevajadzētu aizmirst ,ka lielākā daļa lodes trajektoriju radītāju kas redzamas internetā ir paradītas šaujot ar ieroci bez optikas, un šī redzamā trajektorija nebūs šaujot ar ieroci kuram ir uzstādīta optika. Ieroča īpašniekam un mednieka vienmēr jābūt pacietīgam.
...Imant V.,tikko es ko meklēju i-netā par ballistiku,tā man visu laiku rādās tā "mazākā daļa". ij attālums no stobra ass līdz tēmēšanas asij norādīts,ij patronu kalibriem un ložu veidiem vislabākais piešaudes attālums uzrakstīts,ij visādi citādi parametri izklāstīti. atbrauc,Imant, 6-7septembrī uz ĀDAŽIEM '(info: saufed.lv),tur varēs parādīt parādīt sajēgu ij 50m ,ij 300m distancēs,tad zināsim,ka esi kārtīgs plinšu GURU un to ģēlu zini riktīgi...
Imant, ja Tu apskatītos saiti, kuru ieliku, redzētu, ka tur var norādīt "height of sight line", jeb optiskās ass līnijas augstumu attiecībā pret stobra asi...tātad, gandrīz jebkuru tēmekli.... Protams, neder variants, kad optika ir sānos, kā tas laikam ir dažiem krievu p/a...
Juris Koks, 02.09.2008. 23:36
Pēdējo reizi manīts 2008-09-03 08:52
Jāni beidz dirsties, analfabēti tā arī paliks analfabēti ja Tu viņus neiemācīsi. Neviens mēs nepiedzimstam par ballistikas korifejiem.
Juri, ne jau jautājums par ballistiku mani satrauc, bet atsevišķu eksemplāru gramatiskais stils kādā viņi uzrunā pārējos foruma dalībniekus. Redz, viņš reģistrējoties forumā, ir spējīgs pierakstīt savu vārdu un uzvārdu gramatiski pareizi, bet savos komentāros un jautājumos neuzskata par vajadzību lietot pareizos burtus un pieturzīmes. Reizēm pie labākās gribas nevar ierubīties, ko viņš gribējis pateikt. Te izpaužas cilvēka kultūras līmenis. To laikam ne Tu ne es nevienam neiedosim. Tāpēc apzināti analfabētiski sastādītiem tekstiem vispār nepievēršu nekādas uzmanības.
Es tīri no balistikas gribētu mazliet papildināt. Angliski ir taads jeedziens POINT BLANK RANGE. Pamatā jebkurš no balistikas kalkulatoriem to izrēķina. Balstoties uz konkrētās lodes trajektoriju un uz vēlamo kill zonas lielumu (piemēram 10cm), var izrēķināt zero distanci, uz kuru piešaujot, lodes trajektorija ir visplakanākā. Un savukaart POINT BLANK RANGE ir atāluma diapazons (piemēram no 50m līdz 250m), kurā var droši ņemt krustā, nedomājot par korekciju, jo 10cm robežās trāpijums ir garantēts.
Veči pareizi saka, noliec 100 metros 4-5 centimetri pa augšu un tad paskaties cik nokrīt uz 200.
Ja luste, paskaties arī uz 50 un 150. Tad tev būs skaidrs, cik augstu paceļas pēc 100 un arī
kur ir tuvā un tālā nulle. Sākumam pietiks un tālāk jau pats būsi gudrs.
Pēdējo reizi manīts 2008-09-03 08:52
Jāni beidz dirsties, analfabēti tā arī paliks analfabēti ja Tu viņus neiemācīsi. Neviens mēs nepiedzimstam par ballistikas korifejiem.
Juri, ne jau jautājums par ballistiku mani satrauc, bet atsevišķu eksemplāru gramatiskais stils kādā viņi uzrunā pārējos foruma dalībniekus. Redz, viņš reģistrējoties forumā, ir spējīgs pierakstīt savu vārdu un uzvārdu gramatiski pareizi, bet savos komentāros un jautājumos neuzskata par vajadzību lietot pareizos burtus un pieturzīmes. Reizēm pie labākās gribas nevar ierubīties, ko viņš gribējis pateikt. Te izpaužas cilvēka kultūras līmenis. To laikam ne Tu ne es nevienam neiedosim. Tāpēc apzināti analfabētiski sastādītiem tekstiem vispār nepievēršu nekādas uzmanības.
Ja luste, paskaties arī uz 50 un 150. Tad tev būs skaidrs, cik augstu paceļas pēc 100 un arī
kur ir tuvā un tālā nulle. Sākumam pietiks un tālāk jau pats būsi gudrs.