ФО-2М1 ir Tulas rūpnīcas ražojums, kādreiz tirgoja Hiksā.
Mīnusi: stiprinās uz stobra; ne pārāk ērts plāksnes tipa slēdzis, kurš jātur ar palielu spēku:(
Plusi: kompakts; pietiekama gaisma līdz 100m un pietiekami ilgs degšanas laiks.
Bet vispareizāk būtu medīt ar nakts optiku - nebaida dzīvniekus un var novērtēt medījamo dzīvnieku!
Nu bet man šis lukturis patīk, nav un tik daudz spēka jāpieliek to ieslēdzot.
Ja nešaubos Latvijā ar nakts optiku ir aizliegtas medības??? Es tad jau labāk uzliktu siltuma optiku, kad tumsā tu redzi katru dzīvnieka izdalīto siltumu, laba lieta, bet nekur par pārdošanu neatrodu info. Varu saderēt arī dārgs verkis. Bet lieta laba, esmu redzējis uz prakses to. Nakts optika tad vispār nav vajadzīga. Un vēl liels plus ir tāds ka tu redzi kas krūmos ar stāv, tas ir kas par dzīvnieku un cik to ir, bet nevis dzirdi tikai čaboņu!!!
Edgariņ, vai gadījumā dzimumu nevar redzēt? Vai varbūt ir vai nav zelts?
Veči, jomajo, manuprāt šī tehnoloģiskā attīstība sāk iet nepareizu ceļu! Varbūt atļausim kādam lopiņam arī izdzīvot? Lasu un šķiet skatos filmu "Svešie - 2"
Jurčik, lopiņu izdzīvošanu nodrošina limiti un licences.
Lopiņus visvairāk kaitina neveiksmīgas un tādēļ biežas medības ar dzinējiem un suņiem.
Vishumānākās kā reiz ir limitētas medības no tornīša ar nakts optiku.
Diemžēl 2+ paaudzes nakts optika maksā vairāk nekā laba karabīne.
Medniekiem otrādi - visjautrākās ir dzinējmedības.
Tur reizēm notiek brīnumu lietas.
Edgar, siltuma optika maksā tik daudz, lai par šo tēmu nebūtu vērts sākt diskutēt. Protams, naktenieki Latvijā nav atļauti, bet vajadzētu! Un tieši aiz tā apsvēruma, kuru minēja Viesturs - mazāk traucē un traumē medījamo dzīvnieku.
Neviens par to nerunā (un pareizi dara), bet pieļauju, ka jau šobrīd kādi 10% Latvijas mednieku piesardzīgi lieto šādas palīgierīces.
Par siltuma optiku konferencē jau bija raksti pirms pus gada.
Bija arī interesantas adreses http://www.jagerpro.com/index.... http://www.jagerpro.com/JPStor...
++
Siltuma optika darbojas infrasarkano staru diapazona garajā galā.
Tur ir lielāks viļņu garums nekā redzamajai gaismai.
Tāpēc arī spilgtiem attēliem ir visai zema izšķirtspēja jeb asums.
Var sajaukt cūku ar godīgu dzērāju, kas rāpo mājup ::))).
Ieraudzīt kuilim ilkņus nav iespējams.
Negribu vairs lukturi ar izņemamām lādējamām baterijām, kārtīgi izpumpē, un viņa nomirst galīgi. Man ir Scorpion R500 ar iekšējo akumulatoru, tam ir aizsargčips- kā volti par maz, tā vispār neieslēdzas, tāpēc vienmēr jātur pilns aķis, kalpo jau 1,5 gadus. Čomi to pašu testēja uz ilgumu, izturēja stundu un 10 min. Starp citu, nav bijis problēmu ar ksenona lampas iedegšanos, ja tāda ir, tad vainu meklē slēdzī.
Aprīkojums: Browning Bar II 30-06, Tikka T3 Supervarmint 6.5x55 SE;MP-27 12.kal.; MP-153 12/76, IZH 18 .223, IZH 54- DEAKTIVIZĒTS, mp-27 EM 12KAL.
Medību trofejas: 8
07.10.2008. 22:17
Man arī ie Scorpion R 500. Viss apmierina. Lietoju kādus 2 gadus. Taču tagad sēžot uz gaidi viņš atdziest un bača tura kādas divas minūtes un atslēdzas.
Mīnusi: stiprinās uz stobra; ne pārāk ērts plāksnes tipa slēdzis, kurš jātur ar palielu spēku:(
Plusi: kompakts; pietiekama gaisma līdz 100m un pietiekami ilgs degšanas laiks.
Bet vispareizāk būtu medīt ar nakts optiku - nebaida dzīvniekus un var novērtēt medījamo dzīvnieku!
Ja nešaubos Latvijā ar nakts optiku ir aizliegtas medības??? Es tad jau labāk uzliktu siltuma optiku, kad tumsā tu redzi katru dzīvnieka izdalīto siltumu, laba lieta, bet nekur par pārdošanu neatrodu info. Varu saderēt arī dārgs verkis. Bet lieta laba, esmu redzējis uz prakses to. Nakts optika tad vispār nav vajadzīga. Un vēl liels plus ir tāds ka tu redzi kas krūmos ar stāv, tas ir kas par dzīvnieku un cik to ir, bet nevis dzirdi tikai čaboņu!!!
Veči, jomajo, manuprāt šī tehnoloģiskā attīstība sāk iet nepareizu ceļu! Varbūt atļausim kādam lopiņam arī izdzīvot? Lasu un šķiet skatos filmu "Svešie - 2"
Lopiņus visvairāk kaitina neveiksmīgas un tādēļ biežas medības ar dzinējiem un suņiem.
Vishumānākās kā reiz ir limitētas medības no tornīša ar nakts optiku.
Diemžēl 2+ paaudzes nakts optika maksā vairāk nekā laba karabīne.
Medniekiem otrādi - visjautrākās ir dzinējmedības.
Tur reizēm notiek brīnumu lietas.
Neviens par to nerunā (un pareizi dara), bet pieļauju, ka jau šobrīd kādi 10% Latvijas mednieku piesardzīgi lieto šādas palīgierīces.
Bija arī interesantas adreses
http://www.jagerpro.com/index....
http://www.jagerpro.com/JPStor...
++
Siltuma optika darbojas infrasarkano staru diapazona garajā galā.
Tur ir lielāks viļņu garums nekā redzamajai gaismai.
Tāpēc arī spilgtiem attēliem ir visai zema izšķirtspēja jeb asums.
Var sajaukt cūku ar godīgu dzērāju, kas rāpo mājup ::))).
Ieraudzīt kuilim ilkņus nav iespējams.
Interesanti ar kādu kalibru tie šāva?