Kad tu būsi visu dienu nolencis,nobraucis bāku zupas,un viens tāds "daiļšāvējs',kas tā vietā ,lai izbrauktu uz šautuvi saka. es tāpat labi šauju" aizmauc abus stobrus garām pa 20 m ,tad tu sapratīsi medību prieku.
Mēdz būt, ka šautuvē snaipers- medībās pūdelis. Medībās dzinējus vajag izvēlēties izlozejot, jo vajag mežu iepazīt arī snaiperiem -savādāk, kas tas par mednieku, kas nepārzin un neiepazīst mežu. Un ja kolektīvā kads gados cienijams mednieks un šautuvē sašaut nevar un paiet lāgā nevar, tad ko -viņam priekš pārējiem aknas cept.
mūsu kolektīvā arī ir mači. pilnīgi un noteikti vajadzīga lieta. arī treniņi jo vairāk jo labāk. itkā loģiski ka tie kas nevar trāpīt jāliek dzinējos, BET neatbalstu. mačos tomēr tā roka var notrīcēt aiz uztraukuma. un ja es nesašauju japaliek gadu dzinējos? nu nē. lai tad ir izloze.
mums kolektīva par labiem rezultāreim izsniedz atļaujas uz šādiem tādiem medījumiem
Jaskatas katru reizi jau individuali, par katru kas nesašauj punktus, likt tā ka ar ciri dzinējos uz gadu stulbi, es uzskatu ka tā jau ir borzīšana vot redz es varu es trenējos, un Tu losis nevari, 100% piekrītu tikai un vienīgi izlozes variantam par dzinējiem, jo katrā kolektīvā ir vīri, kuri nešāšaus vajadzīgo, kuru satrauksies, kuriem roka nodrebēs.. bet tā jau katra kolektīva iekšējā lieta!
Par šaušanas mačiem jau nav runa. Mūsu mednieki mēģināt "atšauties" var visas vasaras garumā, labi, ka šautuve ( Steķos ) ir blakus. Trenēties ( baigi svētīga lieta ), kā arī nokārtot šaušanas ieskaiti var katru piektdienu un ja pat tad neatrodi laiku vai nav vēlēšanās, tad sorry... Pie tam šaut var iemācīties tikai REGULĀRI šaujot.
Piekrītu, Jurim: "šaut var iemācīties tikai REGULĀRI šaujot". Mūsu klubs katru gadu rīko mačus - 3..4 veidos (šķīvīši, gludais, spicais ), kā rezultātā - grupiņas izcīna brieža atļauju, labākais šāvējs - buciņu, bet klubs redz, kas varētu labāk startēt Minhauzenā. Taču, manuprāt, lielākais ieguvums ir visiem večiem, kas paši pārliecinās, ko tad viņi īsti spēj. Par "rokas nodrebēšanu" - vai tad brīdī, kad dzīvnieks lien no krūmiem tiem "trīcētājiem" roka nenodrebēs??? Ne sapalviņas, šaujiet garām!!!
Nu, nevaru noturēties neko nepateicis! Te izskanēja doma, ka dārgi. Es teiktu tā - parēķinam, cik maksā medību apģērbs, ierocis, degvielas, patronas, aprīkojums utt. - lētāk ir nemedīt. Bet, ja vēlies medīt, tad vismaz reizi gadā vajag sevi pārbaudīt, vai vari trāpīt. Arī ierocim pārbaude par sliktu nenāks. Un trenniņš uz dzīvu dzīvnieku tomēr sanāk daudz dārgāks (varbūt šāvējam nē, bet dabai un faunai pāridarījums būs daudz lielāks).
mums kolektīva par labiem rezultāreim izsniedz atļaujas uz šādiem tādiem medījumiem