Negribu nevienu aizvainot un sākt di-sties... Izteikšu tikai savu viedokli.
1 Nevajag uzskatīt, ka Latvijā ir tikai viens speciālists, kurš pazīst skābes zina kādos apstākļos ar tām strādā un kaut ko jēdz no oksidēšanas procesa
2 pilnībā nepiekrītu ka garāžā to veikt nav nekādu izredžu, jo kāds nu kuram aprīkojums...
3 un vēl, apdegumu daži pamanās gūt arī kartupeļus cepot.
Nekā personīga, tikai mans viedoklis...
Veči,nevajag grābstīties gar tādām lietām,no kurām maza saprašana.Esmu vairākus gadus PSRS strādājis par galvaniķi un zinu,ko nozīmē melnināšana ar NaOH,slāpekļskābi un pārējām sastāvdaļām,kuru nosaukumi reti kuram diskutētājam kautko izteiks.
Tas ir nopietns process pie augstām temperatūrām (līdz 140 grādiem),kas prasa pieredzi un zināšanas un virtuvē vai garāžā to veikt nav nekādu izredžu.
Protams,var jau riskēt sabojāt ieroci,gūt ķīmisku apdegumu no slāpekļskābes,pašam un citiem sarīties kodīgā nātrija tvaikus,pidirst vidi,jo skalošana ir vajadzīga nopietna (man skalojamās vannās praktiski visu laiku bija caurtece).
P.S.Komentārus nelasīšu.
Tas slavenais BLUE WONDER ir ebay par 29 GBP+sūtīšana 7 GBP.
Pēc izjaukšanas seko daļu slīpēšana, pulēšana un nikna attaukošana. Kvalitatīvi attaukot nevar nedz ar šķīdinātājiem ne kādiem supermazgāšanas līdzekļiem. Obligāti jāvāra dažādu ķimikāliju šķīdumā (ir vairākas receptes). STARP CITU ARĪ PIRMS KRĀSOŠANAS ar Dura Coat! Ja negrib lai zem krāsas sāk rasties jaunas dzīvības formas un pēc brīža krāsa nenolobās.
Tad seko oksidēšanas process, kas aizņem 9-10 stundas. Arī oksidējamajam šķīdumam ir receptes variācijas, atkarībā no tā, kādu toni grib dabūt. Arī šajā procesā stobrs būs jāvāra vismaz 7 reizes.
Pēc tam seko oksidēto detaļu izkarsēšana neitrāla pH eļļā, lai tiktu vaļā no visām iespējamām ūdens paliekām.
Plānoju pieķerties vēl vienam ierocim, var būt uztaisīšu detalizētu foto reportāžu, ja nebūs pārlieku liels slinkums.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
19.06.2010. 10:46
Māte google gluži nepalīdzēja, taču izdevās uziet info par metālu oksidēšanu, jeb kā te tiek minēts - melnināšanu. Info slāvu valodā, te būs saitīte - http://www.sdelaysam.info/meta...
Pirms melnināšanas materiālu ieteicams uzsildīt (lūdzu nejaukt ar uzkarsēt),tā lai roku var turēt ,bet ir karsts ,tad tie melninātāji,jeb oksīds labāk reaģē ar oksidējamo virsmu un ir noturīgks.Es to esmu darījis vairākkārt un rezultāts parasti ir ļoti labs.Izmantoju sārma oksīdu ar ko galvanikas cehos oksidē tērauda detaļas.Process apmēram sekojošs 1. notīru no stobra veco oksīdu ar 3M skochbride abrazīvo audumu(sarkano)2.Attaukoju detaļu ar šķīdinātāju, vai speciālo attaukotāju.3.nostutēju detaļu vertikālā stāvoklī, parasti uz koka tapiņas,lai var ērti piekļūt visām pusēm.4.uzsildu detaļu apmēram 60-80 grādiem 5. Ar pūšamo pudelīti (a'la ajax) uzsmidzinu oksidētāju. Ja stobrs pietiekami silts oksidējošais šķidrums ātri nožūst un izveido tādu kā rūsiņu, kas viegli ar kokvilnas lupatu notīrās atklājot zem sevis melnu ,matētu, viendabīgu toni.Pēc tam detālu vēlreiz ar šķīdinātāju notīru un iesmērēju ar WURTH teflona aizsarglīdzekli. Treniņa pēc var patrennēties uz kādas tērāuda caurules gabala, lai nav pēc tam jābrīnās ,kāpēc stobrs sanācis pleķains. Uz 16 kalibra divstobrenes stobriem aiziet apmēram 30 gr.oksidējamā šķidruma.
1 Nevajag uzskatīt, ka Latvijā ir tikai viens speciālists, kurš pazīst skābes zina kādos apstākļos ar tām strādā un kaut ko jēdz no oksidēšanas procesa
2 pilnībā nepiekrītu ka garāžā to veikt nav nekādu izredžu, jo kāds nu kuram aprīkojums...
3 un vēl, apdegumu daži pamanās gūt arī kartupeļus cepot.
Nekā personīga, tikai mans viedoklis...
Tas ir nopietns process pie augstām temperatūrām (līdz 140 grādiem),kas prasa pieredzi un zināšanas un virtuvē vai garāžā to veikt nav nekādu izredžu.
Protams,var jau riskēt sabojāt ieroci,gūt ķīmisku apdegumu no slāpekļskābes,pašam un citiem sarīties kodīgā nātrija tvaikus,pidirst vidi,jo skalošana ir vajadzīga nopietna (man skalojamās vannās praktiski visu laiku bija caurtece).
P.S.Komentārus nelasīšu.
Tas slavenais BLUE WONDER ir ebay par 29 GBP+sūtīšana 7 GBP.
Tad seko oksidēšanas process, kas aizņem 9-10 stundas. Arī oksidējamajam šķīdumam ir receptes variācijas, atkarībā no tā, kādu toni grib dabūt. Arī šajā procesā stobrs būs jāvāra vismaz 7 reizes.
Pēc tam seko oksidēto detaļu izkarsēšana neitrāla pH eļļā, lai tiktu vaļā no visām iespējamām ūdens paliekām.
Plānoju pieķerties vēl vienam ierocim, var būt uztaisīšu detalizētu foto reportāžu, ja nebūs pārlieku liels slinkums.
Varbūt vari padalīties ar informāciju, kur netā var palasīt par doto metodi...
Centīšos rīt ielikt foto.
Paldies par info. :)