Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - putnu suņi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.10.2013. 15:57
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Kristīne
Kristīne
Pēdējo reizi manīts 2016-03-23 14:47
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 10 gadi
Aprīkojums: 16. k.
Suņi: Bīgls, Angļu Springerspaniels, LKF
06.09.2010. 10:44
Lielākā daļa no šeit sarakstīto komentāru autoriem dzīvē noteikti neko vairāk par kurchāru (nu, prieks, ka dažs labs zina, kas ir drathārs arī) putnu medībās nav redzējuši. Diemžēl Latvijā putnu suņu izmantošana nav īpaši populāra. Šķirņu spektrs ir gaužām niecīgs, par spīti populārajām pīļu medībām. Citur Eiropā kurchārs nebūt nav populārākā putnu suņu šķirne. Ir ļoti daudz citu tik pat labu, un noteiktās jomās pat labāku, putnu suņu - dažādi retrīveri, seteri, spanieli, pointeri, kā arī veimārieši un vižlas.
Veiksmi šķirnes izvēlē! ;)
Zane
Zane
Pēdējo reizi manīts 2022-10-31 14:11
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jūrmala
Suņi: Vācu īsspalvainais putnu suns
06.09.2010. 12:55
Es drusciņ oponēšu šo "Eiropā kurchārs nebūt nav populārākā putnu suņu šķirne. Ir ļoti daudz citu tik pat labu, un noteiktās jomās pat labāku, putnu suņu - dažādi retrīveri, seteri, spanieli, pointeri, kā arī veimārieši un vižlas.", Nezinu precīzi kā ar Eiropu, bet runāšu par tuvākajām : Krievija, Lietuva, Polija, Somija (jau mazāk), putnu medībām lielākoties izmanto kurchāru un drathāru, krievi gan vairāk drathāru, kāpēc? nezinu, arī aizdomājos par to, ka šķirnes ir 101, bet acīm redzot lielā Vācija savā laikā ir ielikusi labu backgraundu, ja situācija ir tāda, bet es tikai par to, lai tiktu izmantotas arī citas šķirnes, bet ne par to ir šis stāts, jāveido tēmas un pašiem audzētājiem jāpopularizē šīs šķirnes mednieku vidū.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-08 16:54
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: 2 Bīgli
06.09.2010. 16:18
Man ir aizdomas, ka mūsu zemītē vienīgās, daudzmaz populārās, putnu medības ir ūdensputnu medības. Mežirbju un sloku medības pastāv, bet vai tajās intensīvi tiek izmantoti putnu suņi man nav informācijas. Ja nomedītais putns ir jāiznes no ūdens piemērotāki būtu retrīveri, dažnedažādie spanieli.
Es gan necenšos te nolikt visus HĀRUS, pointerus un citus, bet viņu stihija ir lauks. Protams var jau diskutēt, ka visi putnu suņi atnes nomedītos putnus, un ka ūdens nav šķērslis un tā tālāk. Arī laikas, ja iemāca, labi peld pēc pīlēm. Es gan būtu priecīgāks ja katram medniekam, kurš iet uz pīļu medībām, būtu līdzi dresēts suns. Citādāk bieži nākas dzirdēt tekstus-nošāvu, bet neatradu, sašāvu, bet par tālu nolaidās u.t.t.
Nākošgad ir doma, uz atklāšanu aizbraukt(tīri eksperimenta pēc)uz kādu labi iecienītu ūdenstilpi ar suņiem(viens te paziņām aug:)) un vienkārši pablandīties, paskatīties vai un cik paliek neatrastas.
Zane
Zane
Pēdējo reizi manīts 2022-10-31 14:11
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jūrmala
Suņi: Vācu īsspalvainais putnu suns
06.09.2010. 21:23
Principā tavā rakstītajā ir divas svarīgākās atziņas:
1. putnu medības ir daudz maz populāras, līdz ar to ir svarīgi, lai suns der ne tikai pīlei, protams, ideāli būtu, ja kolektīvā būtu vismaz pa sunim no katras grupas, bet realitātē diemžēl tiek meklēts vidusceļš, kā jau pats rakstīji, pat laika tiek apmācīta uz pīli.
2. Dresēts suns,un tas ir arī tas neatrastu medījumu rezultāts, ir tāds kanāls, domāju visiem labi zināms "ohota i ribalka", fascinē tas, ko tur var redzēt, suņu sagatavotība, apmācības, nesen bija pa LTV7 latvijas versija - ne salīdzināt vienas šķirnes suņu darbu.
Slēpts
06.09.2010. 21:35
Jāni, tā arī ir, šogad savam dratharam sāku ieradit pīļu medības un jau pirmajā reizē uz aplūduša labības lauka cik nokrita tik atradu, bez suņa atrast tur būtu grūtu it sevišķi jau vakarā
Kristīne
Kristīne
Pēdējo reizi manīts 2016-03-23 14:47
Medību stāžs: 10 gadi
Aprīkojums: 16. k.
Suņi: Bīgls, Angļu Springerspaniels, LKF
06.09.2010. 22:29
Jā, Zane, pilnībā piekrītu, jo reģions principā jau viens. Dēļ vīra iemīļotā kanāla "Ohota i ribalka" arī mūsu ģimenē pašlaik aug putnu suns, jo tieši tur pirmo reizi ieraudzīju spingerspaniela fanfastisko darbu uz lauka.
Un pilnībā piekrītu Jānim - Latvijā populārākajās putnu medībās kurchārs nebūt nav ideālākā šķirne. Bet tas, protams, ir alternatīvs un daudz daudz labāks variants par laiku! (p.s. Jāni - par labi pazīstamu ūdenstilpni es šaubos, bet pa kādu Zemgales puses grāvi noteikti varēsi pablandīties ;))
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.09.2010. 00:30
Jānim Š.
Mana pieredze ar foksi nākamā rītā pēc atklāšanas - pāri par 20 pīlēm :( Precīzi neatceros, jo tas bija 90-os gados, kad man bija foksis. Šis skaits mani šokēja! Bet to briesmīgo murgu ar plūkšanu atceros vēl šodien! :)))))
Runājot par putnu medībām, Latijā tās nav tik populāras, kā daudzās kaimiņvalstīs (Ukrainā, Krievijā, Polijā), domaju, ka tāpēc, ka medījamo putnu sugu skaits nav tik liels. Skatos Ukraiņu un Krievu forumus- kādus tik putnus tur nemedī!!! Tāpēc mūsu mednieki izvēlas vairāk universālas suņu šķirnes, ar kurām var piedalīties džādās medībās visu sezonu.
Bet ir taču tādi mednieki, kuri medī pārsvarā putnus, kaut vai tās pašas pīles, tiem gan vajadzētu padomāt par putnu suņa iegādi.
Slēpts
07.09.2010. 09:23
un kas tad ir tie universālie/daudzpusīgie? tie ir tie paši kurchāri un drāthāri. vienīgais, kas viņiem var nesanākt, tas ir ielīst alās dēļ auguma
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
07.09.2010. 09:52
Ģirt! Universāls ir krievu eiropas laika, Latvijas dzinējs, krievu spaniels(ideāls putnu suns!!!!!!!! , arī asinspēdai der).Mums vēl neviena pīle nav pazudusi, ja suņi ir līdzi! Laiciņa ir ūdenī tūlīt pēc šāviena un atrod to pīli vienalga ko tas no viņa prasa. Tāpat arī LDZ šoruden sevi parādīja kā lielisku pīļu mednieku, ne tikai peld pakaļ un atnes, bet noķer arī niedrēs tos, kas vēl nepeld. Abi šie suņu ir lieliski sabiedrotie!
Slēpts
07.09.2010. 10:05
es tomēr uzskatu, ka daudzpusīgais medību suns ir tas, kam jau ir paredzēts darboties pļavā, ūdenī un mežā. Protams iemācīt var visus suņus