Nu laikam lielā cuka ir klāt. Murmastienes un Varakļānu lauki ir pilni ar zosīm. Jau divas naktis velk uz nebēdu. Tas nozīmē ka laika mums palici 3-4 dienas, maksimums nedēļa un būs cauri. Tad pārlidos tikai kāds atseviškis aizkavējies bariņš. Ne pūkas ne spalvu jums meža taku domubieri, satiekamies pēc lielās cukas apspriežot rezultātus.
Kaa Lobee vispaar ar piileem? un vai mednieku daudz?
Vai Lobe taa labaakaa prieksh zosiim - nez vai. ja ezers pills ar copmanjiem un medniekiem,nez vai ar gaismu ko dabuus. Vakar un aizvakar uz luuri seezhot viirs tornja zosis gaaja nejeegaa... paaris bari nedaudz virs kokiem. Tas te pat pie Maalpils.
latgalee loti daudz medii ar profiliem, domaju tik loti stulbas tas zosis tomer nav lai intensivi sestos klaat , labakaja gadijuma paris barinu pari parlidos
Zosis nemaz nav stulbas. Ne velti, vecā grāmatā "Medības Latvijas PSR", ir rakstīts, lai varētu sevi uzskatīt par mednieku, ir jānomedī zoss. Nevis nejauši pāri lidojošu, vai uz pīlem ejot. Izpētot, kur zosis sēža baroties, ierīko slēpni un gaida. Ja esi spējīgs sevi nomaskēt, ka zosis tevi nepamana, tad vari sevi uzskatīt par mednieku.
Vakar tā nopietnāk izdevās izmēģināt svilpi. Rezultāti samērā labi! 2 baltpieres + 1 sējas. Noveroju interesantu paradibu. Ja zosis lido kaut kur sāņus, tad var viņas sagriezt, bet kad nāk tuvāk, tad labāk vairs nesvilpt, citadi pedēja brīdi aizgriežas sāņus. Pieļauju, ka tā varētu būt arī svilpes īpatnība, vai manas svilpšanas meistarības trūkums.
Es arī esmu redzējis, kā mainas viņu lidojuma virziens, kad iepūšu svilpē. Ja ir vēl gaišs nevajag pārcensties ar to pūšanu. Viņas pielido tuvāk un skatās, kurā vietā tās zosis kuras mēģina mūs sasaukt (nu mednieki), ja vinas neierdauga nevienu savējo, lido prom. Bet tumsā gan es pūšu visu laiku. Tik dzirdu ka spārnu gali švīkst pret ūdeni aizvien tuvāk man, un tad šauju.
Vai Lobe taa labaakaa prieksh zosiim - nez vai. ja ezers pills ar copmanjiem un medniekiem,nez vai ar gaismu ko dabuus. Vakar un aizvakar uz luuri seezhot viirs tornja zosis gaaja nejeegaa... paaris bari nedaudz virs kokiem. Tas te pat pie Maalpils.