Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Aptveres ietilpība, kā, tad īsti ir?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.04.2009. 17:47

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
22.10.2008. 11:28
...supertēma izvērsusies lai līdz 3(trīs) saskaitītu...,DDD.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
22.10.2008. 12:38
Aivar - 3, tas jau ir daudz :)
Bet tēmai nav ne vainas, jo redzu, ka neesmu vienīgais, kuram 3 patronu ierobežojums p/a šķiet absurds. It īpaši ņemot vērā, ka ieročus ar lielāku aptveri nav aizliegts tirgot/reģistrēt; tātad, noteikti arī lietot. Līdz ar to minētā prasība kļūst par faktisku fikciju, kuru kas tikai veicina tiesiskā nihilisma attīstību jau tā nihilistiskajā Latvijas sabiedrībā.
Tā kā neviens (!) nekur nav parādījis zinātniski pamatotas atziņas, argumentus, nevis subjektīvus pieņēmumus, ka tieši 3 patronas ir tas labākais cipars, tad uzskatu, ka ierobežojums ir nepamatots. Aizbildināšanās ar ES arī īsti nelīdz, jo ES nav Dievs, kura paustais jāuztver kā aksioma un kanoni. Tātad, nekur nav teikts, ka Latvija nedrīkstētu cīnīties par tiesībām noteikt citus ierobežojumus.
Tikai, ņemot vērā to, ka formāli norma ir, faktiski - nē, jo to ļoti viegli var apēst - acīmredzot valsts vara uzskata, ka viss ir štokos - vilks [ES] paēdis, kaza [reālā dzīve, kur reizēm ar 3 patronām ir par maz] dzīva...nu dažiem nepaveicas, nogrābj ar lielu aptveri -->tas atkal darbības imitācijas statistikai, proti, atklātas tik un tik nelikumīgas medības...
Kr4 - farss. Mani tas neapmierina. Tiešām visiem ir tāds po-isma līmenis, ka vienalga kā, ka tik labi? Tobiš, ja reiz var formālu ierobežojumu pārkāpt, tad nav ko cīnīties par tā atcelšanu vai arī, ja reiz tāds ierobežojums ir, tad es lietošu tikai 3 patronas un priecāšos?
Man, savukārt šķiet, ka par savām tiesībām būtu jācīnās. Un - lietot pusautomātu ar vairāk kā 3 patronām: TĀS IR MŪSU TIESĪBAS!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
27.10.2008. 23:15
Normālam medniekam pietiek ar vienu tēmētu šāvienu. Ja kādam vajag vairāk, tad tam vai nu jādodas uz šautuvi trenēties vai pie psihoterapeita parunāties par gaļas ieguves mānijas ārstēšanu :)
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
28.10.2008. 08:38
Tas ka medībās ļoti reti ir vajadzīgs ceturtais šāviens piekritīs visi,bet tie kas pieņēma šito,zināja ka Latvijā pārsvarā ir MC un rets ražotājs piedāvā pusautomātu ar divām patronām aptverē,tas nozīmē ka visi pusautomātu lietotāji būs spiesti mainīt ieroča konstrukciju,kā nu katrs izdomās,jo standartā nekas nav piedāvāts.
Man besī likt to ielikni pirms atsperes,atspere patstāvigi savilta un jaucot jābūt ļoti uzmanīgam ,paskatoties uz savu lustru vienmēr to aceros:)
Pusautomāti rullē - daudz trokšņa,dūmu,patronu,gaļas :0
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
05.04.2009. 10:49
Atradu netīšām prikš sevis interesantu tēmu.Dainim piekrītu par ceturto patronu uz visiem 100% .Tie kuri pastāvīgi(visu sezonu,katras medības) dzinējmedībās piedalās ar karabīni-pusautomātu apstiprinās-reizēm tā gadās un sīkumos neiedziļināšos.Bet man gan no policijas puses neviens nav licis urbt vai kautkā citādi pārtaisīt magazīni. Priekš saviem pārbaudītājiem kabatā ir jābūt divpatronu magazīnei un to ka tas likums ir stulbu diletantu uzrakstīts, tas tiem pārbaudītājiem pašiem ir skaidrs.Nu, ja ar 3 patronām tu esi godīgs mednieks bet ar 4-trām gaļenieks,nu tas ir vienkārši smieklīgi.Un šodien pārskatot kalibrus un jaudas ,ari vajadzēto atrisināt šo jautājumu.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
05.04.2009. 11:18
Divas aptveres katrā pa 3 patronām pilnīgi pietiekami un likumīgi, runa iet par karabīni pusutomātu. beidzās aptvere nomaini un esi atkal gatavs medīt aizņems maks 5 sek. pie nosacijuma ka zini kurā kabatā aptvere
:)
Māris
Māris
05.04.2009. 11:44
Manam Brauniņam pa 5sek.aptveri nomainīt un pārlādēt nevar,ja Tu vari,tad pa etapiem izstāsti kā tu to dari.Un 3patronas aptverē būtu pietiekami,bet nav likumīgi.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
05.04.2009. 14:10
Pašam tra ta ta brauniņa nav un neesu saskāries, bet brauniņam nospied knibuli, kas domāts atveres ataisīšanai, un paver vaļa ieliec izstrūsktošās patronas, lai pilnīgi izņemtu vajadzēja veikt papildus darbību, tikai kādu nezinu. Savā komentārā domāju tādas karabīnes, kam aptveri noņemt un uzlikt jāpatērē mazs laiks. Js nemaldos Hekleram diezgan ātri varēja noņēmt un uzlikt aptveri.
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2026-08-08 10:34
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: Weatherby Vanguard S2 308
Medību trofejas: 39
05.04.2009. 14:35
Remington pusautomātam aptverē lien 4 patronas, ieliec aptveri, ielādē 1. patronu stobrā, ieliec vēl patronu aptverē, jau ir 5. Kabatā, dabiski, aptvere ar 2 patronām, ja nu fiksi vajag nomainīt:) Bet līdz šim tas ir bijis tikai tāds morāls atbalsts, no 5 kritušajiem tikai vienam šāvu divreiz, un arī nevajadzēja, kā vēlāk konstatēju.
Māris
Māris
05.04.2009. 15:42
Brauniņam pusautomātam(manam modelim,jo ir arī iespraužamā ar 10patr.citam modelim)aptverē lien 4patr.,ieliec vienu stobrā,palaid aizslēgu,aizver aptveres "enģi"un ir 5as.Kabatā aptvere ar 2ām patr.Int,es Tev arī turpmāk novēlu veiksmīgas medības un lai Tev pat tā otrā patrona nebūtu jāšauj,īpaši, ja alnis tavā sektorā ļempatās jau ievainots,jo tad viņi iet kaut kādā,tādā kā autopilotā un nemaz tā negrib gāzties gar zemi.Int,un lai glābtu situāciju,pirms šaušanas vēl kādi simts metri jāpaskrien pretī,sapūdēt mežā ja nav sniega un tumsa nāk virsū, lielu gudrību nevajag. Andīt,paskaties lūdzu augstāk,mēs tikko runājām par likumību.Starp citu,atverot aptveri un bāzt iekšā patronas,sanāks ilgāk nekā mainīt aptveri bet vēlreiz atgādinu,ka runa ir par likumu.