Paldies, apgaismoji - uzzināju ko jaunu :)
PS. Man kā samērā sabojātam indivīdam, tie attēli - gan ar pieaugušu sēni, gan pārgrieztu, šķiet perversi :)
Ko tur uztraukties par izskatu un perversitāti, visi taču esam normāli veči un netādi vien dzīvē sūdi ir bijuši un rokās turēti.Bet to, ka tai sēnei ir efekts, esmu pats savām acīm redzējis. Ir tikai jāatceras viena lieta-visam ir vajadzīgs laiks, lai saprastu, ka viss sarežģitais ir ģeniāli vienkāršs, nav brīnumzālīšu kas otrā rītā dos necerētu efektu. Un otrā patiesība-visas slimības no nerviem, triperis tikai no labsajūtas. Jo biežāk esi pie dabas, jo lielāks miers mājās... :)
Jā laba sēne, man tāda patīk :)
Bet vispārībā, daudz kā pasaulē ir, es nerunāju kas ir zem deguna ko redzam var būt katru dienu, bet palīdzēt var, diemžēl to nezinām :(
mees arii savaa mednieku brigaadee, nobraucam aapsi, noshaujam aapsi - iesviezzam kruumos, citreiz pat neshaujam. labi ka painformeejat mani (liidz ar to manu brigaadi) - ka veertiiga manta iet zudumaa, kaads pret latiem varees no manis kaadreiz iemainiit - manta neies zudumaa! cik tad litrus (vai taa daljas) var videeji "izpumpeet" no viena āpša un kuraa gada laikaa to labaak dariit.
Par zemes taukiem biju dzirdējis, bet uzmanību netiku pievērsis. Nu būs jāpamēģina praksē un liekas, ka pat zinu kur meklēt. Paldies par noderīgo informāciju!
Vidēji var no viena āpša dabūt 1,5 līdz 2 litri. Ja labs āpsis tad vairāk kā divi litri, viens bija dabūjis 3 litrus. Labāk medīt āpšus jo vēlāk jo labāk, jo vairāk tauku var dabūt, vienīgi nepalaist garām kad āpši guļas ziemas miegā. Vasarā tauku būs ļoooti maz.
Sveicināti šajā diennakts laikā! Kā teica Karlsons (vīrietis labākajos gados)-turpināsim sarunu. Tātad, īstos āpša taukus var atšķirt no jenota vai citiem šmucīgveidīgiem dzīvniekiem: pirmkārt, āpšukam tie ir pelēki. Nu krāsas toni tagad piedzīt nav problēmu. Tāpēc otra precīzākā metode-istabas temperatūrā tie ir šķidrā stāvoklī, t.i., ja tie būs glāzē un sašķiebsi to uz sāniem, tauki vienkārši izlīs ārā. Ledusskapī turēti(nevis saldētavā) tie būs mīksti, nevis stingri kā īsts lauku sviests, kuru izņemot no ledusskapja laiku ir jāpatur un tad var viegli smērēt uz maizes. Jebkuru citu tauku piemaisījums uzreiz ir redzams un neviens no šiem nosacījumiem tad nepiepildās. Un ja nepiepildās tad pārdevējam lai Dievs žēlīgs... Pēdējās cenas, kas ir dzirdētas, tad sinepju burciņa ejot jau ap 30Ls. Te nu jāsaka, veči, jāliek tas aiz auss. Ja salīdzina aptieku cenas un cilvēku ienākumus, tad šitai mantai būs noiets.Jāpasteidzas, jo tagad āpsis ir labi nobarojies un līdz novembra vidum ir pietiekoši aktīvs.Tad jau liekas uz garo ziemas mieru. Kā teica vecais mednieks, ka ziemā atraktam āpsim tauki jau ir nogulēti (laikam migā maz grozās) un tad par "gešeft!" vairs nekāda runa nevarot būt! Ja kādam ir vēl kāda papildus inf., tad būtu jauki to izlasīt. Šaujiet garām! :)
PS. Man kā samērā sabojātam indivīdam, tie attēli - gan ar pieaugušu sēni, gan pārgrieztu, šķiet perversi :)
Bet vispārībā, daudz kā pasaulē ir, es nerunāju kas ir zem deguna ko redzam var būt katru dienu, bet palīdzēt var, diemžēl to nezinām :(