Senos laikos, kad zaķis kā medījums sastādija apm 80% no medījuma darīja tā. Ziemā, klētī, caurvējā uz garas, horizontālas kārts pēc nošaušanas tos karināja pa divi aiz pakaļkājām. Pakarinot nākošo pāri iepriekšējos pastūma uz priekšu un pēdējo no otra gala noņēma ēšanai.Karājās tādi kā nošauti - ar visām iekšām.Tā gatavināšanās ilgst divas nedēļas.Tad atsaldē, nodīrā, izņēm iekšaš sadala, apcep žaķa taukos un vāra.Garšvielas pēc gaumes.
zakjis ir taisiits visaadi...
Vienreiz izmeejinaajaam peec iistaas frnachu metodes. Zakji iesaakumaa "izchurinaaja", bet iekshaas neizladaam... tieshi otraadi - ar visaam iekshaam veesaa vietaa notureejaam shkjiet kaadas 4-6 dienas. Tad novilku aadau un izlaidu iekshas, sadaliiju.
Zakjim bija taada "iipatneeja" smaka :)) ne puvuma, bet taada "nogatavinaajusies" :D). Uzshmoreeja, bet nu galja bija vienkaarshi pasakaina - pati kusa mutee, bet ar iipashu smarzhu. Ja nebuutu pats diiraajies un taa smarzha/smaka nebuutu sajusta, tad varbuut liktos normaali. Ja godiigi, daudz shii iemesla deelj neapeedu. Tie kas no malas un kas nav iipashi cimperliigi - tiem likaas kapitaali. Iespeejams to smaku vareetu nonjemt, nedaudz paturot kaadaa viina etikja marinaadee.
No veestures - muizhnieks savus zakjus gatavot saaka, tad, kad dauzot ar stibinju iekaartus zakjus, tiem aaraa bira "baltie" (makshkjernieki sapratiis). :)
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
14.11.2008. 13:44
Nez kā citi, es teikšu ka īpaši garšīgs zaķis nav. Sen nevienu neesmu nošāvis, maz mums viņu ir tādēļ cenšamies nešaut, bet savulaik esmu garšojis un atzinis par negaršīgu. Man tā specifiksā piegarša nepatīk :(
OHO!!! Pilnīgi skaidrs pēc pēdējiem diviem komentāriem , ka jūs vienkārši neesat ēduši labi 'pagatavotu zaķi. Žēl, ka tā. Iesaku nomainīt pavāru...:))) un runājot par bebru un pīli varu teikt to pašu-tā lietiņa jāmāk sagatavot un pagatavot! PAVĀRU ZIEPĒS!!!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
14.11.2008. 20:47
Par bebru labāks varbūt, bet ja labi pagatavo pīli, ir OK. Lienīt, var jau būt ka Tev taisnība, restorāna šefpavāru gatavots zaķis tiešām nav ēsts, bet nu ir ēsts dažādi gatavots, nu neatīk man tā piegarša un viss. Tāpat kā ar aknām - ēdu tikai pēc medībām gatavotas, i to ar piespiešanos un virsū šnabi lai to garšu tik traki nejūt. Tā garšas kārpiņas katram tomēr savādākas - kas vienam delikatese, otram pēdējais sū..
Vienreiz izmeejinaajaam peec iistaas frnachu metodes. Zakji iesaakumaa "izchurinaaja", bet iekshaas neizladaam... tieshi otraadi - ar visaam iekshaam veesaa vietaa notureejaam shkjiet kaadas 4-6 dienas. Tad novilku aadau un izlaidu iekshas, sadaliiju.
Zakjim bija taada "iipatneeja" smaka :)) ne puvuma, bet taada "nogatavinaajusies" :D). Uzshmoreeja, bet nu galja bija vienkaarshi pasakaina - pati kusa mutee, bet ar iipashu smarzhu. Ja nebuutu pats diiraajies un taa smarzha/smaka nebuutu sajusta, tad varbuut liktos normaali. Ja godiigi, daudz shii iemesla deelj neapeedu. Tie kas no malas un kas nav iipashi cimperliigi - tiem likaas kapitaali. Iespeejams to smaku vareetu nonjemt, nedaudz paturot kaadaa viina etikja marinaadee.
No veestures - muizhnieks savus zakjus gatavot saaka, tad, kad dauzot ar stibinju iekaartus zakjus, tiem aaraa bira "baltie" (makshkjernieki sapratiis). :)
Par tiem baltajiem biju dzirdējusi, bet domāju, ka d***š. ;)