Šodien vārdadienu svin Maija, Paija, rītdien - Milda, Karmena, Manfreds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zaķa pagatavošana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.07.2009. 13:23

Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-10-21 08:10
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 29
Medību trofejas: 6
11.11.2008. 19:08
Senos laikos, kad zaķis kā medījums sastādija apm 80% no medījuma darīja tā. Ziemā, klētī, caurvējā uz garas, horizontālas kārts pēc nošaušanas tos karināja pa divi aiz pakaļkājām. Pakarinot nākošo pāri iepriekšējos pastūma uz priekšu un pēdējo no otra gala noņēma ēšanai.Karājās tādi kā nošauti - ar visām iekšām.Tā gatavināšanās ilgst divas nedēļas.Tad atsaldē, nodīrā, izņēm iekšaš sadala, apcep žaķa taukos un vāra.Garšvielas pēc gaumes.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
11.11.2008. 19:44
Zakja galju aplej ar pienu un patura kaadu dienu un tad cep cepeshkraasnii kopaa ar kartupeljiem un burkaaniem un kaadu spekja skjeeli.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
11.11.2008. 20:55
nekad zaķi vēl neesmu nomedījis. sāk pāriet gribēšana viņu medīt. izklausās sarežģīti visa tā padarīšana
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2016-10-24 23:05
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
14.11.2008. 00:02
zakjis ir taisiits visaadi...
Vienreiz izmeejinaajaam peec iistaas frnachu metodes. Zakji iesaakumaa "izchurinaaja", bet iekshaas neizladaam... tieshi otraadi - ar visaam iekshaam veesaa vietaa notureejaam shkjiet kaadas 4-6 dienas. Tad novilku aadau un izlaidu iekshas, sadaliiju.
Zakjim bija taada "iipatneeja" smaka :)) ne puvuma, bet taada "nogatavinaajusies" :D). Uzshmoreeja, bet nu galja bija vienkaarshi pasakaina - pati kusa mutee, bet ar iipashu smarzhu. Ja nebuutu pats diiraajies un taa smarzha/smaka nebuutu sajusta, tad varbuut liktos normaali. Ja godiigi, daudz shii iemesla deelj neapeedu. Tie kas no malas un kas nav iipashi cimperliigi - tiem likaas kapitaali. Iespeejams to smaku vareetu nonjemt, nedaudz paturot kaadaa viina etikja marinaadee.
No veestures - muizhnieks savus zakjus gatavot saaka, tad, kad dauzot ar stibinju iekaartus zakjus, tiem aaraa bira "baltie" (makshkjernieki sapratiis). :)
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
14.11.2008. 13:44
Nez kā citi, es teikšu ka īpaši garšīgs zaķis nav. Sen nevienu neesmu nošāvis, maz mums viņu ir tādēļ cenšamies nešaut, bet savulaik esmu garšojis un atzinis par negaršīgu. Man tā specifiksā piegarša nepatīk :(
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
14.11.2008. 14:49
Labāks par pīli un bebru, jau ir ;)
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
14.11.2008. 16:27
OHO!!! Pilnīgi skaidrs pēc pēdējiem diviem komentāriem , ka jūs vienkārši neesat ēduši labi 'pagatavotu zaķi. Žēl, ka tā. Iesaku nomainīt pavāru...:))) un runājot par bebru un pīli varu teikt to pašu-tā lietiņa jāmāk sagatavot un pagatavot! PAVĀRU ZIEPĒS!!!
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
14.11.2008. 20:47
Par bebru labāks varbūt, bet ja labi pagatavo pīli, ir OK. Lienīt, var jau būt ka Tev taisnība, restorāna šefpavāru gatavots zaķis tiešām nav ēsts, bet nu ir ēsts dažādi gatavots, nu neatīk man tā piegarša un viss. Tāpat kā ar aknām - ēdu tikai pēc medībām gatavotas, i to ar piespiešanos un virsū šnabi lai to garšu tik traki nejūt. Tā garšas kārpiņas katram tomēr savādākas - kas vienam delikatese, otram pēdējais sū..
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.11.2008. 23:51
Lauri.
Par tiem baltajiem biju dzirdējusi, bet domāju, ka d***š. ;)
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
15.11.2008. 14:38
Nemaz nav jāskrien uz restoorānu, lai labu cepetīti nobaudītu. Vajag vienkārši pašam un ar sirdi un mīlestību. IR OK!