Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - varbūt kāds zin!??

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 17 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 20.03.2009. 16:48
Ar medībām saistītās tēmasForuma jautājumi

Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
09.11.2008. 10:58
Neēsmu putnu speciālists, bet sev interesējošos jautājumus par putnu sugām es meklēju www.putni.lv. Iespējams, ka Māri Jūs jaucat kādu no klijānu sugām ar vanagu, bet ko var zināt...?
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
09.11.2008. 11:38
Jo vanagu un cik noprotu šeit ir domāts vistu vanags,parasti ierauga tikai tad,kad tas vistu ir noplēsis un spārniem plīkšķot aizlido starp tuvākā koka zariem. Tikai ļoti retos gadījumos to redz lidojumā,kad tas strauji,bieži zigzagā,līdzīgi kā mērkaziņa,šķērso kādu klajāku vietu un tad parasti ir ar "eskortu" - sīko putneļu baru,kuri to lamā pilnā rīklē.
Tie kuri sēd uz klaja lauka,salmu ruļļiem,jeb stabu galos, NAV vanagi !
http://putni.nerealitate.lv/lv...
Ojārs
Ojārs
09.11.2008. 13:12
Arī te nedaudz par plēsīgajiem putniem.
http://www2.la.lv/lat/praktisk...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
09.11.2008. 18:33
paldies par izglītošanu! tiešām nebiju iedomājies ka tik daudz visādu šitdādu putnu ir. tagad es nesaku ka tie ir vanagi kas te vairumā ir. tik pat labi kāds no lijāniem, vanagiem vai ērgļiem. varbūt no katra pa kādam. visi šķiet dikti līdzīgi. es pat biju pārliecināts ka Latvijā ērgļu nav. nākošreiz tēmēšu uz vanagiem kuri apdraud manu dzīvību vai īpašumu :)
Jēkabs
Jēkabs
Pēdējo reizi manīts 2022-08-03 17:32
Mednieku organizācija: Ir
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: no 2008. gada
Aprīkojums: IŽ 43EM, Weatherby Vanguard .30-06 SPRG
Medību trofejas: 1
09.11.2008. 21:15
Māri, esmu gan no laukiem, taču ar vistkopību gan nekad neesmu nodarbojies. :P Vispār ir nācies sastapties ar cilvēkiem, kas gandrīz visus savvaļas dzīvniekus uzskata par kaitniekiem. Piem., ezis govij norauj vai "izdzer" :) pienu. Dzērves izkašā kartupeļus gandrīz tikpat neganti kā cūkas u.c.
Katrā ziņā priecājos, ka esi apņēmies turpmāk papētīt tuvāk savus potenciālos upurus. Vispār Tev jau bija lieliska iespēja pavisam tuvu apskatīt un noteikt sugas saviem nošautajiem vanagiem. Pagaidām viss.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-05 20:21
20.03.2009. 16:36
Eu, kāds no Delfiem iemaldījies?
Vai pilnmēness fāze beigusies, un Tvaika ielas iestādes klients palaists pie datora:))))))))
Ojārs
Ojārs
20.03.2009. 16:48
Cilvēk - mednieksLOHS mednieksLOhs, paārstējies, progresējošas nervu kaires ir bīstamas, šitā var ar putām aizrīties, bet suņus nu gan liec mierā! :)