Esmu pilnīgi pret pusautomātiem dzinējmedībās un netikai. Gandarījums ir nesalīdzināmi lielāks MEDĪT un nevis nodarboties ar "šūšanu" un, vai ir vajadzība izklapēt skrejošu dzīvnieku baru lai pazīmētos "cik daudz es varu nogāzt"? Man ir bijusi iespēja medīt ar dažādu veidu ieročiem, bet priekšroku es vienmēr došu maksimāli pietuvinātiem klasiskiem medību ieročiem un vēl es ceru kādreiz pamedīt ar loku (ja likums atļaus).
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.11.2008. 20:59
Sitais ir "brutals" un robusts izstradajums, iet uz 'pirkstinu" baterejam kuras var atri, paris sekunzu laika nomainit. liekas ka izstradajums celies no militarajam iestradem, tatad notestets ne jau siltumnicas apstaklos. Otrkart mazaku nevaretu tik viegli uzlikt uz atri nonemama Apell kronsteina. Es halografisko pret optiku varu nomainit paris sekundes, kas sad tad gaides medibas var noderet, seviski ja kap leja no tornisa un zodzies medijumam klat. tad var sanakt saut pa skrejosu un tur jau optika nepalidzes....
Mediju ar Browning Bar Boss 30-06 un nevaru atcerēties,kad dzinēju medībās būtu izšāvis tukšu aptveri.Ne jau viss ir jāšauj ko redzi, un viss kas kustas.Vienkārši pusautomāts mežā ir ērtāks.Šauju ar optiku ar mazāko palielinājumu.Kaut ar karabīni,dzinēju medībās cenšos nešaut tālāk par 50 - 70m.Karabīne liek vairāk domāt,ko dari.
Ja runājam par gaļas ieguvi vairumā, tad pusautomātam ir aptveres ierobežojums 2+1 patrona, bet, piemēram, ar Blaser taisno aizslēgu un 4+1 aptveri var izšaut vairāk un pieļauju tikpat ātri :)
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.11.2008. 21:50
Reiz uz masta nosedas temekla baterijas, nak lapsa! Noravu temekli un jau ar atklato noravu skrejosu uz kadiem 40 metriem! zel ka bija kaskaina...
Verner cienot tavu milestibu uz klasiku, vai tad medibas sad tad asini neuzsit viens tads serijveida savejs, seviski tad kad pats stavi un nekas nenak? tad peksni bum-bum-um!!! Un pats jau sasprigsti, liekas tulit naks ari tev? :))))
Ja runa par gludo, tad 50/50.
Ja runa par vītņu, tad dzinējmedībās produktīvāks pusautomāts tomēr, jo aizslēga pārraušanai jāpazaudē kontakts caur tēmekli ar medījumu, kas krūmos var būt otrā šāviena iespējas pazaudēšana.Laukmalē nav starpības, var paspēt visas piecas izšaut arī ar aizslēga plinti.
Pašam uz gludā ir sarkanais punkts - darbojas teicami.
intuitīvi liekas, ka hologrāfiskais ir "vārīgāks"
Verner cienot tavu milestibu uz klasiku, vai tad medibas sad tad asini neuzsit viens tads serijveida savejs, seviski tad kad pats stavi un nekas nenak? tad peksni bum-bum-um!!! Un pats jau sasprigsti, liekas tulit naks ari tev? :))))
Ja runa par vītņu, tad dzinējmedībās produktīvāks pusautomāts tomēr, jo aizslēga pārraušanai jāpazaudē kontakts caur tēmekli ar medījumu, kas krūmos var būt otrā šāviena iespējas pazaudēšana.Laukmalē nav starpības, var paspēt visas piecas izšaut arī ar aizslēga plinti.