Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - arbalets

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.10.2010. 14:17

Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.11.2008. 00:37
>juris prokofejevs
taatad tu saki ka arbaleta bulta stipraaka ka karabiines (kaut vai .223) lodi? http://www.crossbows.lv/arbale...
ap 600ls veerti un ar ap 100kg uzvilkshanas speeku arbalet ar bultu saakumu aatrumiem ap 100 m/s un energjiju mazaaku kaa parastajai mazkalibrenei (.22lr kalibram ap 110 ft. lbf) - tieshaam speej taisiit kaut dalju no tiem briinumiem ko tu aprakstiiji? jeb ir krietni jaudiigaaki arbaleti?
PS izlaizzam dalju ka ar vinjiem mediit aizliegts - vienkaarshi pastaasti ja es ko jaucu augstaak mineetajos skaitljos vai arii klusee kaa parasti netaa to dara peec pasaku sarunaashanas!
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2008-12-20 21:47
27.11.2008. 16:42
Jebkurā gadīījumā caur staltbriežu bulli izšaut! Manuprāt tas nav iespējams
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-20 11:01
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
27.11.2008. 16:50
cik zinu, J.Prokofjevs ir pats nošāvis ar arbaletu briežus briežu dārzā, tā ka noteikti zina, ko runā
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-01-24 20:06
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Gulbene
Medību stāžs: 24.gadi
Aprīkojums: Strasser RS 9,3x62,Brawning BAR LONGTRAC LUXE 9.3X62, Heym SR 30 270 WSM, Merkel RX.Helix 223 rem Brawning CYNERGY PRO SPORT 12M 76, Medību loks un arbalets. Browning Maxus 12cal
Suņi: Laikas(daudz)
Medību trofejas: 44
27.11.2008. 18:47
Arbaletu lietoju jau sen, protams, tikai iežogotā platībā, jo ja vajag atšaut slimus dzīvniekus, pārsvarā tie ir brieži, lai mazāk traucētu dzīvniekus pie barotavas arbalets vai loks ir tieši tas, ko dakters parakstījis, tāpēc tiešām zinu, ko runāju. Pašam ir Horton hunters XS ar 320fps un 200 LBS. Domāju, ka bulta no arbaleta izraisīs lielāku šoku un iekšējo orgānu un asinsvadu bojājumu nekā 22lr vai 223 win, jo viņa krietni smagāka un pie ātruma ap 100m/s spēj pat izšaut cauri bruņu vestei- ne jau tai kura ir no metāla, bet no speciālā materiāla. Bet, tā kā jau mēs visi zinām, ka medībās nedrīkst izmantot šos verķus, tad varam cerēt ka varbūt ar loku atļaus, arī par medību loku lietošanu medībās un efektivitāti varu daudz ko pastāstīt. Bet domāju, ka ne visi to sapratīs, jo līdz medībām ar loku vajag vēl atnākt pašam,es domaju būt gatavam morāli, garīgi jābūt MEDNIEKAM.
"Šaušana ar loku mums māca, kā jāmeklē patiesība. Kad loku šavējs aizšauj garām, viņš nevaino citus, bet meklē vainu pats sevī."(Konfūcijs)
Jurgis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-10 18:23
27.11.2008. 19:52
http://www.ss.lv/msg/lv/entert... - nedaudz mazaaks arbalets kaa tev, te mineets ka enerkjija ir 90 ft.lbf, mums saprotami - tas buutu ap 120J, .22 lr ir ap 140J. briezzu bullim caur laapstinjaam var izshaut arnormaaliem viitnju kalibriem un cietajaam lodeem vai arii ar KO kaujas patronu (kuru energjija džoulos ir ap 35 reiz - 3500J - leilaaka pa jebkuru arbaleta bultu) - lieki teikt ka visdriizaak breidis, peec shaada izgaajiena ar karabiini, muuzzu beigs mezzaa noasinjojot peec entajiem simtiem noietu/noskrietu metru. kaadaa veidaa bulta var nodroshinaat "lielāku šoku un iekšējo orgānu un asinsvadu bojājumu", ja zinam ka to nodroshina lodes deformaacija (arbaleta bulta deformeejaas??!) un energjija džoulos (ap 30-40 reizzu mazaaka kaa normaaliek kalibriem). nezinu kas notiek ar taviem briezziem briezzu daarzaaa, bet saliidiznot skaitljus (kurus ceru es te pareizi iemetu - ja kaadas citas versijas - palabojat) es ljoti skeptiski skatos uz tekstiem kaa: "bulta no arbaleta uz 40 metriem iziet cauri staltbrieža bullim, pie tam izejot ārā pa lāpstiņas kaulu un vēl pēc 20 metriem ietriecas kokā"; "asiņošana ir daudz lielāka, nekā no karabīnes lodes"; "spēj pat izšaut cauri bruņu vestei"; "izraisīs lielāku šoku un iekšējo orgānu un asinsvadu bojājumu" utt
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
27.11.2008. 20:02
man liekas ka bebrus būtu ļoti interesanti ar arbaletu medīt.pienaglot pie koka to kustoni :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.11.2008. 22:44
Man patika tas Konfucija citats no Jura. To var attiecinat principa uz mednieku, ne tikai uz loka saveju!!! :)))))
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2008-12-02 15:16
Lietotāja statuss: Vērotājs
30.11.2008. 22:19
OK.es sapratu visu par to cik vinjsh ir speeciig uz ko speejiigs utt.
bet man saakuma jautaajums nebija par mediishanu bet par treneeshanos shaut ar arbaletu.
buutu patiikami ja tie kas var kko pateikt par to ko es prasu un tie paareejie vareetu nemeeriities ar kraaninjiem par to ko var izdariit bulta un ko lode.
Paldies.
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2011-06-03 11:27
Lietotāja statuss: Vērotājs
01.12.2008. 14:40
Šaušanas trenniņiir vajadzīga lieta, tikai ātri apnīk. Pec 15-20 šāviena rodas nepārvarama vēlme pamēģināt pa īstam. Patiesībā ierocis ir ļoti spēcīgs un precīzs. Varat paši pamēģināt kādā no mūsu Savvaļas dzīvnieku audzētāju asoc. briežu dārziem. SDAA valdes pr. D.P. Tel.29234061
Agris
Pēdējo reizi manīts 2012-09-20 21:59
01.12.2008. 21:06
Man kā cilvēkam, kas tirgojas gan ar lokiem, gan arbaletiem gribas teikt, ka taisnība ir Jurim P. Neesmu mednieks, kā arī nekad neesmu nošāvis dzīvnieku, tomēr katrs pircējs pirms iegādes labprāt izmēģina te vienu, te otru modeli pa visdažādākajiem priekšmetiem un varu teikt vienu - ļaudis ir pārsteigti par to darbu, ko paveic bulta. Arī tīmeklī pameklējot video par doto tēmu nav taču grūti atrast un katram pārliecināties uz ko ir spējīgs i arbalets, i loks.