Viennozīmīgi esmu ksenona piekritējs- gaisma dzīvāka, redzamība optikā labāka un asāka, lai arī tas L1200 ir visai garš, esmu laika gaitā pieradis. Par degšanas ilgumu- nu nevajag man stundu no vietas izgaismot, kā BB brokastīs melnā humora topā teica, * minetu no baleta Riekstkodis*, uzspiedi, izšāvi, vai nē, tā cita lieta, ja apm. 250m varu optikā žuburus saskaitīt, ko vēl? Neesmu slinks ik pa laikam uzlādēt akumulatorus, lietoju tos vai nē, tāds mans viedoklis, nesaku, ka vienīgais pareizais, jo patiešām manā skatā labu LED neesmu redzējis, bet cik cilvēku, tik uzskatu:)
Sveicināti, kolēģi! :)
Labprāt vēlētos dzirdēt atsauksmes no tiem kas Lieto Led Lenser P7 lukturus.
Noderētu arī informācija un atsauksmes par lukturiem ko lietojat.
p.s. šo foruma tēmu izlasīju.
Konkrētāk- mans SSC-P7-02 ir tieši tāds, kā J. Orinska bildē tepat augstāk, tāpat neteicu, ka vidū kāds punkts, tikai stars ir ĻOTI nekonkrēts un to, arī gaismu, kā tādu, nu nekādi nevaru salīdzināt ar jebkuru no ksenona lukturu stariem, un ar tiem ņemos jau kādus 4 gadus vismaz, kad atradu Honkongā *robu*, vispirms notestēju uz savas plintes, tikai tad iesaku citiem. Mazkalibram ir lukturis zem stobra, karabīnei virs optikas uz masīva optikas kronšteina- nekādu kreņķu, visādas citādas nebūšanas un sīkumi jā, tikai ne ar gaismas kvalitāti kā tādas. Sāku ar pavisam mazu štruntiņu ar slīdošu kronšteinu uz bises apakšējā stobra, tam laikam bija ap 120Lum, atvaino Aivar B., uz 40m cūķis gar zemi bez kreņķiem, tad jau ap 200L nākošais(Ultrafire ar ģībstošajām baterijām), tad Scorpion R500 un R500M, tagad Solarforce L1200, lai arī varen dūšīgs, bet nu pagaidīšu, kamēr uztaisīs ko mazāku izmēros, spožāku ar vairs nevajag, bet obligāti ar tādu dzīvu gaismu, kā ksenonam. Vienam patīk māte, otram meita, tāpēc- finish:)
Slēpts
05.05.2010. 10:13
Int!
Nepiekrītu Tavam skaidrojumam, ka diožnieki der līdz 50 metriem. Par SSC7- elements sastāv no 4 diodēm un protams var pastāvēt fokusēšanas problēmas - arī manējam tieši pa vidu ir tumšaks punkts, bet esmu redzējis arī labu kūli.
par balto miglu- tā ir diožnieku specifika, jo to baltā gaisma vispirms atstarojas no ūdens pilieniem gaisā. krievu laikā miglas lukturi arī bija dzelteni:)
Man arī acij tīkamāka ir halogēnu gaisma- bet lai nodrošinātu jaudu- halogēnam vajag lielākus izmērus un svaru un jaudu.
Vēl vienu problēmu esmu atradis- iepriekšējā bilde to varētu risināt.
Lietojot diožnieku zem stobra- ziemā, pie zemās temperatūras, no salīdzinoši lielās jaudas ieslēdzot sāk rasties dūmaka, kas ceļas augšā, kas uzreiz rada problēmas optikā- itkā balta migla..
Es arī to pašu iepirku no džeka Jelgavā, šaurs, koncentrēts kūlis, krietni sit pušu leiti, LedLenser P7 arī, visjaudīgākais, kāds man līdz šim bijis. Ar to džeku var sarunāt, izsūta pa pastu ar pēcmaksu-plus 3 Ls.
... lūmenu rakstīšanas konkursu jau sen neņemu par pilnu,tie tehnisko parametru rakstnieki ar fiziku galīgi nedraudzējās. mana acs rāda,ka R500tais ir ievērojami knapāks par SSā tirgoto diožnieku ar R2 diodi ,sludinājumā cena 80 Ls. tepat,pāris lapas atpakaļ komentāros ir bildes.
Nesen dabūju SSC-P7 diodnieku, rakstīts 900Lum- nu pilnīgs mēsls šaušanai tālāk par 50m, jau tīri pasen ņemos ar ksenonu, sākot ar mazajien 2bateriju Ultrafire, līdz Scorpion R500 un tagad L1200. Secinājums viens- ja nav fokusēšana, tas 900 diodnieks der tikai lopiņa meklēšanai, jo diode ēd stipri mazāk, arī svars un izmēri mazāki, bet gaismas ziņā pat mazais Ultrafire ar 3cm reflektoru ieliek diodniekam, ka nemetas, nu balta migla un vairāk nekas:(
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
27.04.2010. 11:27
Nee nava. Vajadzeetu jau kautko jaunu interesantu samekleet akal .... :)
Ir te izvests veel viens binoklju testinjsh. Vajadzeetu sanjemties atskaiti uzraxtiit.
Un veel Swaro Z6i 2-12x50 un 3-18x50 saliidzinaat, kameer abi ir uz rokas.
Labprāt vēlētos dzirdēt atsauksmes no tiem kas Lieto Led Lenser P7 lukturus.
Noderētu arī informācija un atsauksmes par lukturiem ko lietojat.
p.s. šo foruma tēmu izlasīju.
Nepiekrītu Tavam skaidrojumam, ka diožnieki der līdz 50 metriem. Par SSC7- elements sastāv no 4 diodēm un protams var pastāvēt fokusēšanas problēmas - arī manējam tieši pa vidu ir tumšaks punkts, bet esmu redzējis arī labu kūli.
par balto miglu- tā ir diožnieku specifika, jo to baltā gaisma vispirms atstarojas no ūdens pilieniem gaisā. krievu laikā miglas lukturi arī bija dzelteni:)
Man arī acij tīkamāka ir halogēnu gaisma- bet lai nodrošinātu jaudu- halogēnam vajag lielākus izmērus un svaru un jaudu.
Vēl vienu problēmu esmu atradis- iepriekšējā bilde to varētu risināt.
Lietojot diožnieku zem stobra- ziemā, pie zemās temperatūras, no salīdzinoši lielās jaudas ieslēdzot sāk rasties dūmaka, kas ceļas augšā, kas uzreiz rada problēmas optikā- itkā balta migla..
Ir te izvests veel viens binoklju testinjsh. Vajadzeetu sanjemties atskaiti uzraxtiit.
Un veel Swaro Z6i 2-12x50 un 3-18x50 saliidzinaat, kameer abi ir uz rokas.