Šodien vārdadienu svin Ilga, rītdien - Telma, Bruno
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Gaidāmās izmaiņas medību pieteikšanā un ...

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.12.2008. 22:04

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
09.12.2008. 10:25
Aldi :) izlasi manu ideju vēlreiz.
Nomedījot vai ievainojot Tu aizsūti SMS ar atļaujas numuru un savas apliecības numuru un varbūt vēl kādu informāciju. Viss. Punkts. Pēc maksimāli minūtes notikums jau ir iekš DB.
Kā tad kāds varētu iestāstīt, ka nošāvu pirms n stundām, bet sms sūtu tikai tagad? :) pareizi, nevarētu.
protams, papīra licence arī būtu jānoraksta - ja sms neaiziet, telefona nav utml., tad viss paliek pa vecam. A ja tas telefons ir, tad papīru var norakstīt arī nākošajā dienā, jo informācija kompetentajām institūcijām ir aizsūtīta.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-08-01 21:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
09.12.2008. 11:45
Tici man, Arni ... telefona man nekad nebuus un es nekad nebuushu tureejis vispaar rokaas mobilo telefonu, jo tas ir ljaunums un vispaar saatana izgudrojums, kas tikai nes nelaimi mediibaas :))))))))))
Bet papiiriski licenci es aizpildiju jau 14:30 .... skat kaads, kozljikam biezs kazhoks, ja veel 22:37 silts iekshaa :))))
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-08-01 21:16
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
09.12.2008. 11:55
Bet nu taa visa ir tikai spriedeleeshana .... vienmeer ir bijushi viiri, kam mediibas noteikumu ieveeroshana sapraatiigaas robezhaas ir goda lieta, bet ir bijushi cilveeki, kam nav vispaar nekaadu robezhu ... un peedeejos nekaadi likumi pilniigi noteikti neapturees .... iznjemot mednieku kolektiivu ar dakshaam vaininieka maajaa, kad tas dala kaarteejo medijumu :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
11.12.2008. 20:40
Aivar L. Kāds sakars??? Ir iespaids, ka mes runājam vienu un to pašu, bet kaut kā nesaprotamies.
Es runāju par pieteikšanu (tās bezjēdzību) Valsts Meža dienestam. Kuram tāpat ir po. - kas medī, ko medī, kur medī un kā medī. Tāpat VMD ir po mana drošība ir po mana kolēģa drošība, ir po, ka mēs abi ar kolēģi pat nenojaušot viens par otru lienam pie viena buka no dažādām pusēm. Jeb vai nē????
Ir jēga pieteikt savam kolektīva vadītājam, kurš patiesi visu zin un tur savās rokās.
Kādā sakarā lai medītu da jebkas??? Būs svešs šāviens, būs reakcija uz to. Un ne jau no VMD.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
11.12.2008. 21:30
Ir jēga pieteikt savam kolektīva vadītājam, kurš patiesi visu zin un tur savās rokās.
Kādā sakarā lai medītu da jebkas??? Būs svešs šāviens, būs reakcija uz to. Un ne jau no VMD.
Jāni,kāda likumīga reakcija var būt no kolektīva vadītāja?Drīkst kādam dokumentus pieprasīt,mašīnu apstādināt,taču nē?!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
12.12.2008. 00:06
Kas ir likumīga reakcija, no kā viņu sagaidīt un kā nodrošināt?
Vai ir praktiska pieredze?
Tiešām interesē.
Teorija neinteresē. Atbildēi vajadzētu būt sekojošai - Vienreiz dzirdu- šāviens, apzvanu visus-nav savējie, zvanu uz ......, ieradās ........, nokērām........., bagāžniekā ....., sodīja............ . Nu kautkā tā.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
12.12.2008. 00:10
Nu labi, vismaz tā,
Jāzvana tur....., viņiem jāierodas xx... min laikā, jāielenc ...ha, jāizķemmē ...., jāidentificē......., jāatved atpazīšanai.... utt.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
12.12.2008. 07:43
Tur jau tā lieta, ka nevienam tā patiesi nerūp ne maliķi ne drošība.. Tikvien kā formālā puse - ja kaut kas notiek nelāgs, var pēc papīriem atrast ko izdrāzt! Pavaicājiet jebkuram mežsargam, cik maliķus viņš ir noķēris un, cik no tiem beigās ir saņēmuši reālu sodu!?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
12.12.2008. 08:33
Ja runājam tieši par medību pieteikšanu,nepieteikšanu VMD.Piem.brauc mežzinis,skatās ,veči ar stobriem brien no meža,pārbauda dokumentus(likumīgas tiesības),ja viss OK,sasmaidās un atvadās.Bet kā jau reiz vaicāju,kā lai viņš zin, vai šie kungi ir kolektīva biedri,kam te ir līgumi,vai mežzinis,vai kāds cits var pazīt visas mežniecības medniekus vaigā? Pēc šodienas likumiem-paskatās žurnālā-viss skaidrs.
Ko tādā pašā situācijā var darīt kolektīva vadītājs?Sveši purni,līdz zobiem bruņoti,var naivi cerēt,ka kāds dokumentus rādīs,tikai tāpēc,ka Tu lūk esi kolektīva vadītājs.Kamēr sazvani,kamēr ierodās likumsargi,šie jau aiz trejdeviņiem kalniem.
Ja nebūs jāpiesaka medības VMD,būs maliķiem, "Es eju pār robežām paceltu galvu..."
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-03-26 20:55
Atrašanās vieta: Ikšķile
Medību stāžs: 16
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
12.12.2008. 17:34
Var mednieku sezonas kartē pievienot vienu aili, kur uzrāda medību teritoriju(as)kurās kartes uzrādītājs drīkst medīt. Ar maliķiem vajag cīnīties, bet kā panākt rezultātus. Jo retāk mednieki ir mežā, jo maliķi nekaunīgāki. Maliķi jau iet pa malu dienā. Atvaļinājuma laikā, pirmdienas dienā aizbraucu uz mežu paskatīt teritoriju, pārbaudīt rāmenes un pasēdēt trepē. Trepē uzkāpu ap 3dienā. Ap pulkst 4 pretējā kvartālā karabīnes šāviens. Aizdiedzu līdz autiņam metrus 300, aizbraucu 1,5km. Ieraudzīju tikai daudzas automašīnu pēdas (sēņotāji, ogotāji)no maliķiem ne smakas, bet es zinu, ka teritorijā es esmu vienīgais kolektīva mednieks.Ejot individuāli mēs informējam kolektīva vadītāju, kuru teritorijas daļu apsekosim un medīsim, lai nesanāktu kāda šaize. Redzēju video,kā reingeri medī maliķus uz buka (eliktroniski vadāma) -SUPER. Maliķi Štatos šauj ar lokiem.