Personigi ir 2vi takshi viens ir jau 5gadi vecs ,bet ne ipashi netiek njemts lidzi uz mezhu (majas sargs)
otrs ir 10 meneshi vecs.,shaja sezona paradijo ko spej izcils darbs vis ka pienakas .. bals skala..
kaut arii zvers ir jau sen gabaala,suns iet pa pedu un rej..
ar sunjuku kopa tika shosezon uzcelti vairaki cuku bari un alnji.. uz stirnam ari ir aktiivs..
vieniga problema takshiem ir tad kad ir dzilsh sniegs. :(
Man ir igaunijas dzinejsuns,puika,tagad vinam ir 5,5 gadi. Oza vinam ideala,balss skala un smuka,atrod zveru loti atri; bet ar tam cukam mums ipasi labi neiet un tam par iemeslu es domaju,esmu vainiga pati,jo parak velu saku vinu vest uz mezu un medibam(vinam bija 1,5 gads),toreiz pati vel biju pavisam iesacejs mednieks un tas man ir pirmais suns,tapec pati nezinaju,ka pareizi darit un tikai tagad saprotu,ka vajadzeja no sakuma pasai pamacities ka un ko darit,tad tikai nemt suni; bet ari tagad bez mana Dzera meza butu daudz grutak:))
Man pašam arī ir krievu eiropas laika,cepuri nost šo suņu darba spējām,bet ja ir kopā 2un vairāk laikas,tad sivēniem ir vakars, un tas nav labi.Mazie suņi tādu postu nedara.Ideāls tandēms uz cūkām bija laika un taksis,tik taksīts ir jau citos medību laukos.
Nu nekādi nepiekrītu Andrim Z.,ka laikas ir universāli suņi.Par LV dzinējiem universālāka nav neviena šķirne. Gan zvēru no meža izdzīs, gan bebru no alas izdzīs, gan pīli no ūdens iznesīs. Kad beidzot iemācīsimies novērtēt mūsu pašu vērtības. Pieraduši slavēt importētos, kas to nav nemaz nav pelnījuši. Un ja kādam LV dzinējs nav strādājis, tad vispirms uzprasi sev, ko Tu esi darījis lai tas tā būtu.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
26.12.2008. 20:28
Man pašam ir krievu eiropas laika. Redzot dažādos kolektīvos izmantotos suņus un to darbu esmu nonācis pie secinājuma ka mūsu platuma grādos visuniversālaikais suns ir laika (nav svarīgi kāda). Protams esmu redzējis arī pa kādam izcilam eksemplāram no citām sugām, bet kopumā statistika ir par labu laikām. Nenoliegšu ka ir medību veidi kuros citas sugas laikām izgriež pogas, kā piemēram alās takši un jagdterjeri, vai arī putnu medībās lielākā daļa no putnu suņiem....
Vai šie putnu suņi nav pārāk lieli priekš meža cūkām,liels ātrums,sivēniem ir čau.Pat salīdzinoši augumā mazākās laikas,sivēnus tironizē.Mūsu apstākļiem ideāli būtu fokši,jagši arī takši,tikai sniegā tiem grūtāk.
otrs ir 10 meneshi vecs.,shaja sezona paradijo ko spej izcils darbs vis ka pienakas .. bals skala..
kaut arii zvers ir jau sen gabaala,suns iet pa pedu un rej..
ar sunjuku kopa tika shosezon uzcelti vairaki cuku bari un alnji.. uz stirnam ari ir aktiivs..
vieniga problema takshiem ir tad kad ir dzilsh sniegs. :(