Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušanas eksāmens(ieskaite),jā vai nē?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.01.2009. 23:06
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
15.01.2009. 14:36
Klāv uzreiz redzams ka tu itkai domā par sevi, un sev līdz stāvošiem finansiālajā jomā, bet tie kas nevar atļauties lai paiet malā un pastāv.
Tāpēc ar Latvija ir tādā kritiskā brīdi kā tagad, jo tikai domā par sevi.
Bet atvaino ir tādi kas nevar to atļauties. Es ar lai varētu medīties atteicos no ceļojumiem, no teātriem, kino. Jo diemžēl nepietiek finansējuma visam. Ir jāizvēlas no vairākiem atpūstas veidiem vienu. Bet diemžēl ir tādi kas labi ka samaksāt par medību platībām var, kur nu vēl tālāk runāt par liekiem izdevumiem.
Kā saka paēdis nepaēdušu nesapratīs.
Slēpts
15.01.2009. 14:36
Klāv!
Un kāpēc es "Kapeikas pi**js " kas medī citā kolektīvā , TEV traucēju un TU gribi mani kaut kur "sijāt" izmantojot šaušanas eksāmenu?
Varbūt vēl gribi noteikt, ka uz medībām tikai ar džipu jābrauc - un obligāti pie stūres?
Piekrītu Andris Strazdiņš, Šodien, 13:57 par 100%
Edgars
Edgars
15.01.2009. 14:32
Mārtiņam žetons!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
15.01.2009. 14:31
Kārli izdaram tā - aizbraucam abi uz to šautuvi un izšaujam pa sērijai. Un, ja man veiksies labāk, tad Tevi noņemsim uz diviem gadiem no medniekiem :)) Jo varēšu droši teikt, ka nemāki tad šaut. Un, kurš tad būs tas Dievs nolikt īstajā vietā latiņu eksāmenam....
Personīgi netaisos demonstrēt savu pārākumu pār kādu lauku večuku, jo viņa gados, varbūt, i pa šķūni pats netrāpīšu vairs no meža.
Klāvs
Pēdējo reizi manīts 2009-02-20 21:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
15.01.2009. 14:30
Bet Edgar,ja Tu ej uz teātri,uz filmu,brauc ceļojumā - tas viss maksā,bet Tu izvēlies-vari atļauties,vai nevari.Ja izvēlies "par",Tu taču brauc un nečīksti visu ceļu un nebojā citiem garīgo - "cik tas ir dārgi,ai cik dārgi" un piedevām neko nedabūn.
Tas pats ar medībām,ja vari,maksā un gūsti baudu,+vēl krietns medījums,bet ja nevari - nemaitā gaisu citiem - dari,ko vari atļauties.Vīri,medības nav sociālā zupas virtuve!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
15.01.2009. 14:29
Es uzskatu, ka katram medniekam ir jātrenējās un regulāri tas jādara, lai šāviena brīdī nebūtu ne mazāko šaubu, ka lode ies tur kur mednieks to vēlas. Tā varētu palikt katra kluba iekšējā lieta- šaušanas eksāmeni, vai ieskaites. Klubs noorganizē šādu pasākumu, lai kluba vadītājs redz uz ko katrs vīrs ir spējīgs un pēc tam lai arī izlemj. Manuprāt, šeit izskanējušais viedoklis- ja nevari trāpīt, tad nav ko mežā darīt... Mēs tiešām aizmirstam par vecajiem medniekiem, kas visu savu mūžu ir gājuši mežā un tur piedzīvojuši gan jautrākus, gan skumjākus brīžus un tā taču ir arī viņu dzīves sastāvdaļa. Es domāju, ka šī gatavošanās medībām (piemēram, dzinējmedībām), pulcēšanās no rīta, lenkšana, apspriešana, gudra pļāpāšana, jauno pamācīšana.... laika pavadīšana mežā ar plinti plecā viņam ir ļoti svarīga, nevis tā šaušana pa zvēru. Medību vadītājs taču var nolikt veco vīru vietā, kur ir mazākā varbūtība ka nāks zvēru. Un ja nu iznāk tādam kungam zvērs pa 10 m un nostājas, tad arī ar trīcošu roku viņš to var aizraidīt viņsaule. Protams kluba vadītājam ir jājūt savi mednieku un ja nu tomēr vecais kungs nespēj savaldīties un šauj pa visu kas kustās neatkarīgi no apstākļiem, tad jau var arī pieņemt citu lēmumu. Bet ja viņš ir kārtīgs mednieks, tad nav nekā briesmīgāka par plintes atņemšanu- vai tad viņš mežā ar puļķi ies? Par dzinēju jau arī tad īsti nebūs spēks paiet... Sēdēt mājās (varbūt pat vienam pašam) un lūkoties caur logu un grimt atmiņās... Tā jau Latvijā šāda sabiedrības daļa ir atstumta malā...
Edgars
Edgars
15.01.2009. 14:27
Es esmu gatavs par to maksāt, bet kā ar citiem!!!! Ne visi var šobrīt atļauties izlietot liekus 20 Ls.
Ja būtu maksa tikai par patronām, par stendu, to lietošanu un kāda neliela maksa par šautuves pielietošanu, tas vēl būtu pus bēda, bet kā parasti vēl klāt vajadzēs pielikt mūsu rijīgo ministru vēlmes apmierināt arī savas vajadzības tas ir nodokļi nodokļi nodokļi. Drīz par gaisu maksāsim ka elpojam, drīz maksāsism vispār ka dzīvojam!!!
Edgars
Edgars
15.01.2009. 14:23
Cita lieta ir par brīvu, bet kur tu redzēji ka tas būtu par brīvu, pie mums nekā jau nav par brīvu, un ja no sākuma būs par brīvu pakse rāda ka ar laiku tas paliek par maksas !!!!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
15.01.2009. 14:22
Pārlasot visu augstāk minēto, pamatkomentārs tam, kapēc ir pret eksāmenu, ir itkā šautuvju īpašnieku lobēšana, uzvārīšanās utt. Pilnīgs sviests, veči, jūs ar galvu draudzējaties!? Vai kādam ir informācija par to, cik maksās eksāmens un kāda satura tas būs? Ko gaudojat itkā kāds jums 9 ādas vilktu nost un būtu pieprasījis 3 reizes gadā samaksāt 100 latus? Un ticiet man, šautuves īpašniekam šis maksājums labi ja nosegs izmaksas! Protams, tas ir tipiski latvietim - ka tikai kādam citam kas netiktu, bet padomājiet ar galvu, cik izmaksā šautuves (normālas) uzturēšana un tad padomājiet vēlreiz vai jums ir vēlēšanās kaut reizi gadā aizbraukt uz normālu šautuvi pašaut šķivjus, cūku, alni? Varam jau kļūt pašpietiekami un tāpat kā 90-os gados šaut karjerā pa kartona gabalu vai pa gaisā pamestu konservbunžu un priecāties, ka tas neko nemaksā! Es esmu gatavs samaksāt par to eksāmenu arī Ls 20, bet es to neuztveršu kā kārtējo naudas izsūkšanu, bet gan kārtības nodrošināšanu vidē, kurā es gribu atpūsties un satikt tāpat domājošus, zinošus un tikpat atbildīgus medniekus.
Eksāmenam ir jābūt! Pēdējā versija ir, ka tas būs šaušanas eksāmens vienreiz pa diviem gadiem. Pieļauju, ka eksāmena cena būs atbilstoša vienas sērijas cenai šautuvē.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
15.01.2009. 14:19
tie kas pret eksāmenu. ja eksāmens būtu pa brīvu kārtojams, arī būtu pret?