Šodien vārdadienu svin Ilga, rītdien - Telma, Bruno
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušanas eksāmens(ieskaite),jā vai nē?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.01.2009. 23:06
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
15.01.2009. 15:19
Eksāmens būs jāliek visiem , tapēc ka ir tādi kuri izšauj piecas reizes gadā - tufta.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
15.01.2009. 15:27
Tiesa gan, šaušanai pa papīra mērķi un dzīvu radību dabiskos apstākļos,ir visai maz kopīga un līdzīga ...
Bet,mācīties nekad nav par daudz,tajā skaitā arī pa mērķi šaut,tā kā visumā esmu par. Tikai kāda mārrutka pēc un no kāda cauruma ir izvilkts tas mistiskai termiņš 2 gadi!? Vai būtu bijis kāds visuaptverošs pētījums par vidējā statistiskā mednieka morālu un fizisku degradāciju laika posmā divi gadi,jeb atkal kāds kaut ko attiecībā 1/1 grib pārņemt no "lielajiem brāļiem" jevropā? Ir lietas kuras mums pašiem Latvijā ir sakārtotas daudz augstākā līmenī un labākā kārtībā,kā tiem,kuri mūs bieži grib pamācīt. Kaut tā pati CSDD un arī Policijas Pārvaldes Atļauju sistēma. Pez īpašām problēmām visi reizi piecos gados vedam "atšaut" vītnes,tāpat piecu gadu termiņā kārtojam papīrus ieroču atļaujas pagarināšanai. Un nebūtu nekāda problēma,ja reizē ar citiem dokumentien mēnesi pirms atļaujas termiņa beigām,vienlaikus iesniegtu izziņu no šautuves,par tekošajā gadā veiksmīgi nokārtotu šaušanas testu. Kas nebūs par sevi pārliecināts,ar domu,ka var ar pirmo reizi nenokārtot,tas aizbrauks laicīgi un pat vairākkārt. Un būtu pat ļoti audzinoši - nav izziņas,nav ieroču atļaujas ...
Ja nu kāds ir izpelnījies trīs gadu,jeb pat viena gada termiņu ieroču atļaujai,attiecīgi biežāk nāktos apciemot šautuvi testa kārtošanai. Un bez problēmām.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
15.01.2009. 15:27
Veči, nav ko cepties, tāpat mēs te neko nevaram ietekmēt. Visa Eiropa un Skandināvija, izņemot Latviju, kārto mednieku eksāmenu un mēs no viņa nekur neizspruksim un izskatās, ka mums pat neviens nepaprasīs - gribam mēs to vai nē un pat arī ne to, kādā formātā un cik bieži! Varbūt pietiek te iekšēji vārīties un ir pēdējais laiks griezties kolektīvi pie medniekus pārstāvošās LATMAs pēc paskaidrojumiem un, ja nepieciešams, jāveic grozījumi šīs organizācijas vadībā un struktūrā, lai kāds mūs tomēr pārstāvētu!?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
15.01.2009. 15:30
Tā arī neviena priekšlikuma nav,kas būtu liekams eksāmena vietā,vai citur nav problēmu ar šaušanu?
Edgar,ko Tu piedāvā,tas jau manā skatījumā tas pats eksāmens vien ir,tikai vēl + izziņa,ko iesniegt vadītājam,es arī citu neko negribētu.Bet ja Tev nav sava "skrejošā",tad cita šautuvē vienalga Tevi neviens par baltu velti nelaidīs,kaut ko jau tas maksās.Ja tas pasākums maksātu līdz 10ls.,es būtu ar mieru.Uz kā rēķina būtu iemesls piknikam - To gan par lielāku summu! :D
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2021-11-12 14:31
Atrašanās vieta: Jelgavas nov.
Medību stāžs: no1993
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
15.01.2009. 15:41
piekrītu Ojār, un kāpēc tais licenzētajās šautuvēs nevarētu vēl pie viena "atšaut" vītni, vienas klapatas atrisinās uzreiz, jā tad es atdzīstu šo pasākumu.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
15.01.2009. 15:41
Kārli,skandināviju kā piemēru labāk nepiemini,tajā pat Somijā ir tāds bardaks ieroču lietās,ka maz neliekās,tad jau ASV likumi ieroču jautājumos ir gandrīz vai drakoniski.
Bet interesanti,vai kāds no tiem,kuri ir vienlīdzīgāki par vienlīdzīgajiem un bīda likumus,kādreiz kaut joka pēc painteresējas,ko patiesībā par to visu domā mednieki,jeb tie dzird tikai tos,kuri pār plecu ausī čukst?
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-02-21 10:32
15.01.2009. 15:53
Bet kāpēc to nevar atstāt ka kluba iekšējo lietu? Klubs saorganizē saviem vīriem šaušanu un visi tad arī izšauj. Ja grib tad pirms tam patrenējas. Šautuvi aizrunā visiem ērtā laikā. Nav katram ar savu mašīnu jāskrien kkur nezinkur izšaut lai secinātu, ka pēc nedāļas jābrauc atkal. Ja tik vien kā šautuve- tās izmaksas būtu, tad jau ok, bet klāt nāk 1 darbadiena, degviela... Lielai daļai varbūt pat nav savas mašīnas.
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Medību trofejas: 2
15.01.2009. 18:30
Apnika man lasīt! Tāpēc, iespējams, atkārtošos. Noteikumu izmaiņas paredzētas tikai uz gada otro pusi. Ieskaite (eksāmens) būs kārtojams vienā no trijiem veidiem (kas pašam labāk padodas). Uzskatu, ka eksāmenu vajag, lai arī pirms mēneša biju citās domās. Eksāmens vismaz cilvēkam liks aizdomāties un nedaudz nopietnāk piedomāt pie šaušanas. Negribu iedziļināties, bet dzirdēju gadījumu, ka uz medībām atnāk ar karabīni, kurai tikko jauna optika uzlikta un neviens šāviens nav izdarīts. Bļin, kad sapratīs, ka nav tik vienkārši trāpīt, tad varbūt arī attieksme mainīsies. Tas nav vienīgais gadījums. Un vēl - mani tikai priecētu, ja būtu vairāk šautuvju, kas tagad būs iespējams. Ir vēl dažas nianses - ja būs interese, vēlāk pastāstīšu (tagad nav laika).
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
15.01.2009. 18:53
Cepiens tīri tā nepajokam! Pa manam sviests pilnīgs šis projekts....tātad sanāk tā:
1)Kavējam vienu darba dienu.
2)Maksājam kaut kādu summu.(šautuve un munīcija un gan jau, ka nomas maksa) Man tīri negribas piekrist, ka ši nav šautuvju īpašnieku lobēšana. Pilnīgi piekrītu, ka uzturēt šautuvi ir dārgi, bet neviens nav spiedis šo šautuvi taisīt, tā kā šis obligātais pasākums nesīs diezgan lielu peļņu. Palaist skrejošu cūku/alni un viens papīra mērķis nekādas īpašās izmaksas/resursus neprasa.
3)Ko tas mums dod praktiski? vnk papīra gabalu par veiksmīgu/neveiksmīgu papīra mērķa sacaurumošanu? Ir ļoti liela atšķirība šaut mežā vai šaut pa mērķi. Skrejošai cūkai paņem uz ilknīti un darīts.:) Ok nav tik viegli kā izteicos, bet teorija ir skaidra.
4) Vai tomēr labāk nebūtu atļaut patrenēties uz savas zemes, kaut vai pirms tam piesakot pie iecirkņa inspektora. Jo kā jau foruma dalībnieki izteicās kaut kā negribas dzīties 60km uz vienu pusi lai izšautu 5 patronas.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-06 15:52
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: nedaudz ir
Aprīkojums: kautkads jau ir
Suņi: tikai ķēdes
15.01.2009. 19:15
No personīgs pieredzes.Stājoties medniekos sašavu ap 70(precizi neatceros, jo paris gadi pagajuši) turpretī pirmie divi gadi dzinējmedības galīgi auzas ar vairākiem pudeļiem, prātā viena doma, kautkas tak nav ritigi uz šautuvi prom, bet pa izbrīnu atkal ap 70.
Nu un GUDRĪŠI ko tas eksāmens pierāda to ka es protu sacaurumot to kartona cūku, bet mežā ...
Dzīve tak nav paredzams ne cūkas ātrums, ne virziens, ne attālums, ne citi faktori, kas ietekmē precizu šavienu.