Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušanas eksāmens(ieskaite),jā vai nē?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.01.2009. 23:06
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 19
15.01.2009. 19:48
Šaušanas eksāmens ir Ok.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
15.01.2009. 20:00
Jāni D, neuztver ļoti personīgi, bet Tu spried kā īsts gaļenieks - ar mazāku piepūli un izdevumiem iegūt vairāk gaļas. Vai patiešām Tev nav saistoši sasniegt kā medniekam kaut ko vairāk, iemācīties šaut labāk, kvalitatīvāk, atkārtot (iemācīties) informāciju par medībām? Un kā Tu domā, to vislabāk var izdarīt karjerā vai laukmalē šaujot pa finieri? Kaut kā dziļi iesakņojusies tā postpadomiskā domāšana, ka viss mums pienākas pa kapeiku un, piemēram, šautuves vienīgā izmaksa ir tas kartona gabals, kurš nez kapēc skraida turpu šurpu...
Skumji, izteikti skumji, lai neteiktu vairāk - aprobežoti :(
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
15.01.2009. 20:58
Nu, viedokļi šeit skaisti!
1. Man neviens neiestāstīs, ka tie medībās šauj labāk, kas pa kartonu vai šķīvjiem nešauj. Un, ja esi sašāvis 70, bet medībās neiet, ko tad darīt? A, ja sašutu 30, tad medībās kristu ne pa jokam? Nu, nebūsim naivi!
2. Šautuvju lobēšana? Sērija maksā vidēji 3-4 lati - ja man ir daudz maz pareiza informācija (ap 30000 mednieku), tad tie ir ap 120 tūkstoši latu uz 2 gadiem. Gadā - 60 000. Ja eksāmenu izdala kaut uz 10 šautuvēm (manā rīcībā esošā informācija liecina, ka eksāmenu varēs kārtot daudz vairāk šautuvēs), tie ir 6000 latu gadā. Mēnesī tie ir 500 lati - tas ir apgrozījums. Ja kaut puse ir peļņa - 250 lati mēnesī!!! Nu, jau gan šautuves īpašnieks būs uzvārījies uz nabaga mednieciņiem un varēs nopirkt krutāko džipu un vairs neko nedarīt.
3. Par biezajiem, kas nopirks eksāmenu! Nekļūstiet smieklīgi. Reti kurš, kam ir tā pavairāk naudas, ir tik stulbs! Ja viņš var nopirkt eksāmenu, tik pat labi viņš to naudiņu var ieguldīt savu šaušanas prasmju uzlabošanai un nekas viņam nebūs jāpērk. Kā jau iepriekš teicu, eksāmenu varēs likt vienā no 3 disciplīnām, kura pašam labāk padodas - līdz ar to eksāmenam nevajadzētu būt pārāk grūtam.
4. Dārgi? Nevarēsim atļauties? Jebkurš hobijs ir ļoti dārgs - vai tās ir medības, vai cope, šaušana pa mērķi, slēpošana, visi sporta veidi, arī dārzkopība. Ja gribi ar kaut ko nodarboties, naudu neietaupīsi! Es zinu dažus, kas savam hobijam pusgadu krāj, pusgadu nodarbojas.
5. Es esmu par eksāmenu!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
15.01.2009. 21:02
Pats esāmens ir ok, tikai tā kārtība kā un kas ir neskaidra, ja tā interpretācija būs ka tu nedrīksti piedalīties medībās ar šaujamieroci, ja tev nav nokārtots šaušanas eksāments. Tadad no tā var secināt, ja tagad pieņem, tad tagad lidz 1. maijam ir jānokārto 20 000 medniekiem tas eksāmens, tas vienkārši fiziski nav iespējams, jo kāds nenoliks gribēs pārkārtot un tas skaits dubultosies tieši ar šaušanas sēriju skaitu, līdz ar to vai 40 000 sēriju var izšaut 4 mēnešu laikā pie mūsu šautuvju skaita, gada griezumā tas nozīmē , ka katru dienu pa visu valsti ir jābūt 110 sērijām, nerunājot par treniņiem. vai nebūs nenormāli garas rindas, vai tiem kam vītne tiem tikai ar gludo vai ar gludo un vitni tad jau atkal + sēriju skaits.
Rolands
Rolands
15.01.2009. 21:07
Noteikumu izmaiņas būs tikai gada otrajā pusē. Nu, ceru, ka galīgi muļķi nebūs un dos kaut kādu termiņu - nu, piemēram, gadu. Un, visiem medniekiem nebūs jākārto, bet to es vēl kārtīgi nezinu - līdz ar to neliešu eļļu ugunī!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
15.01.2009. 21:10
Roland manā uztvere tik cik jamaksa tik ir jāmaksā tur neko nevarēs izdarīt, bet zinot mūsu ierēdņu darbības ātrumu maksimums 2 eksāmeni mēnesī virsmežniecībā, Jelgavas var atskaitīt jo nav rajonā šautuve.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
15.01.2009. 21:23
Kārli O.
Ja runājam par izdevumiem tad īpaši nejutīšos nabagāks no šī eksāmena cenas. Arī pa reizei aizbraucu uz šautuvi-Just for fun. Bet sauc to par vienalga kādu domāšanu, bet es neesmu pieradis neko ņemt par brīvu kā arī dot par brīvu. Jā es uzskatu, ka šajā gadījumā es no tā neko neiegūšu, tad arī manas domas neviens nemainīs. Jo kā jau teica Jānis Klāvs es arī šautuvē varu sašaut 70, pārējais arī ļoti līdzīgi viņa teiktajam :)
Runājot par vārdu gaļenieks, nesaprotu kādā veidā būtu izpelnījies šādu apbalvojumu. Esmu godīgi lasījis zīles un darījis visus pārējos darbus, lai veiktu zvēru barošanu utt. protams savu iespēju robežās. Un arī mazdrusciņ atkārtošos, bet zinu kur atrodas centrāltirgus. Kā arī nešauju visu, kas kustas, bet divreiz padomāju pirms spiest gaili.
Es jau teicu, ka man ir skaidrs, ka šautuves uzturēšana nav lēts prieks, bet katrs savu biznesu veicina kā māk. Bet šajā gadījumā ja visi latvijas mednieki tiek iedzīti,uz rokas pirkstiem, saskaitāmās šautuvēs, tad tā ir biznesa lobēšana.
P.s. Lai gan tavs pirmais teikums ir vnk ļoti aizvainojošs.
Rolands
Rolands
15.01.2009. 21:27
Kā jau teicu - būs trīs disciplīnas, kurās varēs likt eksāmenu (nu tā es dzirdēju no samērā drošiem avotiem): alnis; meža cūka; šķīvji. Tie 2 pirmie aizņem vairāk laika, bet pa šķīvjiem var 5 vienlaicīgi šaut. Un, ja būs, kas liek eksāmenu, būs arī kas pieņem. Piekrītu, sākumā būs bardaks vismaz neliels, bet tā ir ar visiem jauninājumiem.
Viktors
Viktors
Pēdējo reizi manīts 2021-02-06 21:45
Atrašanās vieta: Līvānu nov.
Medību stāžs: No dzimšanas
Aprīkojums: IŽ-27M, ČZ-550 308 Win
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 21
15.01.2009. 21:30
Peec manaam domaam ssausanas eksis ir vajadziigs, ja mednieks nevar traapiit pa vienmeerigi skrejossu cuuku nerunaajot jau par staavosso, kur ir garantija, ka vinnss vispaar var trapiis mediibaas pa lopinnu.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
15.01.2009. 21:33
Par to examenu po! Bet ,ja lētākajā šautuvē100m (Rīgā ,arsenālā) par 6 šāvieniem 5 min lūdzu 5 LS, tad tas man atsit jeb kuru vēlmi legāli trennēties.Cik daudzi no mums pelna 1LS minūtē. Purnavu muižā 40LS stundā arī tāds sīkums.Tā vien liekas ,ka šautuves krīze neskar.Laikam visas uzbūvētas par SAVU naudu.Bet ko tur stresot, gan jau viss nokārtosies , lai gan drusku skumīgi metas. ( Relax, take it easy!):(,:).